FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezastruos! Un singur atacant a jucat mai rău decât Alibec: a fost dat afară după un singur sezon!

Golubovici a jucat 763 de minute în sezonul 2016- 2017 pentru FCSB FOTO Alex Nicodim +1   FOTO
Golubovici a jucat 763 de minute în sezonul 2016- 2017 pentru FCSB FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2017 09:00

Denis Alibec a plâns într-un meci în care a jucat doar datorită intervenției patronului. Randamentul lui e dezastruos, un singur atacant a mai jucat atât de rău, Bojan Golubovici. Sârbul dat afară după un singur sezon.

Alibec devine un reper, orice ar face. De când nu mai dă goluri, sparge o ușă, îl înjură pe managerul clubului, plânge. Lacrimile din momentul schimbării de joi seară au atras iar atenția asupra lui Denis, aflat în cel mai slab moment din ultima vreme.

Are 10 meciuri fără gol în campionat. Suporterii nu l-au huiduit la aceste jocuri slabe din Liga 1, s-au manifestat în partida cu Beer Sheva, înainte ca Denis să fie schimbat cu Gnohere. Ce s-a întâmplat de la startul sezonului, de a ajuns să fie contestat atât de dur cel mai scump fotbalist din lot, vedeta care-i adusese Astrei titlul din urmă cu doi ani:

  • a primit banderola cadou, doar pentru ca statutul de căpitan să-i sporească prețul. Pintilii, cel mai vechi din lot și titular în echipa națională, a fost deposedat de banderolă cu forța, Becali i-a luat-o, pur și simplu, și i-a pasat-o lui Alibec. Protestele lui Mihai Stoica, "Echipa are deja un lider și acesta este Pintilii!", n-au schimbat decizia;
  • Denis a ținut minte comentariul lui MM și l-a înjurat pe manager în timpul unui joc cu Viitorul, 0-1 la Ovidiu: "Taci dracu'! Ai ajuns să te pricepi și tu la fotbal?!";
  • n-a pățit nimic pentru că l-a înjurat pe managerul clubului. Dică a îndrăznit să-l schimbe la Voluntari, într-un alt meci prost făcut de dobrogean. Alibec a ieșit, dar n-a mers pe bancă, s-a dus spre vestiare și a început să lovească ușa cu pumnii și cu picioarele. Abia atunci a fost pedepsit, scos din echipă pentru două săptămâni;
  • revenirea s-a produs în cel mai ciudat mod. A fost eliminat dintre titulari omul decisiv, golgeterul Gnohere. Becali a forțat schimbarea ca să mai încerce o dată să alimenteze cota prăbușită a lui Denis. Conștient că-l sacrifică nemeritat pe Gnohere, Gigi i-a cerut scuze francezului! Un gest unic de când e Becali în fotbal! Nu le-a cerut scuze nici jucătorilor pe care i-a "masacrat" de-a lungul timpului. 

Publicul a reținut toate gesturile atacantului, faptul că a fost favorizat de patron și l-a huiduit. Alibec a izbucnit în lacrimi. Basarab Panduru a tradus la Telekom Sport comportamentul publicului: "Nu am mai văzut așa ceva, un jucător care să plângă la schimbare, dar nici nu mă impresionează. Ce, dacă dă Alibec două lacrimi trebuie să ne impresioneze? A ajuns în situația asta din cauza lui. Gnohere a fost dat la o parte de la începutul campionatului. I s-a făcut o mare nedreptate. Pe omul din tribună nu-l păcălești, el vede cine trebuie să joace și cine nu merită să fie pe teren. Alibec trebuie să înțeleagă că nu mai merge ce a făcut el până acum, e cazul să schimbe ceva la el".

Gnohere are 14 meciuri și 9 goluri în campionat, Alibec nu a marcat niciodată. "Bizonul" a fost decisiv și în grupa din Europa League, a marcat de două ori la Beer Sheva și a întors cursul unui joc pe care îl dominau israelienii. De aceea Becali a simțit că trebuie să-i ceară scuze când îl scoate din echipă.

Denis nu e inferior doar în comparația cu concurentul pentru postul de titular. E greu de găsit un atacant cu un randament atât de slab. În istoria recentă a roș-albaștrilor, a mai existat unul singur care să nu fi marcat niciun gol în primele zece partide bifate în campionat: Bojan Golubovici. Sârbul a fost adus în 2016, la recomandarea lui Mihai Stoica.

Asemănarea dintre el și Alibec e că niciunul n-a marcat. Deosebiri există, în dezavantajul lui Denis. Măcar Golubovici n-a costat nimic, era liber de contract, în timp ce pe român s-au dat două milioane de euro. Și sârbul avea 33 de ani, se apropia de finalul carierei. Pe Alibec, Gigi crede că poate să-l vândă cu 10 milioane de euro! Sau cu două, măcar, cât să recupereze investiția.

Un sezon în toată cariera!

Valoarea lui Alibec a fost mai mult bănuită până la 27 de ani, cu excepția unui singur sezon, 2015-2016, în care a marcat 16 goluri pentru Astra. Giurgiuvenii au devenit campioni în acea stagiune. În rest, 11 goluri în sezonul următor, 8 în precedentul. Plus alte stagiuni mai slabe, unele chiar foarte slabe, în care nu a marcat deloc. În 10 sezoane ca profesionist, Alibec are o medie de 5 goluri pe campionat! Foarte slabă pentru un vârf.

Comparația ciudată a lui Mutu

Alibec a fost sfătuit des să nu mai coboare prea mult, să joace doar în careu ca să aibă șanse să înscrie mai des. Cel mai recent a apărut Adrian Mutu cu acest sfat. El a apelat la o comparație stranie: "Alibec îmi amintește de Vieri. Doar că italianul juca mai mult în careu, ca un număr 9. Denis se retrage prea des ca să simtă mingea la picior, să participe la joc". "Un Vieri fără jocul din careu" nu înseamnă însă mai nimic! Calitatea vârfului fost la Juventus, la Lazio și la Inter tocmai asta era: capacitatea de a se descurca în careu, pe spații scurte, indiferent cât de aglomerate erau apărările. Singura asemănare dintre Alibec și Vieri rămâne, în condițiile astea, faptul că amândoi sunt stângaci.

COMPARAŢIE ACEST SEZON

Costică poate, Denis nu!

BUDESCU / parametru / ALIBEC
16 Meciuri 16
1.062 Minute 1.066
8 Goluri 2
7,00 Medie note GSP 5,88
750.000 Sumă de transfer 2.000.000
Au fost luate în calcul toate meciurile oficiale din acest sezon, doar la FCSB.

Contra încearcă să-l repare

Selecționerul ignoră forma dezastruoasă a lui Alibec, îl tratează în continuare ca pe un om important. L-a convocat la o discuție despre problemele pe care le are atacantul. "Eu zic că poate fi convocat la națională și un atacant fără gol marcat în campionat", a zis Contra la TV Digi Sport. "Nu contează doar golurile marcate, trebuie să privim și alte elemente din evoluția unui jucător", a argumentat selecționerul. El a discutat deja cu Budescu: "I-am explicat ce vreau de la el și văd că a înțeles, în meciul cu Craiova am rămas impresionat plăcut când am văzut o cursă de 70 de metri a lui Budescu ca să contribuie în apărare. Bravo lui!".

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (20)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  04 Noiembrie 2017, 18:55

Asculta Alibec nu da gol concluzie nu e rentabil nu l vrea nimeni în plus e agresiv și mai și inventați niște aberații gen steaua distruge jucătorii Extraordinar parcă ați fi copii nu credem în realitate credem în mituri complect Aberativ Ca și cum altcineva ar fi vinovat ca nu da el gol

haideusicfr
haideusicfr  •  04 Noiembrie 2017, 13:45

Domnule Craitoiu ,nu sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. Alibec nu este un varf clasic , acum doi ani a fost declarat fotbalistul anului .iar acum il criticati mai mult decat o merita. Este un jucator valoros ,poate n-a nimerit la cea mai buna echipa. Steaua a distrus multi jucatori ce au venit ca mari promisiuni , e o rampa de lansare gresita. Numi amintesc sa fi propulsat vreun atacant central in ultimii.ani.Doar i-a distrus.Si nu numai atacanti centrali.Sper ca macar tinerii lui Hagi sa nu aiba aceeasi soarta. Mai ales ca sunt machedoni . Sau din "machedonia"lui Hagi.

1098756050203384
Claudiu Mateas  •  04 Noiembrie 2017, 12:26

Si inca o comparatie,sa va iasa cifrele din cap, jurnalisti de 2 lei! Raul Rusesc, perioada Steaua, in care a fost super laudat de catre voi: 123 meciuri totale, 54 goluri, 21 assisturi. In concluzie, decisiv in 61% din meciurile jucate. Alibec, cu 30 meciuri jucate, 11 goluri si 9 assisturi, a fost decisiv in 67% din meciurile jucate. Deci mai bun decat Rusescu!!!! Unde Dumnezeule traiti, asa zisilor jurnalisti???!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează