FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - SEPSI SFÂNTU GHEORGHE 2-2

Cornel Dinu l-a luat tare pe Raț după revenirea în Liga 1: "Are 400 de cuvinte în lexic! E una dintre marile curiozităţi ale fotbalului. Nu are marcaj, joc de cap și nici deposedare"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 aprilie 2018 09:07

Răzvan Raț, 36 de ani, a revenit luni în Liga 1, la meciul ACS Poli Timișoara - Sepsi Sf. Gheorghe, 2-2.

Fundașul stânga a fost eliminat în ultimele minute, pentru un fault dur, iar după meci a fost criticat vehement de Cornel Dinu.

"L-am ascultat pe Raţ încercând să vorbească limba română. El are doar vreo 400 de cuvinte în lexic, dar are și un tic îngrozitor. Nu mai spun de dezacorduri. El nu cred că ştie că există şi virgula în limba română. E dramatic. A mai fost şi căpitanul echipei naţionale. Ferească-mă Dumnezeu de astfel de timpuri.

Am asistat la acest final nescuzabil pentru Raţ. A făcut un fault de neprivit, înfiorător, tocmai pentru că el are această deprindere de mic să atace mingea şi să nu facă mai mult un filaj.

E un jucător cu mare experienţă, dar cu nişte calităţi discutabile. Raţ este una dintre marile curiozităţi ale fotbalului. A jucat de peste 100 de ori în echipa naţională, deşi el n-a avut niciodată marcaj, n-a avut deposedare și n-a avut niciodată nici joc de cap. Dar iată că a strâns atâtea meciuri la echipa naţională, profitând şi de lipsa unei concurenţe, pentru că Ştefan Radu a refuzat de prin 2007 să mai vină la naţională", a spus Cornel Dinu la TV Telekom Sport

4
a fost nota primită de Raț din partea Gazetei Sporturilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
caminero
caminero  •  03 Aprilie 2018, 23:07

Na belea! păi bine bre nea Dinule, Raț este fundaș de margine din cîte țin io minte, la ce dracu îi trebuie joc de cap?!? Adică, sigur că n-ar fi rău să fie și el p-acolo, dar nu este un must-havela laterali. Că atunci se făcea și el fundaș central, atacant de careu, chestii d-astea ...

129697174485150
Gogu Meteorologu  •  03 Aprilie 2018, 13:06

Linga Rat ar putea juca si Dinu la Poli. Asta da politica de transferuri numai tinere talente!!

sakamoto
sakamoto  •  03 Aprilie 2018, 12:04

Incet, incet, Poli Timisoara devine un cimitir de elefanti. In loc sa promoveze fotbalisti tineri, de perspectiva, clubul din Banat aduna-si pastreaza-jucatori care au trecut de 30 de ani. Cu sigurantza vor scapa de dinsii, dupa ce vor retrograda. Curatzenia este mama sanatatzii!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează