FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA - ASTRA 1-2

CS U CRAIOVA - ASTRA 1-2 // VIDEO+FOTO 10 pentru Enache! Astra întoarce fantastic meciul de la Craiova și e neînvinsă în 2019! Cum arată clasamentul final al sezonului regulat

CS U Craiova - Astra Foto: facebook.com/UCVOficial +28   FOTO
CS U Craiova - Astra Foto: facebook.com/UCVOficial

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2019 21:59

Astra Giurgiu s-a impus în deplasarea de la CS U Craiova, scor 2-1 (Koljic '49 / Llullaku '76, Donkor ag. '87), și intră în play-off cu 21 de puncte.

Astra a dat lovitura în ultimul meci al sezonului regulat obținând o victorie neașteptată în Bănie, după ce Llullaku și autogolul lui Donkor au anulat reușita lui Koljici. Cu Enache pe bancă, giurgiuvenii au ajuns la o serie consecutivă incredibilă: 6 victorii și 4 remize.

Bănia a închis sezonul regulat cu un meci în care mai rămânea de reglat doar punctajul pentru startul în play-off. Craiova și Astra erau deja cu sacii în căruță, locurile 3 și 4 securizate, dar miza apropierii de vârful ierarhiei a adus tensiunea în plus pe "Ion Oblemenco".

Fără Bancu și Fortes, suspendați, trupa lui Mangia a pornit însă confuză spre buturile lui Lazar. Acțiuni blocate constant la 25-30 de metri de poarta giurgiuvenilor, Mateiu și Cicâldău în lipsă de soluții, iar Cristea cu culoare închise, imposibil să-și pună în evidență explozia ofensivă. Astra a luat pulsul jumătate de repriză, dar, simțind absența aplombului din jocul oltenilor, a început să dea drumul la propriile arme.

Fachirul nu găsește ținta

Așa s-a născut contraatacul oaspeților din minutul 28, când Hambo a scăpat singur cu Pigliacelli, dar italianul și-a respectat aura de erou al Craiovei, blocând finalizarea finlandezului. Iar emoțiile s-au dublat spre finalul mitanului (39), la o centrare superbă semnată de Butean, la care Llullaku n-a găsit însă, cu capul, cadrul porții dintr-o poziție ideală pentru a deschide scorul.

De fapt, Astra a arătat ca un fachir care doar a jonglat cu cuțitele pentru a impresiona publicul, fără să nimerească însă ținta așezată pentru a-i încununa show-ul. Și a mers la cabine cu impresia că după pauză, va reuși totuși să puncteze dacă letargia Craiovei va continua să epateze pe gazon.

Semn de viață de la Koljici

Calculele se vor schimba însă rapid. Oltenii arată că vor să pună stăpânire pe repriza secundă, iar o cursă de finalist la suta de metri a lui Bărbuț pe flancul drept e completată cu pasă la limita ofsaidului pentru Cristea. Andrei îl ia la țintă pe Lazar, dar vulpoiul Koljici e pe fază și scutură plasa.
E a 12-a reușită a bosniacului, rămas singurul urmăritor al liderului golgeterilor, Țucudean (17 goluri), după ce Mitriță (13) a ales SUA, iar Gnohere (11) a trecut pe bancă la FCSB.

Donkor își înfundă propria echipă

Dar Astra nu va ține cont de semnul revenirii juveților. Și va presa curajos spre careul lui Pigliacelli, obținând o întoarcere spectaculoasă în ultimul sfert de ceas al partidei, când adormirea Craiovei va fi plătită cu vârf și îndesat. Llullaku (77) și autogolul lui Donkor (88) vor aduce trei puncte de aur la Giurgiu, confirmând o dată în plus că Astra e o nucă tare pentru Bănie, căci, în 14 jocuri de L1, Craiova a izbutit doar trei succese.

Iar grupul lui Enache obține a cincea victorie în deplasare în actualul sezon, după Chiajna, Dinamo, Hermannstadt și Botoșani. E însă prima izbândă în fața unui rival de play-off, fază în care Astra va porni din nou la drum cu 21 de puncte, la șase lungimi față de liderul CFR. 

+29 FOTO

Clasament final în sezonul regulat

CS U Craiova - Astra 1-2
Au marcat: Koljic '49 / Llullaku '76, Donkor ag. '87

Partida a fost liveTEXT AICI

Vezi VIDEO cu cele mai importante faze

CS U Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, T. Ferreira, Briceag - Mateiu, Cicâldău, Bărbuț - Nuno Rocha, Koljic, An. Cristea
Rezerve: Popescu - Donkor, Popa, Dimitrov, Bic, Mihăilă, Drăghici
Antrenor: Devis Mangia

Astra: Lazar - Belu, Bejan, Cestor, Radunovic - Butean, Pires, Mrzljak, Begue - Hambo, Llullaku
Antrenor: Costel Enache

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Iulian Călin // Asistenți: Octavian Șovre, Radu Ghinguleac // Rezervă: Eduard Ioniță

alte Rezultate ale ETAPEI A 26-A

Vineri
Dinamo - Chiajna 2-1 (Detalii, AICI)

Sâmbătă
Gaz Metan - Dunărea Călărași 0-0 (Detalii, AICI)
FC Voluntari - FCSB 2-2 (Detalii, AICI)

Duminică:
Hermannstadt - Poli Iași 2-0 (Detalii, AICI)
Viitorul - FC Botoșan 1-0 (Detalii, AICI)
CFR Cluj - Sepsi 1-0 (Detalii, AICI)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (156)
andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  05 Martie 2019, 14:14

Dacă arunci o petarda pe strada vin jandarmii și te iau la bătaie și îți dă și vreo 2500 de euro amenda.Trebuie aplicat regulamentul și hibridul politic infiintat ILEGAL în 2013 să fie sancționat drastic pentru acele evenimente deosebit de grave din finalul partidei.

geogeo
geogeo  •  05 Martie 2019, 09:29

Nici un cuvintel despre hentul mai mult decat evident de la golul Craiovei?

ion.ionescu
ion.ionescu  •  05 Martie 2019, 09:22
Postat de fcu1948 pe 04 Martie 2019, 23:55

Atunci să aveți parte de cât mai multe bucurii identice cu cea de azi. Nu, nu am înjurat clonații, nu mă cobor la nivelul lor, m-aș înjosi prea mult și nu sunt dispus să fac acest compromis. Doar le spuneam că sunt proști și se mint singuri că negrul este alb. Da, ai dreptate, faptul că am comentat aici a fost o replică la postările clonaților care se bagă mereu în seamă la știrile despre Universitatea Craiova. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Dacă ați fi respectat regulamentele, ați fi pornit și voi de jos, de pe terenurile pline cu noroi din Liga 4 și ați fi promovat prin propriiile forțe, cum a făcut Știința. În schimb, voi fiind echipa PSD-ului, ați fost băgați abuziv și ilegal direct în Liga 2. Ș în plus v-a dat PSD-ul un stadion nou-nouț construit din bani publici. Că tot sunt ei stăpâni pe țară și pe banul public...

1. Ai terminat FC Bihor şi ai fugit la Craiova, unde vrei să termini şi aici ce merge !? 2. Olguţa l-a aşteptat o lună pe Mititelu să-şi facă echipă de Liga I, milogu nu a fost în stare şi atunci a înfiinţat CSU. Craiova primise un loc în Liga I conform ROAF, ce voiai, oraşul să rateze această şansă, mai ales că era în plan noul stadion ?! 3. Mai bine ne-ai explica de ce au plecat fraţii Costea de lângă mititelu şi de ce i-a distrus cariera lui Florin...

Vezi toate comentariile (156)
Comentează