FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Să vină Mitriță! Detaliul care o face pe Craiova să spere la mutarea verii

Alex Mitriță ar putea reveni la CS Universitatea Craiova
Alex Mitriță ar putea reveni la CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 15 august 2021 11:43 / Actualizat duminica, 15 august 2021 13:13

Alex Mitriță n-a jucat la Al Ahli în prima etapă a campionatului saudit, ceea ce alimentează speculațiile în privința unei reveniri la CS Universitatea Craiova. Echipa se află la cel mai slab start de campionat din 2018/2019, iar antrenorul Reghecampf acuză lipsa de curaj, agresivitate și orgoliu a jucătorilor săi.

CS Universitatea Craiova e din nou în genunchi. „Sabotată" de accidentări, Andrei Ivan, Conte, Koljici, Papp, de „centralul" Adrian Cojocaru, ce i-a iertat pe cei de la UTA de două „roșii", dar și de propria neputință, echipa lui Reghecampf a pierdut încă 3 puncte, în deplasarea de la Arad (0-1).

 Și, conform statisticilor, e la cel mai prost start de sezon din 2018/2019 încoace. 

Cu Mangia, CSU Craiova a recuperat 

Un dezastru nu este. Aceleași statistici arată că atunci, sub comanda lui Devis Mangia, juveții au recuperat pe parcurs și de pe locul 12 după 5 etape, cu 5 puncte, au ajuns la finalul sezonului regulat pe 3. Astăzi stau chiar un pic mai bine ca cifre. Au 6 puncte și ocupă locul 9. Problema? Reghe vede lucrurile astfel: 

Nu am avut consistență în atac, nu am avut agresivitatea necesară. Vrem să ajungem în partea de de sus a clasamentului, dar trebuie să o facem pe teren, mai puțin în declarații. Jucătorii care sunt la echipă trebuie să intre pe teren, să joace, să respecte culorile clubului, au valoare. La altă reacție mă aștept, trebuie să joace fotbal, să aibă mai mult curaj când au ocazii de a marca
- Laurențiu Reghecampf

Atât pot oltenii

Curaj, agresivitate și orgoliu sunt, așadar, caracteristicile la care actualii jucători stau rău. Țin de mentalitate și la Craiova e o problemă mai veche. Nici cu mental coaching nu s-a rezolvat, ceea ce sugerează că mulți dintre actualii jucători atât pot. Aceia care puteau mai mult, cei doi Alex, Mitriță și Băluță, Vali Mihăilă sau Cicâldău joacă acum afară, iar în loc nu s-a pus nimic de calitate. 

Un Baiaram, un Markovici, un Câmpanu au talent, dar nimeni nu poate garanta că-l vor transforma în calitate și atunci când vor ajunge la maturitate nu vor fi vânduți și ei. Iar Koljici, singurul căruia nu-i lipsește nimic din ceea ce vrea să vadă Reghecampf la jucătorii lui, e urmărit de accidentări. 

Alex Mitriță n-a fost nici pe bancă 

De la mijloc în sus e marea problemă a oltenilor și în Bănie se speculează foarte mult asupra unei reveniri a lui Alex Mitriță. Vestea bună e că, împrumutat de New York City lui Al Ahli Jeddah până în ianuarie 2022, „Piticul" n-a jucat în etapa inaugurală a noii ediții de campionat din Arabia Saudită. 

Mai mult, vineri, la 1-1 cu Al Faysaly, n-a fost nici măcar pe bancă. Ceea ce, se știe, e o practică la care cluburile apelează atunci când sunt negocieri legate de posibila plecare a unui jucător. Jurnaliștii saudiți au scris și cine a fost cumpărat de club ca să-l înlocuiască pe Mitriță: senegalezul Alassane Ndao. 

Totul pare să fie acum între finanțatorul Craiovei, Mihai Rotaru, și New York City. Grupare cu care fostul căpitan al alb-albaștrilor mai are contract până-n februarie 2023.

 VIDEO Pompiliu Popescu, rupe tăcerea: „Sunt scârbit de modul în care a ajuns și cum este condus fotbalul românesc! Dezastru total”

Citește mai multe știri despre CS Universitatea Craiova:

Laurențiu Reghecampf a răbufnit după o nouă înfrângere pe banca Craiovei: „Jucătorii trebuie să respecte culorile clubului”

Universitatea Craiova a luat foc: „Jenantă prestația arbitrului!” » 3 faze reclamate de olteni

Citește și:

Rapid transferă din Liga 2! Dan Șucu aduce „perla” Stelei în Giulești: cât va plăti patronul
Superliga
Rapid transferă din Liga 2! Dan Șucu aduce „perla” Stelei în Giulești: cât va plăti patronul
Mircea Rednic a adus la UTA pariul eșuat al lui Gigi Becali la FCSB » Al treilea transfer al verii
Superliga
Mircea Rednic a adus la UTA pariul eșuat al lui Gigi Becali la FCSB » Al treilea transfer al verii
Dinamo este foarte aproape de transferul unui jucător de la Rapid! » Mutare surpriză: avea 15.000 euro salariu în Giulești
Superliga
Dinamo este foarte aproape de transferul unui jucător de la Rapid! » Mutare surpriză: avea 15.000 euro salariu în Giulești

„Băi Ianis bă, ăsta e caracter?!” » Sosirea naționalei i-a lăsat cu gust amar pe românii adunați la Wurzburg: „V-au luat banii mințile!”

Și semafoarele sunt LGBT! Ce a văzut GSP la festivalul Pride din München » Dezmăț total, copii aduși la dansuri provocatoare, evenimente sadomaso pe străzi


Comentarii (7)
robotucigas
robotucigas  •  15 August 2021, 17:33

Arbitrajul din a 2-a repriză se vedea cu ochiul liber ca nu este doar o greșeală. Se vedea când fluiera înainte de a cădea jos. Voiai sa lași jocul liber, pai nu ți-a ieșit. Multe roși, jucători loviți grav și trecut cu vederea. Și nu odată, și de mai multe ori. Hai nu vede centralu, dar ceilalți 3 nu văd? Știți mereu am zis ca greseala este omenească, ce au făcut acești indivizi nu era greșeală și bună voință. Domnul Cârțu vorbește și vorbește prost. Omule nu este locul tău acolo, și tu ești vinovat la ce se întâmplă în club. În ultimi ani la Craiova au ajuns fotbaliști care trebuiau sa vina doar dacă te plăteau. Nu aveți scouteri profesioniști, nu aveți conducere bună. Sunteți doar niște mincinoși și o dați anual ca mergeți la campionat. Cu ce? Cu acei jucători aduși și vinzi mereu cel mai bun jucător? Eu nu cred ca mai aveți șansă să luați campionatul. Dacă nu-l aduceți pe Reghe cred ca nu intrati nici în play out, dar săracul are mult de muncit. A venit la un club care este o glumă, și nicidem un club profesioniști. Vreți sa fiți buni băgați mana în buzunare și cumpărați, pe ce ați dat bani, mereu s-a plătit bine. Dar cum voi aduceți înapoi jucători care nu mai au treaba cu fotbalul, acest club este sortit pierzaniei. Facem pariu ca dacă Reghe va pleca, acest club va cădea în liga a 2-a. Și probabil atunci rotaru va fi fericit. Bin moment v-ați găsit sa faceți mișto, exact când a venit cealaltă!

potec
potec  •  15 August 2021, 16:02
Postat de George Adrian Popescu pe 15 August 2021, 14:12

Se pare ca mintea lui Rotaru este la fel de ingusta ca a lui Becali, ba mult mai ingusta, iar noi ne hrabim de ani multi cu iluzii si minciuni. Asteptati sa ii vanda si pe Marcovici si Bairam si gata, punct. Va ma cere si 17 000 de euro, cum a anuntat si iar moarte la Craiova.

Problema nu e ca vinde rotaru jucatori, oricum acum nu da nimeni prea mult pe markovici si bairam. Ei trebuie sa dovedeasca vreo 2-3 ani la craiova si apoi trebuie vinduti altfel si ei se plafoneaza ca si in cazul lui cicaldau acum. Crezi ca mai putea cicaldau sa ajute craiova acum? Eu nu cred. In mod normal o vinzare e benefica pt toata lumea si pt jucator astfel are sansa sa cistige mai mult si sa avanseze in cariera daca poate si pt club pt ca are bani sa traiasca , sa promoveze altii, sa cumpere altii cu speranta ca ajung si ei la vinzare , asta-i mersul vrei nu vrei. Problema la rotaru a fost ca a crezut prea mult in jucatorii astia cu care a inceput desi multi au ajuns la capat , investitiile astea mici care au fost nu au ajutat, totusi un ofosu, capatina, ivanov jucau bine la vechile cluburi , asta e se intimpla, totusi nu uita botosani, uta care te-a batut au adus numai jucatori liberi, asta sa fie solutia? E cea mai grea perioada pt craiova si rotaru acum depinde de el ce vrea, sa incerce sa mai investeasca din nou sau sa renunte, altfel cu rezultatele astea nu poti astepta vinzari mari

dexter3
dexter3  •  15 August 2021, 15:18
Postat de observator_federal pe 15 August 2021, 14:22

Avem fotbaliști buni, dar ieri Bancu și Screciu au fost pe punctul de a fi (din nou!) GRAV accidentați (astea nu au fost faulturi "la intimidare" ci "la rupere" ). Mârșăviile tradiționale împotriva Universității Craiova continuă, dar asta nu ne va împiedica să avem, ca și până acum, cei mai buni fotbaliști, cel mai bun public de fotbal, cea mai mare iubire pentru fotbal din România. Cei care sabotează Oltenia fotbalistică, sabotează fotbalul românesc. Să-i ajungă blestemele!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează