FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

OFICIAL Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova, așa cum GSP.ro a dezvăluit luni în exclusivitate

Costel Gâlcă a semnat cu Universitatea Craiova, foto: Facebook
Costel Gâlcă a semnat cu Universitatea Craiova, foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 08:52 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 20:34

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Oltenii au anunțat prin intermediul rețelelor de socializare numirea fostului tehnician de la FCSB. Înțelegerea va expira la finalul sezonului 2024-2025.

Costel Gâlcă are obiective îndrăznețe la Universitatea Craiova: „Vreau locul 2 acum și titlul la anul”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Costel Gâlcă are obiective îndrăznețe la Universitatea Craiova: „Vreau locul 2 acum și titlul la anul”

UPDATE 11:20 » Costel Gâlcă, OFICIAL la Universitatea Craiova

Oltenii au postat miercuri dimineața un comunicat în care au anunțat numirea lui Costel Gâlcă în funcția de antrenor.

OFICIAL | Bun venit la Știința, Constantin Gâlcă!

Constantin Gâlcă este noul antrenor al Universităţii Craiova. Tehnicianul a semnat cu Ştiinţa un contract valabil până la finalul sezonului competițional 2024-2025, cu opțiune de prelungire.

Din noul staff tehnic vor mai face parte:

Dumitru Uzunea - antrenor secund

Iulian Matei - antrenor secund

Ciprian Pruna - preparator fizic

Constantin Gâlcă a mai antrenat în trecut FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Velje BK, Al-Hazem și Radomiak. Și-a trecut în palmares un titlu de campion al României, Cupa României și Cupa Ligii.

Constantin Gâlcă va conduce în cursul zilei de astăzi primul antrenament în Baza de Pregătire „Ilie Balaci”.

Mult succes!

- comunicat Universitatea Craiova

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat încă de luni, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a ajuns la un acord cu Costel Gâlcă. Antrenorul în vârstă de 52 de ani, ultima oară la Radomiak, în Polonia, va semna contractul cu oltenii în această dimineață, iar la ora 15:00 ar urma să fie prezentat oficial.

Contract până-n 2026, salariu de 20.000 de euro lunar

Rotaru i-a oferit lui Gâlcă un acord până în 2026, la care se adaugă cele șase etape din play-off-ul acestei ediții de campionat care au mai rămas de disputat. Potrivit fanatik.ro, Costelinho va încasa 20.000 de euro lunar. Succesorul demisului Ivaylo Petev va sta pe bancă, duminică, la meciul cu Sepsi din etapa a 5-a a play-off-ului.

Constantin Gâlcă a pregătit-o cel mai recent pe Radomiak, în perioada aprilie - noiembrie 2023. Cu el la cârmă, polonezii au câștigat 8 dintre cele 22 de partide disputate.

Costel Gâlcă revine în fotbalul românesc după aproape 9 ani

Prin semnarea acordului cu Universitatea Craiova, fostul internațional se întoarce în fotbalul românesc după aproape 9 ani. În sezonul 2014/2015, Gâlcă a condus-o pe FCSB, cu care a cucerit cel mai recent titlu din vitrina roș-albaștrilor.

De-a lungul carierei, Constantin Gâlcă le-a mai antrenat pe Almeria B, România U17, Espanyol, Al-Tawwoun, Al-Fayha, Vejle și Al-Hazem. Are trei trofee, toate cu FCSB: titlul, Cupa și Cupa Ligii.

Gâlcă trebuie să o ducă pe Universitatea Craiova în Europa

În acest moment, CSU Craiova ocupă locul 3 în play-off, cu 31 de puncte, la fel de multe precum CFR Cluj, și două peste Farul. Obiectivul imediat al lui Constantin Gâlcă va fi clasarea pe o poziție de cupe europene, adică locurile 2-3, având în vedere că FCSB este în proporție de 90% campioană.

În condițiile în care Cupa României va fi câștigată de altă echipă decât FC Voluntari, clasarea pe locul 3 ar trimite-o pe Universitatea la baraj cu cea mai bună echipă din play-out, iar învingătoarea va reprezenta România în preliminariile Conference League.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. În direct la GSP Live, Emil Săndoi a comentat numirea lui Constantin Gâlcă pe banca oltenilor: „Mă bucur că au găsit un antrenor”

Mai puteți citi:

Diego Simeone, mai calm ca niciodată după eliminarea lui Atletico Madrid din Champions League: „Adversarul a fost superior”

„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  18 Aprilie 2024, 08:22
Postat de albalbastru72 pe 17 Aprilie 2024, 13:26

Vad o gramada de mama Omida pe aici care nici nu au asteptat sa puna Gilca treningul pe el si isi expun convingerile.Nu ar fi mai bine sa ii uram bun venit si sa asteptam cu incredere sa vedem ce poate?

parerea mea.. obiectiv pe termen lung.... daca il ia la 11m dupa prima infrangere nu rezolva nimic!

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  17 Aprilie 2024, 19:41
Postat de albalbastru72 pe 17 Aprilie 2024, 13:26

Vad o gramada de mama Omida pe aici care nici nu au asteptat sa puna Gilca treningul pe el si isi expun convingerile.Nu ar fi mai bine sa ii uram bun venit si sa asteptam cu incredere sa vedem ce poate?

Bine ai venit rau ai nimerit C Galca! Multi jucatori nu au fata de Craiova sau de pretentiile patronului si sa nu uitam publicul. Sa vedem ce mana are el ca antrenor ca in ultimele mandate pe unde a antrenat a stat cam putin. Probabil e un antrenor genial dar nu -l inteleg jucatorii si conducatorii.

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  17 Aprilie 2024, 19:34
Postat de gazistu pe 17 Aprilie 2024, 12:54

o plecat Mangia, o plecat Sandoi, o plecat Radoi, plecat Neagoe, o plecat Reghekampf, o plecat Petev? ... Rezultatele unde-s? ... Cati antrenori mai trebuie schimbati ca Rotaru sa-si dea seama ca fotbalistii is problema, nu antrenorii; Lotul/fotbalistii (Ivan, Markovic, Screciu, Vatajelu, etc) sunt SLABI! sa-l vedem pe Galca... daca nici asta nu are "rezultate"! Sper sa se convinga Rotaru si sa-i dea afara, rand pe rand, pe românasii nostri comisionari, salari bune la Craiova, si odata la 25 de ai cute-o Cupa!!!

Nu l uita pe L Balint))) un mare antrenor care inca nu a inteles ca nu are treaba cu meseria asta

Vezi toate comentariile (21)
Comentează