FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM

Cum se va juca în Liga 1? Forurile de conducere iau în calcul o nouă schimbare a sistemului competiţional

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 26 iunie 2017 10:40

Marţi are loc Comitetul Executiv al FRF, care poate decide sistemul competiţional al sezonului următor, iar FRF şi LPF propun două variante distincte.

Federaţia a apelat la o firmă olandeză pentru a analiza soluţia cea mai potrivită pentru campionatul românesc, iar rezultatul a fost un sistem cu play-off şi play-out: 6 formaţii angrenate în turneul pentru titlu şi 8 în cel pentru evitarea retrogradării.

Echipele din play-out ar urma să fie împărţite însă în două grupe, iar câştigătoarele celor două grupe ar urma să dispute un baraj. Un al doilea baraj ar urma să aibă loc între învingătoarea celui din play-out şi ultima clasată din play-off, pentru un loc în Europa League.

Pe de altă parte, Liga propune o repartizare invers faţă de cea care are loc acum: 8 echipe în play-off şi 6 în play-out.

Citeşte în ediţia tipărită şi în Gazeta digitală cum privesc echipele din Liga 1 posibilitatea schimbării, dar şi detalii despre intenţia lui Răzvan Burleanu de a modifica numărul echipelor din Liga 1!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
anton40
anton40  •  28 Iunie 2017, 15:49

Nu votez caci nici o varianta nu este buna.Formula veche este preferata mea cu 18 echipe.Play out si play of o imbarligatura dupa cum se vede.

id45
id45  •  27 Iunie 2017, 10:22

V-ati facut plinul ? Gata cu golaniile , bagati picioarele in apa rece si ganditi-va la faptul ca VOI FEDERATIA DE CARTON ati pierdut calificarea la un Mondial care era REALIZABIL daca nu ati fi adus un antrenor strain cand aveti aici , daca nu va bateati joc de echipele de renume , daca nu ati fi facut un campionat *** / doar pentru profitul unora care arunca in tara asta cu bani nemunciti in sus . Reveniti cu picioarele pe pamant - faceti liga cu 14 echipe , play=out cu 8 , nu cu 6 ca asa nu se mai fac golanii , obligatoriu 3 jucatori sub 23 de ani , iar intr-un meci sa ai cel mult 5 jucatori straini ... asta daca vrei sa mai ai jucatori pentru nationala !!! Ura si la gara !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sexilian
sexilian  •  27 Iunie 2017, 08:39

HOTIA din fotbal e mana cereasca pentru BORFASI,rezultatele VORBESTE,anul asta doi ordinari ne fac de ras la tass,SUCCESURI putini si alte ustensile de TARLA,REJI,RAZBOINICI,ETC.......

Vezi toate comentariile (19)
Comentează