FOTBAL  »  Superliga  »  MĂRTURISIRE

Cornel Dinu, întrebat dacă a încercat să-și ia viața: „Mi-a trecut prin minte! Trec prin fața portretului soției și-mi cer iertare în fiecare seară”

Articol de - Publicat joi, 01 iulie 2021 13:19 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 14:01

Cornel Dinu, fostul mare fotbalist dinamovist și al naționalei, i-a dezvăluit lui Denise Rifai că a jonglat cu gânduri negre, „de deprimare teribilă”, mai ales după moartea soției, în 2011, eveniment care i-a lăsat un mare gol în suflet.

Cornel Dinu, 72 de ani, a fost invitatul emisiunii  „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, iar printre subiectele abordate din viața „Procurorului” au fost și unele delicate din existența sa, tumultuoasă. 

Printre întrebările adresate de jurnalistă a fost și cea legată de o eventuală tentativă de sinucidere

Familia i-a alungat gândurile negre lui Cornel Dinu

„Ați încercat vreodată să vă luați viața?”, l-a chestionat frontal Denise Rifai pe Cornel Dinu. 

„Nu, dar gândul acesta mi-a trecut prin minte. Nu aveam dreptul să fac așa ceva... Cioran spune că nu știm de unde venim și unde ne ducem. Dar am avut momente de deprimare teribilă. Sunt momente în care nu mai sunt cum eram.

Slăbiciunea, durerea umană, te duc cu gândul spre un final pe care, acum, cu toată sinceritatea vă spun, mi l-aș dori mult mai târziu, pentru că îi am această nepoată minunată, pe fi-miu și pe nora mea”, s-a confesat Dinu.

În prezent, „Procurorul” încearcă să fie optimist: „Când a venit furtuna peste mine, providența m-a ajutat să vină imediat și soarele. Am o singură viață. Se spune că ar mai fi și viața de apoi, dar nu s-a întors nimeni de acolo ca să știm dacă este adevărat”.

Cornel Dinu: „Trec prin fața portretul soției și-mi cer iertare în fiecare seară”

Pe soția, Silvia, decedată în urmă cu un deceniu după probleme medicale, a cunoscut-o pe holurile Facultății de Drept. 

Naș de cununie le-a fost scriitorul Fănuș Neagu, au împreună un fiu, Corneluș, 33 de ani, înfiat în 1990. Atunci când vorbește de femeia vieții sale, Cornel Dinu vorbește cu emoție, iar trecerea ei în neființă i-a lăsat un mare gol în suflet fostului fotbalist. 

Momentele sale de durere și de singurătate îi sunt alinate în mare parte de credinciosul său patruped, Merlin, și de nepoțica de 9 ani, Natalia Mihaela. 

„În fiecare seară trec pe lângă portretul soției și-mi cer iertare, poate am greșit, poate am supărat-o, fără să avem confruntări. A fost un partener uluitor, căreia îi simt lipsa, o tigroaică a familiei. Dacă am făcut ceva material în viață, am făcut datorită ei. Păcat că a plecat atât de repede de lângă mine, mai aveam atât de mare nevoie de ea. 

A fost cel mai bun ajutor de-a lungul existenței mele, din 1977 în care ne-am căsătorit. Am avut multe momente uluitoare împreună. Ar fi bine s-o mai găsesc dincolo, fiindcă aș avea nevoie de ea și dincolo”, a mărturisit Dinu.

VIDEO Cornel Dinu nu-l iartă pe Cosmin Contra: „Parcă a fost o răzbunare pe fotbalul românesc! E dramatic”

Citește și: 

EXCLUSIV Anamaria Prodan rupe tăcerea! Declarații uluitoare despre divorțul de Laurențiu Reghecampf + cum s-a implicat Becali: „Atunci a început totul”

EXCLUSIV Omul din umbră care se implică la Dinamo » El l-a propus pe Iuliu Mureșan

Citește și:

Boicot în Superliga » Fotbaliștii primei echipe nu s-au prezentat la amical
Superliga
Boicot în Superliga » Fotbaliștii primei echipe nu s-au prezentat la amical
Manda a anunțat rezultatul exit poll-ului comandat de PSD în Craiova » Ce s-a întâmplat în bătălia dintre Olguța Vasilescu și AUR + cât de „aproape” ar fi fost Mititelu
Superliga
Manda a anunțat rezultatul exit poll-ului comandat de PSD în Craiova » Ce s-a întâmplat în bătălia dintre Olguța Vasilescu și AUR + cât de „aproape” ar fi fost Mititelu
Lovitură dură pentru Dinamo în mercato » „Câinii” au fost blocați, jucătorul semnează contractul în Superligă
Superliga
Lovitură dură pentru Dinamo în mercato » „Câinii” au fost blocați, jucătorul semnează contractul în Superligă

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (1)
stefan..
stefan..  •  01 Iulie 2021, 16:19

Dinu. Un fel de Ilie Dumitrescu sau Panduru. Gargaragii .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează