FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV „Mai există Dinamo?” » Interviu fără ocolișuri cu un fost campion din Ștefan cel Mare: „Au ajuns să fie ținuți de suporteri?”

Constantin David e nostalgic după vremurile de glorie ale lui Dinamo
Constantin David e nostalgic după vremurile de glorie ale lui Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 15:52 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 17:35

Constantin David „Flencea”, 79 de ani, campion cu roș-albii la începutul anilor '60, face afirmații tari înaintea derby-ului Dinamo - FCSB. Fosta extremă a „câinilor” lansează o întrebare complicată în vremuri și mai complicate pentru suflarea dinamovistă: „Mai există Dinamo?”.

Cu 5 ore înaintea partidei Dinamo - FCSB, GSP l-a contactat pe cel poreclit „Titi Flencea”. David deplânge situația din Ștefan cel Mare și afirmă cu tărie că actuala echipă nu e adevărata Dinamo.

„Am o singură întrebare. Mai există Dinamo? E diferență între Dinamo și FC Dinamo. Dar tot cu ei țin. E o problemă foarte mare. Dacă și dinamoviștii au început să dea în Dinamo, atunci ce să mai zicem de alții? E bine, e rău, ții cu Dinamo, dar cu Dinamo, nu ceea ce se întâmplă la ora actuală!

Ce jucător să-mi placă? Nu e Dinamo! Eu iubesc Dinamo, dar a ajuns Dinamo să fie ținută de suporteri? Cum e posibil așa ceva? Înainte, n-aveam suporteri și eram huiduiți că eram milițieni. Acum, au suporteri, dar n-au echipă ”, a declarat Constantin David, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Constantin David, înainte de Dinamo - FCSB: „Dacă ăștia nu fac pregătiri, cum să alerge?”

Constantin David anticipează un egal pentru duelul din această seară, însă ironizează pregătirea fizică a echipelor din Liga, aducând aminte de vremurile în care fotbaliștii făceau pregătirea de iarnă la munte.  

„Meci nul diseară, cred. Așa îmi doresc. FCSB are echipă tânără, cu pregătire fizică. Echipele de acum nu mai au pregătire fizică, nu mai fac perioada de iarnă la munte și perioada de vară la mare, pe nisip. Când venea vara sau toamna, alergai! Dar dacă ăștia nu mai fac pregătiri, cum să alerge? Îi duc în Antalya sau pe unde îi mai duc, unii joacă, unii se uită. A trecut antrenamentul și gata, hai în mașini”, spune David.  

Erau mai dinamoviști Badea, Turcu, chiar și Borcea. Ăștia care au venit nici n-au auzit de Dinamo. Vezi Doamne, ei țin cu Dinamo. Negoiță a cerut să strice singur Dinamo, a crezut că face blocuri acolo - Constantin David

Constantin David, dublu campion cu Dinamo

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor '60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.

EXCLUSIV „Mai există Dinamo?” » Interviu fără ocolișuri cu un fost campion din Ștefan cel Mare: „Au ajuns să fie ținuți de suporteri?”
Constantin David „Flencea”

7 goluriîn 40 de meciuri a marcat David pentru Dinamo în perioada 1960-1963. Are şi o reuşită în cupele europene, în 8 partide

2 campionatea câştigat Titi „Flencea” cu roş-albii

VIDEO Cum arată arena și gazonul din Ștefan cel Mare înainte de Dinamo - FCSB

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO - FCSB. VIDEO Un fost câștigător al Cupei Campionilor e sigur: „Dinamo – Steaua o să rămână veșnic un derby”

DINAMO - FCSB. EXCLUSIV Dinamovistul care trebuie să blocheze cel mai bun atac din Liga 1 la primul derby: „Nu mi-e teamă!” » Mesaj poetic pentru fani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno290
creeperno290  •  03 Februarie 2021, 22:42

Dinamo trebuie sa fie doar a suporterilor

801032676703613
Pantu Dan  •  03 Februarie 2021, 19:26

Îl cunosc pe dl.Flencea de mult timp ( suntem vecini) ce pot spune de acest OM , pe scurt casa lui e un sanctuar al clubului și cultului DINAMO un om deosebit care când trec pe la dănsul e cu o carte( de citit) in mănă.Jos pălăria pentru oameni ca el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează