FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

„Mă va urî pentru că spun asta” » Costin Ștucan, despre relația tensionată cu Gică Hagi și ce crede că face greșit în Academia Hagi

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 10:01 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 10:58

Costin Ștucan, jurnalistul Gazetei Sporturilor, a vorbit despre Gică Hagi și relația tensionată pe care o are cu antrenorul Farului.

În podcastul „SportCast cu Sile", realizat de Silviu Tudor Samuilă, moderator la Orange Sport și editorialist GSP, Costin Ștucan a povestit cum l-a supărat pe Gică Hagi și ce-l deranjează la Academia Hagi.

Costin Ștucan povestește un episod cu Gigi Becali: „Marele credincios trimitea buldozerul să dărâme gardul unei mănăstiri”
DEZVĂLUIRI
Costin Ștucan povestește un episod cu Gigi Becali: „Marele credincios trimitea buldozerul să dărâme gardul unei mănăstiri”

Costin Ștucan: „La Academia Hagi lucrurile nu sunt ca afară”

„Nu știu ce s-a întâmplat. El s-a supărat după ce am scris în 2015 despre transferul lui Manea și despre comisionul de un milion de euro care a ajuns în Malta. 

Documentele care au apărut în «Football Leaks» au arătat că Farul a făcut ceva nu tocmai în regulă. Nu era ilegal, dar era imoral. 

Hagi a fost foarte supărat că am scris despre acest transfer. De atunci are ceva... Eu am fost critic cu el, dar jur că nu am nimic personal cu Hagi.

Ştii unde e problema la Hagi? Unde o văd eu? El face o treabă bună acolo. Şi-a investit banii lui. E de apreciat că investeşte banii lui, dar nu trebuie să fiu extaziat de business-ul lui. Că descarcă în fotbalul românesc... Din momentul ăla publicul şi media ar trebui să aibă exigenţe.

El vine şi spune «Fac academie la nivel de Occident», că i-am căutat declarațiile. Ştiu din interior, de la surse, despre lucruri care s-au dovedit câte puţin, că lucrurile nu sunt făcute ca afară. Niciodată n-au fost la zi, cum sunt academiile de afară. 

Hagi are o chestie. Spune «Eu ştiu mai bine cum se fac lucrurile astea, eu mai jucat la Barca şi Real Madrid». În toate discuţiile cu oamenii din academie şi din jur foloseşte des chestia asta. 

El a jucat la Real şi Barca de la începutul anilor '90 până la mijlocul anilor '90. De atunci, fotbalul s-a schimbat mult, enorm. E alt fotbal acum”, a declarat Costin Ștucan, citat de OrangeSport.

Costin Ștucan: „Hagi mă va urî că spun asta”

Acesta a continuat: „Greșește că ţine nişte oameni învechiţi în academie, nişte oameni cu funcţii importante în academie. Îi ține că sunt apropiaţi, că sunt colegi cu care a jucat la Farul, că unii au deschideri politice. 

Mă refer aici la Neculai Tănasă, care a fost preşedintele PSD Mangalia şi care era la mitingul cu Dragnea. El era preşedintele academiei şi era cu Dragnea, îl susţinea pe Dragnea. Nu e OK! 

L-am văzut pe Popescu că spunea să nu se amestece clubul cu politicul. Stai puţin, că voi în club aveţi un om politic! Cine amestecă lucrurile? Iar tu eşti consilier guvernamental şi preşedinte de club.  

De exemplu, nu ştiu dacă e atât de mare efortul să caute nişte antrenori. La şcolile de antrenori din Europa, cred că ies tineri talentaţi, care nu primesc şanse să antreneze. Dar cu o recrutare bună, profesionistă și cu interviuri, poţi aduce doi sau trei oameni tineri, care ştiu tehnologie, chestii moderne. Îi poţi aduce în academie şi te pot ajuta enorm. 

Oamenii ăia vor să ajungă undeva, dar Hagi are mentalitatea că ştie mai bine. El vrea să conducă tot. Ştie fotbal enorm, dar nu ştie chiar tot. Nu știe nutriţie, partea de ştiinţă, iar aici eu cred că greşeşte.  E o chestie pe care tot încerc s-o spun. Sunt convins că nu e de acord, sunt convins că mă urăşte că spun lucrul ăsta și îmi pare rău. 

Cu tot respectul pentru ce face Hagi, eu sunt riguros. Mi-aş dori să-l văd făcând o chestie super şi ar putea să facă, dacă ar avea mai multă încredere în oameni".

Podcastul integral cu jurnalistul Costin Ștucan poate fi urmărit AICI.

VIDEO Totul despre Dinamo - Farul

Citește și:

Gigi Becali continuă tirada la adresa lui Istvan Kovacs: „Crezi că făcea așa ceva dacă nu avea susținere? E ceva penal!”

Ionel Dănciulescu și-a pierdut calmul în direct: „Tu ești cine ești, A3 la FCSB! Mă deranjează că te dai mai mult decât ești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
grigs1981
grigs1981  •  20 Septembrie 2023, 20:09

Are pacate si Stucan,dar are dreptate cu"academiile",a lui Hagi ,dar si ale altora.Candva handbalul romanesc era"number one",antrenori romani au plecat in multe zari si i-au invatat pe altii...vremea atrecut,aia au dezvoltat si schimbat handbalul,al nostru a ramas pe loc...lucrurile s-au repetat si in alte sporturi,inclusiv fotbalul...O fi jucat Hagi si altii,la nivel inalt,dar ei nu stiu nimic despre formarea si cresterea juniorilor,nu ar fi avut cum.Ar trebui adusi antrenori straini specializati pe copii si juniori,sau trimisi romani sa se scoleasca la academii straine de prestigiu,care fac performante.De aici porneste raul fotbalului romanesc si din lipsa competitiilor reale la toate nivelurile,fara influente politice!

niculaemoromete
niculaemoromete  •  20 Septembrie 2023, 17:36

Problema lipsei de valoare a jucătorului român de fotbal începe de la grupele de copii: cineva ar trebui să evalueze caracterul copiilor cei mai înzestrați fizic și tehnic. Pe fundamentul caracterului, viitorului jucător de fotbal i se poate clădi comportamentul, disponibilitatea pentru efort, un orizont de așteptări dimensionat pe gradualitate și relevanță. Astfel, nu am mai crește mimi pe terenul de fotbal, trecerea de la juniorat la tineret s-ar face și prin sala de forță, echipamentele s-ar rupe mai frecvent pe tânărul fotbalist care altfel este artist al căzăturilor neprovocate. Nu există metodă mai eficientă pentru atingerea individuală a performanței decât sacrificiul de sine... și asta din copilărie!

eugenrc
eugenrc  •  20 Septembrie 2023, 15:19
Postat de gazistu pe 20 Septembrie 2023, 14:03

bun... vad ca-mi ridici mingea la fileu: Aici vad ca Stucan il critca pe Hagi ca "gresete" . bun. Acum vin cu intrebarea: ce a realizat Hagi si ce a realizat Stucan? Hagi are o academie + un club de fotbal, realizat de el , din puterile lui; Stucan? ... un salariat la TV, care critica ce nu face bine altul ... Ia zi desteptule

Stimate domn, ati fi avut dreptate in ceea ce spuneti daca fotbalistii din academia lui Hagi nu s-ar desumfla ca un balon de sapun din clipa in care depasesc granita Romaniei. Aici in "Supermama-liga" noastra par a fi exceptionali nu pentru ca sunt exceptionali ci pentru ca ii comparam cu alti care sunt mai praf decat ei din punct de vedere fizic si tehnico-tactic. Mai avem colac peste pupaza si pe un "mare antrenor-finantator"cu scoala facuta la stana care pe toti ii vede de zeci de milioane de euro. Care mai de care Messi , Mbape sau mai stiu eu cine si apoi se mira de ce nu-i vinde cu cat viseaza el. Culmea e ca unii fotbalisti chiar incep sa-l creada de nu le mai ajungi cu prajina la nas.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează