FOTBAL  »  Superliga  »  MĂSURĂ

Au depus contestație! Ultima mișcare făcută de CSA Steaua în războiul cu FCSB: „Mai bine mai târziu decât niciodată”

Continuă bătălia fără sfârșit dintre CSA și FCSB / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Continuă bătălia fără sfârșit dintre CSA și FCSB / Sursă foto: Facebook@ Steaua București

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 18:03 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 19:14

Avocații Clubului Sportiv al Armatei continuă lupta pe toate „fronturile” pe care o poartă cu cei de la FCSB. Reprezentații „militarilor” au depus o contestație la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), după ce clubul lui Gigi Becali solicitase în vară înregistrarea mărcii „FCSB Steaua” pentru folosirea în Uniunea Europeană.

Mișcarea celor de la CSA Steaua vine chiar în ultima zi în care aceștia puteau depune contestație. Decizia de a întârzia până în ultima clipă acest procedeu i-ar fi aparținut juristului Florin Talpan, scrie iAM Sport.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a depus opoziție la Oficiul Uniunii Europene pentru proprietate Intelectuală (EUIPO) după ce FCSB a făcut cerere de înregistrare pentru denumirea «FCSB Steaua»”, a transmis „AS47”, o pagină apropiată de clubul din liga secundă.

Mai bine mai târziu decât niciodată...”, au mai scris cei de la „AS 47” la postarea respectivă. 

Au depus contestație! Ultima mișcare făcută de CSA Steaua în războiul cu FCSB: „Mai bine mai târziu decât niciodată”
Aplicația depusă de reprezentanții CSA Steaua / Sursă foto: Facebook@ AS 47
Decizia de la Curtea de Apel în procesul pentru palmaresul Stelei
CSA STEAUA VS. FCSB
Decizia de la Curtea de Apel în procesul pentru palmaresul Stelei

Becali înregistrează Steaua în Europa!

Gazeta Sporturilor scria în această vară cum, în timp ce clubul armatei încearcă să țină FCSB departe de brandul Steaua, avocații lui George Becali au declanșat în culise o campanie de înregistrare a unei mărci care conține numele Steaua

Potrivit siteului Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), o instituție oficială cu sediul în Spania, la Alicante, clubul lui Becali a depus pe 16 iunie 2023 o cerere de înregistrare a mărcii „FCSB Steaua”.

Procedura de înregistrare a fost îndeplinită de avocatul Adrian Căvescu la cererea lui George Becali, a costat 850 de euro și se afla în acel moment în faza de „examinare”. Gazeta l-a contactat pe Adrian Căvescu, iar avocatul a precizat că procedura de verificare durează aproximativ cinci luni.

Au depus contestație! Ultima mișcare făcută de CSA Steaua în războiul cu FCSB: „Mai bine mai târziu decât niciodată”
Captură de pe siteul EUIPO cu aplicația depusă de avocații FCSB

În cazul în care EUIPO acceptă înregistrarea brandului „FCSB Steaua”, acesta va fi valabil pe teritoriul actual al Uniunii Europene, dar și pe cel al țărilor care vor intra în viitor în spațiul european. FCSB a solicitat înscrierea mărcii într-o singură clasă, la numărul 41, iar utilizarea va putea fi permisă pentru:

  • Servicii de academie de fotbal
  • Organizare și coordonare de programe de antrenamente pentru fotbal
  • Club profesionist de fotbal
  • Cantonamente de fotbal
  • Organizare și coordonare de programe de antrenamente pentru fotbal destinate tinerilor
  • Divertisment de tipul meciurilor de fotbal
  • Servicii de cluburi de fani
  • Servicii furnizate de cluburi sportive
  • Servicii oferite de un club profesionist de fotbal.

Practic, din momentul eventualei înregistrări, toată activitatea sportivă și comercială a clubului lui Becali va putea fi derulată folosind și numele Steaua! Va putea folosi FCSB brandul Steaua inclusiv pe teritoriul României, care este membră a Uniunii Europene?

„Vom putea folosi marca în toată Europa. Scopul înregistrării acestei mărci este unul comercial, pentru realizare de profit. Cei de la CSA trebuiau să aducă dovezi de folosire a mărcii Steaua, însă nu au făcut-o. E clar că vom putea folosi marca pe teritoriul Uniunii Europene, dar e discutabil acum dacă o vom putea folosi pe plan național”, a declarat Căvescu pentru Gazetă.

VIDEO Luat la întrebări de jurnaliști, Marian Aliuță și-a expus punctul de vedere: „Steaua este în Liga 1!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Decizia de la Curtea de Apel în procesul pentru palmaresul Stelei

A antrenat la CSA și e categoric: „Eu am jucat la Steaua, cu Becali patron”

Acum au trecut despăgubirile și în regulament! Cât costă să închiriezi arena din Ghencea: tarifele basic + tarifele premium

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
Catalynn_9
Catalynn_9  •  18 Octombrie 2023, 21:09
Postat de H2SO44 pe 18 Octombrie 2023, 19:32

Pai pe aia o chema Iuventas nu Juventus

De-a lungul secolelor s-au folosit toate variantele, ideea e ca Juventus nu este un termen inventat de fondatorii clubului torinez, cu toate astea au exclusivitate când vine vorba despre activitățile incluse în clasa 41 Nisa pt a nu se crea confuzie. Fcsb pe de altă parte este un cuvânt scornit în interiorul clubului bercenar, ei chiar îl pot patenta și avea exclusivitate generală. Nici McDonald’s nu este un nume care apartine cuiva in exclusivitate, dar dacă vrei sa îți deschizi un fast-food cu acest nume, ia sa te vedem, poți!? :-)))

H2SO44
H2SO44  •  18 Octombrie 2023, 19:41
Postat de Catalynn_9 pe 17 Octombrie 2023, 20:52

Mulțumesc Doamne ca mi-ai dat suficient creier și nu am ajuns fcsbist! :-))) Altfel nu știam ca Juventas ( Iuventus ori Juventus) este zeița romanǎ a tinereții și nu numele unei echipe de fotbal!:-))) Însă deși aparținând culturii universale, în clasa Nisa 41, ca și Steaua, Juventus a fost asociat unui anumit club. Prin urmare, dacă îți întemeiezi propriul club cu același obiect de activitate, nu ai decât să deschizi dicționarul și din miile de cuvinte de acolo nu trebuie decât să alegi altul și să îl popularizezi prin performanța așa cum a făcut “Bătrâna Doamnă” sau CSA. Ne-a jjijji nu a folosit dicționarul ci a inventat un cuvânt nou: Fcsb. Enjoy! :-)))))

Și dacă tot te lauzi că ai creier ,poate îmi spui și mie a câta literă e "j" in alfabetul latin?

H2SO44
H2SO44  •  18 Octombrie 2023, 19:32

Pai pe aia o chema Iuventas nu Juventus

Vezi toate comentariile (22)
Comentează