FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Criză acută la FCSB! Dică nu știe cum să o mai scoată la capăt

Harlem Gnohere
(foto: Raed Krishan, GSP)
Harlem Gnohere (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de , - Publicat marti, 23 octombrie 2018 09:00

Lotul s-a subțiat atât de tare încât nici nu mai e nevoie să intervină Becali în alegerea titularilor, FCSB nici nu mai găsește câte o soluție pentru fiecare post.

Pentru FCSB urmează un joc cu Voluntari, ultima clasată, deci ar fi o ocazie să mai pună în ordine clasamentul și moralul clătinate de rezultatele recente, 0-1 cu Chiajna și 1-2 la Craiova. Așa arată programul etapei viitoare, facil, dar amănuntele legate de partida cu Voluntari o complică serios!

Mulți pe foaie, puțini pe teren

Criza steliștilor e motivul principal. Cu greu mai poate fi alcătuită o echipă care să arate logic, adică să respecte posturile pe care sunt specializați jucătorii. Junior Morais a devenit suspendat din cauza eliminării din partida cu Craiova, Nedelcu va sta și el o etapă din pricina cumulului de cartonașe galbene.

Existau deja câțiva absenți: Bălașa, Momcilovici, Alexandru Stan, Pintilii. Mai ales în apărare sunt probleme mari, Dică nu mai are suficienți jucători, nici nu mai e vorba despre calitate, doar despre acoperirea fiecărui post.

Romario Benzar rămâne pe dreapta, Planici își păstrează locul, la fel improvizația Lucian Filip. Fundaș stânga nu mai e nimeni! Lipsesc Momcilovici, Alexandru Stan și Morais. Poziția cu cele mai multe soluții a rămas descoperită!

S-a mai deschis o gaură

Becali a cerut să nu-l mai vadă pe Ovidiu Popescu, enervat de prestația mijlocașului din partida de la Craiova, doar că el e greu de scos din echipă acum, fiindcă n-ar avea cine să-l înlocuiască. E nevoie și de Zlatinski, alt fotbalist pe care Gigi nu-l mai suportă, ca să facă pereche în fața apărării cu Popescu.

Un mijloc inedit, nerulat până acum. Pintilii e absent, Filip a devenit fundaș, Nedelcu e suspendat. Au dispărut soluții și de aici. Valide sunt doar opțiunile din atac, deși cam ieșite din formă: pot juca Man, Tănase, Coman și Gnohere pe cele patru posturi ofensive. 

Cum poate să arate FCSB cu Voluntari:

  • Bălgrădean - R. Benzar, Planici, L. Filip, Botezatu - Ov. Popescu, Zlatinski - Man, F. Tănase, F. Coman - Gnohere

Reapare Botezatu?

Dică a mai folosit în acest sezon un fundaș stânga, în afara celor trei consacrați care vor lipsi în runda următoare: Marian Botezatu. E un jucător de 19 ani titularizat în partida cu Unirea Alba Iulia, din Cupa României. Botezatu e fundaș central, de fapt, dar e stângaci și a fost utilizat ca lateral stânga în acea partidă. El ar fi cel mai aproape pentru rolul pe care-l caută Dică. Ar mai fi o variantă: să fie titularizat Jakolis ca fundaș dreapta, un mijlocaș lateral retras în apărare, și să treacă fundaș stânga Benzar, pe banza opusă celei pe care evoluează de obicei. Mutări peste mutări, experimente! 

FC Voluntari e în mare formă!

Pe lângă problemele FCSB, mai apare un motiv de avertisment pentru Becali și pentru Dică: "lanterna" și-a revenit. FC Voluntari e tot pe ultimul loc din cauza startului dezastruos pe care l-a avut în acest sezon, dar forma recentă e bună: cinci meciuri la rând fără înfrângere, două victorii și trei egaluri. Rezultate apărute după prestații din ce în ce mai bune ale trupei pe care o conduc Andone și Todoran. În etapa încheiată aseară, Voluntari a bătut-o pe Chiajna cu 4-0! FCSB pierduse cu o etapă în urmă cu Concordia, 0-1. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
135063784132000
Bogdan Botezatu  •  23 Octombrie 2018, 19:35

"Scriitorul" articolului trebuie sa isi mai consulte sursele...Botezatu are 17 ani si 10 luni.

100002473541087
Danut Ognean  •  23 Octombrie 2018, 19:05

doliu placut fcsb-eilor

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  23 Octombrie 2018, 16:31
Postat de poison_5 pe 23 Octombrie 2018, 15:35

Lotul s-a subtiat?? Păi nu anunțați voi în fiecare zi câte un transfer? Aaa, stai, erau fictive. :))) Ce porcarie de club e FC FCSB! :))

Cât e Becali la butoane, Steaua-FCSB nu mai ia titlul. Ăsta-şi taie singur craca. O dată cu deteriorarea situaţiei financiare a clubului - *** va scăpa de griji. Faliment, V.P.M.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează