FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Titularul de la FCSB visează deja la altă provocare: „Ținta mea este să ajung într-o ligă mai puternică!”

Ngezana, Panțîru, Charalambous, Luis Phelipe, Dawa / Antrenament FCSB în Antalya - 15 ianuarie 2024 (foto: Cristi Preda/GSP)
Ngezana, Panțîru, Charalambous, Luis Phelipe, Dawa / Antrenament FCSB în Antalya - 15 ianuarie 2024 (foto: Cristi Preda/GSP)

Articol de , - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 18:57 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 08:19

Joyskim Dawa, 27 de ani, a povestit ce așteptări are de la partea secundă, decisivă, a sezonului și cum interpretează el tot ceea ce i se întâmplă în carieră și în viața personală.

FCSB a rămas singura echipa românească din Antalya. A venit mai târziu decât celelalte formații ce s-au antrenat pe tărâm turcesc, pleacă ultima, mai exact cu 24 de ore înaintea etapei de luni, cu UTA (ora 20:00), pe Arena Națională.

Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
TRANSFER
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro

Sunt două antrenamente zilnice, deja s-a intrat în linie dreaptă pentru duelul cu formația lui Mircea Rednic, mai ales că "textiliștii" au fost printre puținii ce-au răpus FCSB în ediția de toamnă. UTA a produs primul eșec pentru roș-albaștri în actuala stagiune, 2-1 pentru arădeni, în rest doar Rapid (1-2) și Oțelul (0-2) s-au mai bucurat că au învins liderul la zi al clasamentului.

Joyskim Dawa despre ceea ce va urma în lupta pentru titlu: „Și ceilalți au făcut transferuri, dar dacă noi vom fi la fel, nimeni nu ne poate înfrânge”

Joyskim Dawa, 27 de ani, a oferit astăzi un interviu în cantonamentul echipei din Belek în care și-a expus părerile sale despre ceea ce va urma la FCSB și despre ceea ce trăiește în viața personală. Iată cele mai importante 10 idei:

„Cred că suntem pregătiți de startul campionatului. Ne-am antrenat de două ori pe zi. Începe devreme campionatul, am avut doar două săptămâni de pregătiri. Dar ne-am antrenat tare ca să revenim mai puternici.

Suntem pregătiți, vom fi mai puternici pentru a doua parte a sezonului. Da, și ceilalți au făcut transferuri, dar dacă vom fi la fel, vom juca la fel ca în prima parte, nimeni nu ne poate înfrânge!

În primul rând, sunt focusat la echipa de club. Dacă naționala Camerunului mă va solicita din nou, voi fi onorat, dar sunt concentrat la FCSB. 

Mă simt bine, am contract valabil doar până în vară, dar cred că mai apoi încă trei ani (n.red Gigi Becali i-a activat clauza de prelungire pe încă trei ani). Sunt OK, sunt focusat la maximum pentru acest sezon, apoi vom vedea ce va fi. 

Trebuie să ne concentrăm la fiecare meci, apoi la cum am putea celebra. Doar la asta mă gândesc, cum să învingem, nu cum ar fi dacă...”, a spus Dawa.

25de meciuri a adunat Dawa în actuala ediție, marcând de două ori

71de meciuri, 7 goluri și 2 assist-uri a adunat stoperul pentru FCSB

Joyskim Dawa despre cei mai puternici atacanți cu care s-a confruntat: „Alibec, Garita și Compagno”

„Am trecut peste situația cu scandările rasiste de anul trecut. Trebuie să avansăm și să ne gândim la viitor. Viața mea e bună în România. Mă simt bine în fiecare zi, sunt binecuvântat. 

Ați văzut că interpretez diverse melodii în timpul liber, pun și pe Instagram, dacă nu aș fi fericit, nu aș cânta! Ultima melodia ascultată? (își scoate telefonul și se uită în el) "Hapiness", a unui cântăreț nigerian. Ascult și muzică românească, dar nu știu numele, îmi place, totuși"

Ținta mea este să evoluez, să plec într-o ligă și mai puternică. România este un pas important către un campionat mai tare. Momentan, mă focusez pe ceea ce am aici”, a dezvăluit Dawa. 

Cei mai dificili adversari pe care i-am avut în România? Alibec, Garita, de asemenea, era foarte, foarte, aaa... Compagno când era la Craiova. Dacă pleacă? Nu știu, nu e treaba mea (râde), întrebați-l pe el!

Nou-veniții sunt ca doi frați mai mici pentru mine, aduc un plus. Luis Phelipe e mai tehnic, Baba Alhassan e mai puternic, sunt fericit că sunt aici. Ne vor ajuta pentru a cuceri liga. Luis e mereu vesel, așa e el, e bine să ai astfel de jucători. Zâmbetul, fericirea lui sunt foarte bune pentru toată echipa
- Joyskim Dawa

350de mii de euro a plătit FCSB pentru Dawa celor de la FC Botoșani

900de mii de euro este cota fundașului ce-a adunat 9 selecții în prima reprezentativă a Camerunului

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Zâmbetul ce s-a născut din durere! Luis Phelipe, fotbalistul care trăiește clipa la FCSB

EXCLUSIV VIDEO Laszlo Dioszegi acuză o mișcare anti-Sepsi în Europa: „Boii trag la cei bogați”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează