FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB, AZI, 20:00, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT GSP.RO

Costel Enache îi avertizează pe elevii lui Dică: "E timpul să rupem blestemul!"

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 09:00

Cu un singur egal în nouă dueluri cu steliștii, Costel Enache și ai săi le-au pus gând rău roș-albaștrilor.

Costel Enache e cu Botoșaniul pe loc de play-off și vrea să-și consolideze poziția după partida de astă seară. Întrucât până acum n-au cunoscut gustul victoriei în fața bucureștenilor, moldovenii sunt convinși că a venit momentul să oprească seria neagră. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 9 ori în Liga 1, de 8 ori s-au impus steliștii, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

"Nu e o întâmplare că suntem aici"

"Cu siguranţă, un joc cu FCSB nu poate fi tratat uşor. E un meci important mai ales că lucrurile s-au complicat în zona de play-off. Astfel, suntem obligaţi să scoatem maximum partida aceasta. Chiar cred în şansa noastră, sincer o spun! Am și cu argumente! Suntem o formație care a avut constanţă, bine organizată, care poate domina și învinge orice adversar din prima noastră divizie. Nu putem spune că şansa sau întâmplarea ne-a adus pe locul 4, a fost un drum lung, în care jucătorii au demonstrat că au forţă. Aştept cu mare nerăbdare şi interes jocul, sper să ne ridicăm la nivelul echipei care s-a calificat în primăvara europeană", a declarat Enache.

"Agresivitatea e atuul nostru"

Fundaşul Nicolae Muşat are și el așteptări mari de la confruntarea cu FCSB: "Putem să obţinem cel puţin un punct duminică seara, avem mare nevoie de puncte pentru accederea în play-off. Ne-am studiat bine adversarii şi sper să urmăm și noi exemplul celor de la Iași, care au câștigat contra Stelei printr-o mobilizare extraordinară. Agresivitatea este unul din principalele atuuri ale echipei noastre, şi nu de acum, ci de mai mult timp, toată lumea care a venit la Botoşani recunoaşte acest atu. E timpul să rupem blestemul". 

"Sperăm să devenim mai agresivi în sensul bun al cuvântului, nu vrem să pară că e o vreme de război sau cum am mai auzit alte declaraţii spuse prin presă. Toată lumea a fost bine primită la Botoșani, respectată, dar pe teren fiecare îşi câştigă pâinea cum ştie mai bine"
Nicolae Mușat, fundaș FC Botoșani

"În ultimul timp a început să se pună presiune pe noi, dar suntem o formație foarte echilibrată, cu experienţă mare, care ştie să gestioneze bine orice situație"
Alberto Cobrea, portar FC Botoșani

4,20este cota oferită de casele de pariuri pentru o eventuală victorie a Botoșaniului, în timp ce FCSB are cota 1,95 la un succes

O singură victorie în fața FCSB

Costel Enache a mai întâlnit-o pe FCSB ca antrenor de 5 ori până acum. Actualul tehnician al celor de la FC Botoșani are patru înfrângeri și o victorie, bifată în sezonul 2011-2012, când se afla la timona Ceahlăului. Atunci a câștigat cu 1-0 în fața roș-albaștrilor pregătiți de Ilie Stan. De precizat că singurul duel dintre antrenorii Constantin Enache şi Nicolae Dică s-a consemnat pe 27 august 2017, FCSB - FC Botoşani 2-0, goluri marcate de Budescu, direct din lovitură liberă, şi Florin Tănase, din pasa lui Nedelcu. 

Doi ani de la cel mai spectaculos meci

Prima confruntare între cele două cluburi a avut loc pe 22 septembrie 2013, FC Botoşani - FCSB 1-2, marcatori Ciprian Dinu, respectiv Szukala şi Piovaccari. Dar cel mai spectaculos meci s-a disputat pe 8 noiembrie 2015, pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, acolo unde roş-albaştrii, din postura de gazde, s-au impus în faţa moldovenilor cu 5-3. Partida din toamna lui 2015 a fost şi cea cu cele mai multe goluri marcate în stagiunea 2015-2016. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
1917554465234186
Silviu Nick  •  10 Decembrie 2017, 12:56

FCSB JOACĂ AZI CU ECHIPA SATELIT. ORICE E POSIBIL.

mosvasile
mosvasile  •  10 Decembrie 2017, 12:38

Se baga si asta in vorba...ca sa nu taca!GG si cu Securila ala, au vorbit ceva si...vorba-i vorba!

477545062422834
Petru Ciurescu  •  10 Decembrie 2017, 12:27

Socoteala este simplă,azi câştigă Botoşaniul ca să fie sigur de play-off,la primăvară returnează dublu.Mai cotizează şi Astra şi,sauViitorul,şi uite aşa,fluieră CFR-ul a pagubă.Ţineţi minte !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează