FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Motivul prăbușirii Craiovei în finalul de sezon » „Leii” au coborât odată cu „regizorul”

Alexandru Cicâldău (dreapta), alături de Dan Nistor // foto: Imago
Alexandru Cicâldău (dreapta), alături de Dan Nistor // foto: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 29 mai 2021 08:47 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 09:34

Alexandru Cicâldău (23 de ani) a făcut un sezon mai slab decât precedentul și s-a simțit în jocul CS U Craiova, mai ales în play-off. Dacă stagiunea trecută oltenii au jucat finala campionatului, acum au tremurat până și pentru locul 3.

Motivele pentru care Craiova a ratat titlul anul acesta sunt mai multe. Două schimbări de antrenor, ce au antrenat și o modificare de sistem, din 4-3-3 în 4-2-3-1, o bancă deloc la înălțimea pretențiilor, numeroasele accidentări din play-off.  

La fel de mult a contat și forma fluctuantă, sub nivelul cu care obișnuise, a unuia dintre cei mai importanți jucători ai oltenilor: Alexandru Cicâldău.

Cicâldău, cotă mare, meciuri mici

Pe transfermarkt.de, Cicâldău e cel mai valoros jucător din Liga 1 la ora actuală, fiind cotat la 6 milioane de euro. Însă pe teren, ca realizări, a fost sub stagiunea trecută. Și la general, cum o arată cifrele din tabelul alăturat, dar mai ales în play-off.

Într-o fază a competiției unde tocmai un "regizor" cu pretențiile lui e chemat să tragă echipa după el, chiar să facă diferența, Alex a eșuat. 

În nouă meciuri disputate, n-a bifat decât două goluri, câte unul în ambele dueluri cu FCSB, și un singur assist.

Cicâldău, modest și-n finala Cupei

Un regres, comparativ cu 2019/2020, când, tot în nouă partide (cu Astra nu s-a mai jucat, din cauza COVID-19), a dat cinci goluri, unul cu FCSB, altul cu CFR, și două pase decisive. Cifre ce au contribuit la clasarea pe 2 a echipei, care a disputat "decisivul" de titlu cu CFR Cluj (1-3), pe "Ion Oblemenco".

Nici măcar în finala de Cupă cu Astra (3-2), triumf cu care Universitatea și-a salvat sezonul, Cicâldău nu s-a remarcat în mod deosebit. I-a dat pasă lui Nistor, la 2-2, însă e greu s-o asimilezi unui assist. Golul va rămâne în memoria colectivă mai degrabă ca o reușită personală de excepție a lui "Ceapă".

Comparație ultimele două sezoane

SezonTotal meciuriTitularIntegralistGoluri (penalty) Assisturi
2020/202138362111 (2)3
2019/202032312914 (5)6

2025e anul în care-i expiră contractul lui Cicâldău cu U Craiova. L-a prelungit în 2019

1 milion de euroa plătit Craiova în 2018, pentru a-l lua pe "Cic" de la Viitorul Constanța

Mai multe știri din Liga 1:

FCSB a făcut „eventul” » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

Adrian Mititelu Jr., prima reacție după numirea lui Mutu: „Urmează transferuri!”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (20)
fly_vyp
fly_vyp  •  30 Mai 2021, 01:13
Postat de george.br pe 29 Mai 2021, 17:54

Amice, ai serioase probleme... chiar nu glumesc! Poate sa fie de vina placerea exacerbata de a te lua in "bete" cu cineva, insa daca nu e asta, e grav... Imi pare rau pentru tine!

Esti un mare frustrat! Se observa asta din fiecare comentariu al tau! Intri si comentezi pe orice articol. Parca ai fi o moara stricata, care macina in gol. Cel care nu-ai accepta punctul de vedere este luat in suturi de un neica nimeni ca tine! Posteaza-ti comentariile si nu te mai baga singur in seama raspunzand la comentariile altora si jignindu-i!

stefy29
stefy29  •  29 Mai 2021, 23:57

Pai astia sunt pisici oparite nu lei, d-aia au cazut. Leii adevarati au revenit in liga 1 si vor scrie istirie.

629818280865010
Tibor Szoltan  •  29 Mai 2021, 22:27

Echipele din Craiova ar trebui sa fuzioneze. Vezi Farul Constanța!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează