FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezvăluiri despre fotbalistul pe care Gigi Becali îl vrea neapărat » La cine e "dezlegarea", după modelul Pițurcă

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 05 octombrie 2018 09:00

Gigi Becali a făcut o ofertă Mediaşului pentru Darius Olaru, însă "dezlegarea" jucătorului e la Cristi Pustai, care a împrumutat clubul cu 150.000 de euro când a traversat criza financiară.

Situaţia lui Olaru e una extrem de complicată. El nu e deţinut sută la sută de Gaz Metan.

Cristi Pustai, fostul antrenor al echipei, e cel care a primit un document, un fel de "dezlegare în alb", cum se practica până în urmă cu câţiva ani, prin care poate să-şi recupereze de pe urma vânzării lui Olaru împrumutul pe care l-a acordat clubului în 2017.

Atunci, Gaz a traversat dificultăţi financiare majore, motiv pentru care a şi solicitat intrarea în insolvenţă. A fost momentul în care Pustai a oferit, cu titlul de împrumut, o sumă mare, 150.000 de euro.

În schimbul acestor bani, pentru a se asigura că îi va recupera, tehnicianul a solicitat să-i fie acordată o "dezlegare" a unui fotbalist. Şi l-a ales pe Olaru, care în acel moment nu avea o cotă deosebită.

Cum arată acordul dintre Gaz şi Pustai?

În trecut, "dezlegările în alb" ale jucătorilor deveniseră o modă. Erau oferite diverselor persoane, către impresari sau chiar către anumite agenţii.

FIFA a interzis de ceva timp această practică, astfel că e extrem de interesant modul în care s-a realizat, din punct de vedere al documentelor, tranzacţia dintre Gaz Metan şi Pustai în privinţa împrumutului oferit de fostul antrenor, dar şi a modalităţii prin care el să-şi recupereze banii de pe urma lui Darius Olaru.

L-a debutat la 18 ani

Olaru îi datorează lui Cristi Pustai prima apariţie în Liga 1. Se întâmpla în urmă cu 2 ani. În septembrie 2016, Olaru juca primele minute pe prima scenă, în meciul Astra - Gaz Metan 0-2, când a fost introdus pe teren în finalul partidei. La acea vreme, fotbalistul avea numai 18 ani şi a fost forţat şi datorită legii FRF cu privire la obligativitatea folosirii unui jucător care să fie eligibil pentru naţionala de tineret. De atunci, Darius a strâns nu mai puţin de 56 de jocuri în Liga 1.

Eligibil până în 2021

Fotbalistul Mediaşului e extrem de atractiv pentru FCSB şi dincolo de calităţile sportive pe care le are. Olaru va fi eligibil pentru legea FRF pentru jucătorii U21 şi pentru sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021. În aceste două campionate, jucătorii care vor respecta regula trebuie să fie născuţi după 1 ianuarie 1998, iar Olaru are ca dată de naştere 3 martie 1998. De la startul următorului sezon, orice echipă de prima ligă e obligată să aibă la startul jocurilor doi astfel de fotbalişti, iar pe parcursul tuturor celor 90 de minute unul singur.

Modelul Piţurcă

Pustai nu este primul care "deţine" un jucător în schimbul unor sume de bani acordate ca împrumut. Piţurcă i-a avut la un moment dat pe Silviu Lung jr. şi Găman, pe care ulterior i-a dus la Astra, de unde a primit sume de bani importante din partea lui Ioan Niculae şi astfel şi-a recuperat "investiţia".

"Eu îl vreau pe Olaru pentru altă poziţie decât cea pe care e folosit la Mediaş. Îl vreau ca mijlocaş central, să fie ca Verratti, recuperator, dar să şi apară la finalizare"
Gigi Becali, patron FCSB

Vezi și: Dinamovist în copilărie, jucătorul dorit de Becali are alte planuri: "Aş alege să merg în străinătate" » A crescut fără părinți și merge în fiecare duminică la biserică

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  05 Octombrie 2018, 15:04

GAZU IL VINDE IN STRAINATATE, ASTA in cazul in care nu sare Gigi cu mana la pungulita!!

zizu
zizu  •  05 Octombrie 2018, 10:28

Doamneee....oar a apărut “botoșăneni.ro”? Inconfundabilele....a dezvăluit,..a marturisit, de parcă li s ar strănge degetela în ușa , s a insistat , să se spună ceva! Zici că suntem la inchiziție, la spovedanie cu dezvăluiri, mărturisiri....:)...:)

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  05 Octombrie 2018, 10:06

Fotbalul romanesc are perioada de transferuri tot anul?? Profesionisti, nu gluma!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează