FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum i-a închis Nistor ușa în nas lui Gigi Becali: "Am refuzat Steaua, n-am trădat oamenii care mă iubesc!" » Un alt dinamovist a declinat oferta

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2018 10:01

Căpitanul lui Dinamo, Dan Nistor, a fost îmbiat de Gigi Becali şi cu contract dublu, însă mijlocaşul a declinat oferta celor de la FCSB. 

Dan Nistor a ajuns o piesă esenţială la noul Dinamo. Fanii, coechipierii nu concep echipa în absenţa mijlocaşului de 30 de ani, iar Florin Bratu a fost ferm când a discutat despre subiect la finele Derby-ului de România (3-3): "Nu mă gândesc cum ar putea arăta Dinamo fără Nistor!".

Decarul este într-o formă excelentă şi aprecierile au curs la adresa lui în ultima perioadă. Suporterii pătimaşi ai "câinilor" au şi motive suplimentare să-l iubească pe Nistor.

Încercări peste încercări

A refuzat în mai multe rânduri "avansurile" lui Gigi Becali. Dacă în 2013, Pandurii, prin Marian Condescu, s-au opus unui posibil transfer la FCSB solicitând jumătate de milion de euro, ulterior patronul roş-albaştrilor s-a lovit de refuzul direct al jucătorului. Chiar dacă naşul său, bunul său prieten, Mihai Pintilii, este jucător la FCSB.

În vara 2016, când Nistor avea să vină gratis la Dinamo, a declinat varianta FCSB pentru că-şi dăduse cuvântul lui Ionel Dănciulescu. A mai fost o tentativă vara trecută, când Cosmin Contra, antrenorul de atunci al roş-albilor, a renunţat la Dan, doar că acesta a preferat să meargă la CFR, atras de ideea de a lucra cu Dan Petrescu.

Cea mai recentă şi cea mai puternică tentaţie a fost la finele anului trecut, când mijlocaşul se pregătea să plece din Gruia. Becali i-a promis chiar salariu de 18.000 de euro, plus bonusuri, plus bani la semnătură, fiindcă ar fi venit liber de contract.

"Niciodată"

Căpitanul dinamovist a povestit pentru GSP.ro motivele refuzurilor: "Toamna trecută, nu mai aveam treabă cu Dinamo, în sensul că eram jucătorul Clujului. Oferta era mai mult decât tentantă. Dar am zis «Nu!». Am mulţumit, m-am simţit onorat de faptul că am fost dorit, însă n-am vrut să merg. A venit propunerea de la Dinamo, chiar dacă pe bani mai puţini, și am decis să mă întorc acasă. M-am simţit bine la Dinamo, sunt iubit şi n-o să trădez niciodată!"

8 golurişi 17 pase decisive a strâns Dan în 56 de partide pentru "câini" în toate competiţiile

10.000 €este salariul lunar al lui Nistor, cel mai mare din Ştefan cel Mare

3 goluri
şi tot atâtea assist-uri are decarul roș-albilor în 6 Derby-uri de România

"Principala armă a dinamoviştilor este Dan Nistor, îmi place mult de el. E foarte important pentru echipa sa, un adevărat căpitan"
Nicolae Dică, antrenor FCSB, înaintea ultimului Derby

"Dan ştie cum să-i strângă pe băieţi în jurul lui, are un cuvânt pentru fiecare, ştie cum să-i motiveze pe teren şi-n afara lui"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Cel mai mare câştig al Derby-ului este că am demonstrat că suntem o trupă unită, un grup frumos, asta şi datorită antrenorului. Am revenit de trei ori în meci, asta nu poate oricine în România! Niciodată n-am primit atâtea mesaje de felicitare ca după această partidă"
Dan Nistor, mijlocaş Dinamo

Contra mai are ochi pentru el?

Luna viitoare încep meciurile naţionalei pentru Liga Naţiunilor, iar Nistor ar putea fi un candidat pentru un loc în prima reprezentativă. Mai ales că a mai fost acolo, a strâns 3 selecţii, plus alte două convocări.

Jucătorul a fost urmărit de colaboratorii lui Cosmin Contra, "Guriţă" a primit referinţe bune, însă decizia va fi a selecţionerului. Adică a antrenorului care l-a expulzat anul trecut de la Dinamo! Public, Contra a spus că nu mai are nimic de împărţit cu Dan, de văzut dacă aşa va fi.

Şi Sorescu i-a spus "Nu!" lui Gigi

În aprilie 2018, şi Deian Sorescu a demonstrat că FCSB se refuză. A povestit pentru Gazetă unul dintre oamenii care au fost în mijlocul transferului de la ASU Poli Timişoara la Dinamo: "Noi am mers pe Bega şi am rezolvat nişte probleme financiare cu jucătorul, iar a doua zi Sorescu a primit ofertă de la FCSB cum că achită ei tot, mai pun în plus, rezolvă şi cu impresarul, doar să semneze cu formația lui Becali. Deian a refuzat spunând că şi-a dat cuvântul celor de la Dinamo, că el nu mai dă înapoi, iar a doua zi s-au semnat documentele cu «câinii». Copilul a fost parolist". 

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
10207491963042615
John Green  •  02 August 2018, 07:54

Asta a fost din totdeauna. La Dinamo au venit OAMENI cu caracter...in ghencea s-au adunat cei de teapa lu' nea jiji. In ambele situatii de mai sus valabil si la echipe si in tribune ;)

anthony_alexandru
anthony_alexandru  •  01 August 2018, 17:41

cand il vei vedea pe Gerard Piqué ca se duce la Real si Sergio Ramos vine la Barca atunci sa faci comparatii

1742401565799276
Gaby A Gator  •  01 August 2018, 17:14
Postat de Adi Laur pe 01 August 2018, 16:46

Bravo ambilor !! Se comfirma ca, mai presus de bani , conteaza CARACTERUL omului !!

Voi nu vedeti ca oamenii cu caractere puternice vin pe filiera lui Dinamo!? Nu v-ati intrebat de ce? Pentru ca doar aici jucatorii renunta la oferte generoase, renunta la bani, la un trai mai bun al familiilor lor pentru avea satisfactia grupului unit, al jocului de fotbal facut din spirit, din convingere profesionala! Daca doreau bani se duceau la fc5b! Daca doreau masini se duceau la palat! La Dinamo rămân caracterele mari, jucatorii cu moralitate si coloana vertebrala! Satisfacti lor neprețuită este atunci cand storsi de vlaga canta cu galeria intr-un glas invocand istoria ooporului dinamovist! Bravo baieti! Asa se castiga respectul!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează