FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

CS U CRAIOVA // Andrei Cristea, în luptă cu titanii » Vârful oltenilor e aproape să depășească nume grele din fotbalul românesc

Andrei Cristea a savurat din plin primul gol marcat în tricoul lui CS U Craiova, după ce mai marcase de două ori în amicalele iernii // FOTO: sportpictures.eu
Andrei Cristea a savurat din plin primul gol marcat în tricoul lui CS U Craiova, după ce mai marcase de două ori în amicalele iernii // FOTO: sportpictures.eu

Articol de , - Publicat marti, 12 februarie 2019 10:09

Andrei Cristea, vârful lui CS U Craiova, a ajuns, după reușita din meciul cu CFR Cluj, 2-0, la cota 101 goluri marcate în Liga 1. Mai vrea să puncteze de șase ori în tricoul oltenilor ca să-l prindă din urmă pe unul dintre idolii Craiovei, Sorin Cârțu. 

Andrei Cristea a deschis balul duminică seară pe "Oblemenco", în victoria cu 2-0 împotriva campioanei CFR Cluj (2-0). I-a venit să muște din propriul tricou de fericire. Atacantul face 35 de ani la jumătatea lunii mai, însă vârsta e doar un număr pentru fotbalistul pe care Craiova l-a adus să se lupte în 2019 pentru event.

Pasatorul era la faza "pamperșilor"

Vârful a înscris golul cu numărul 101 în prima divizie românească la 16 ani și două luni de la prima sa reușită în campionatul intern. Se întâmpla pe 7 decembrie 2002, într-un meci FCM Bacău - FC Brașov (4-0).

Andrei a punctat după o pasă primită de la Valentin Mihăilă, un copil de mare viitor al Băniei și cel mai tânăr jucător al echipei duminică. Valentin avea doar doi ani și 10 luni în momentul în care veteranul alb-albaștrilor sărbătorea primul său gol în Divizia A!

13 cu noroc

Cristea a venit la CS U Craiova cu ideea clară de a mai câștiga cel puțin un trofeu. Nu s-a putut perfecta transferul său la FCSB la începutul lui 2019, s-a nimerit să fie Bănia.

"Am venit să joc pentru echipă, nu neapărat să ies eu în evidență cu goluri", a spus moldoveanul încă de la început. Recunoscut pentru instinctul său de "bombardier", Andrei a depășit grupul fotbaliștilor cu 100 de goluri marcate. Și dorește să-l egaleze în această primăvară pe unul dintre idolii Craiovei. Sorin Cârțu are 107 goluri reușite în prima divizie, cu 6 mai mult decât Cristea. Moldoveanul mai are la dispoziție 13 partide.

Luptând cu titanii

Momentan, atacantul în activitate cu cele mai multe reușite ocupă locul 36 în clasamentul all time al puncherilor români. Primul pe care-l poate ajunge e un alt nume de legendă al fotbalului intern, ex-stelistul Marius Lăcătuș (103).

O altă țintă abordabilă, cu brand, este Nicolae Dobrin (111). Gică Hagi e departe, cu 141 de goluri, în timp ce top 10 începe cu Titus Ozon (157). Ion Oblemenco (170) este pe 6. Primul este Dudu Georgescu (252), podiumul fiind completat de Ionel Dănciulescu (214) și Rodion Cămătaru (198).

2 campionateare Cristea în palmares, ambele cu FCSB (2005, 2006)

2010este anul în care Andrei a câștigat titlul de golgeter al Ligii 1 în tricoul lui Dinamo, cu 16 reușite

7 goluria reușit atacantul în această ediție, dintre care șase pentru Poli Iași

16 sezoanea petrecut fotbalistul în prima divizie

Vezi și: VIDEO „Așa e la olteni! Campioni la suporteri” » Cum au sărbătorit cei de la CSU Craiova victoria cu CFR, 2-0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ipsilante
ipsilante  •  12 Februarie 2019, 14:05

Bravo Andrei! Un gol cu FCSB si ne faci din nou fericiti. Daca Mangia nu era reticent cu tine, in meciul cu Viitorul, si executai tu 11 m, acum ramaneam pe doi, alaturi de FCSB. Asta e! Mergem mai departe. FORZA STIINTA!

ray51
ray51  •  12 Februarie 2019, 11:48

Face ce face Andrei si se 'lipeste' la gol. Bravo, omuletule !

100002473541087
Danut Ognean  •  12 Februarie 2019, 11:20

va marca doua goluri cu fcsb-ul sa se razbune pe gigi!ha ha ha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează