FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu, contondent: „Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, dar cum poate merge alături de niște neaveniți, aventurieri?!” + Ce spune despre subiectul retrogradării și de cel legat de Il Luce și Țiriac la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 13:16 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 14:53

Cornel Dinu, 75 de ani, apreciază gestul lui Il Luce de a merge la Săftica și de a-i motiva pe jucători, însă nu întrevede o situație fericită pentru salvarea lui Dinamo. Mister radiografiază momentul de acum al echipei și ce șanse sunt ca Lucescu și Țiriac să sprijine financiar „haita”.

Legenda lui Dinamo, Cornel Dinu, 75 de ani, este circumspect atunci când vine vorba despre șansele de salvare ale „câinilor”.

Tot mai aproape » Primele imagini cu Mircea Lucescu la antrenamentul lui Dinamo
DINAMO
Tot mai aproape » Primele imagini cu Mircea Lucescu la antrenamentul lui Dinamo

Fost apărător de fier al roș-albilor și al echipei naționale, Mister nu se duce pe fenta unor zâmbete afișate după vizita lui Mircea Lucescu în cantonamentul de la Săftica și nici a unor declarații optimiste dinspre tabăra bucureștenilor. Și nici nu crede în sosirea ca salvatori, imediat, a lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac. 

Fanii dinamoviști visează la un miracol, în privința celor doi, cu toate că și Il Luce, și Țiriac au fost expliciți vizavi de acest subiect.

3eșecuri a adunat Dinamo în Liga 1 în 2024: 0-1 cu Petrolul, 1-2 cu Rapid și cu FCU Craiova

Dinamo a ajuns pe ultimul loc în clasament, după ce a fost înțepenită luni bune pe penultima poziție. Urmează o serie de foc, începând cu etapa de luni seară, de la malul mării, cu campioana en titre Farul Constanța. Până la finele sezonului regulat urmează Oțelul (a), CFR Cluj (d), Hermannstadt (a), Poli Iași (d) și UTA (a).

Cornel Dinu despre proiectul Red&White: „Doar le place fotbalul, în căutare de a se face cunoscuți”

Mister nu vede cu ochi buni proiectul Red&White, de un an la conducerea lui Dinamo, și nu crede că Eugen Voicu și Andrei Nicolescu vor salva clubul.

„Eu sunt adeptul ideii că la un club ca Dinamo trebuie să respecți tradițiile. Conducătorii clubului trebuie să fie legați de Dinamo, dacă nu au fost jucător, măcar să aibă un atașament pentru acest club.

La ora actuală, situația s-a derogat de la regula bunului simț fotbalistic, au apărut neaveniți la Dinamo. Cărora doar le place fotbalul, sunt aventurieri, în căutarea unui mijloc important de a se face cunoscuți”, a comentat Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

Cornel Dinu, stupefiat de „cazul Lucas”: „Depășește orice fantezie”. Câte victorii trebuie să aibă Dinamo ca să se salveze

„Kopic moștenește niște greșeli pe care le continuă de la Burcă. Ovidiu a creat o echipă și lumea i-a cântat în strună, dar hai să vedem realitatea și ceea ce a fost la baraj cu FC Argeș. Burcă a adus niște jucători pe care Kopic îi dă la o parte!

Iar ceea ce s-a întâmplat cu Lucas depășește orice fantezie. Doar un jucător recomandat ca fiind brazilian, să accepți niște clauze ridicole, arată că actualii conducători n-au nimic în comun cu competența minimă. Asta dacă nu cumva în spatele acestor clauze nu sunt niscaiva afaceri personale.

Kopic a încercat un mercato pe criterii de zonă geografică. A avut și are o apărare cu niște jucători care, cu indulgență, pot fi încadrați în categorie medie de fotbaliști. O apărare prea greoaie pentru o echipă ce nu trebuie să primească goluri.

Vin meciuri grele, în total, mai sunt 15, cu tot cu play-out. Fără 10 victorii, nu ajungi în faza fie de a te salva direct, fie de a fi la baraj, care ar putea însemna salvarea. 10 victorii! Așa că nu vă pot răspunde, încă, dacă Dinamo mai are sau nu șanse de a se salva de la retrogradare”, a mai spus Cornel Dinu.

Velkovski, de exemplu, este creatorul golurilor Rapidului, la cel decisiv, ce-a marcat eșecul, făcând un fel de horă în preajma atacantului advers.

Cornel Dinu

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO Adrian Mititelu, cuvinte de laudă la adresa „câinilor”: „Copii! Nu știu nimic. Dinamo este o echipă mult prea mare pentru a fi tratată cu astfel de injurii”

Cornel Dinu despre Mircea Lucescu și Ion Țiriac: ”Nu aruncă aiurea banii și își calculează bine pașii”

Cornel Dinu s-a referit și la subiectul legat de eventuala sosire a lui Il Luce și Țiriac la conducerea clubului.

”Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, mai ales că este atât de legat de Dinamo și de fotbalul românesc. Este bine ca în fotbal să dăinuiască tradiția. Adică merg să văd echipa, dar nu merg cu oameni precum Andrei Nicolescu și Eugen Voicu! E firesc ca Mircea să fie aproape de Dinamo, dar cum ar putea să fie aproape de cei ce n-au nimic în comun cu Dinamo?!

Formula Red&White este complet falimentară, mi se dovedește zilnic că au luat Dinamo ca pe o afacere.

Interesant este că intenția celor doi, care au un trecut mare dinamovist și în sportul românesc, ține de multe necunoscute, ce duce până la un viitor imprecis, legat de situația stadionului, de exemplu.

De-a lungul vieții lor, amândoi au demonstrat că nu aruncă aiurea bani și își calculează bine pașii. Orice pas”, a mai comentat Mister.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Unul dintre dinamoviștii care au scris istorie în urmă cu 40 de ani încă mai crede în Zeljko Kopic: „Un pui de echipă s-a făcut. Mai multă disciplină”

exclusiv // video Il Luce despre marele plan cu Țiriac la Dinamo: „Vrea să se implice, dar nu suportăm nereușita!”. Fostele glorii nu cred în megaproiect: „Poate, în alte condiții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Davinci56
Davinci56  •  10 Februarie 2024, 04:07

stilul asta de parvenit mă șochează la romani. cum apare distinsul CD cu șahul in fata si scaun regesc? Dece oare nu simplu si cinstit? In vest ar fi fost ridiculizat. mă rog conștiință dumnealui nu ii mai răspunde la cele făcute cu Ţiriac si Năstase pe 21 dec 89. a doua zi mureau copii. nimeni nu face nimic acolo la Dinamo toți au arici in buzunar. prea multe moașe fac fără tăgadă ca pruncul sa nu se mai nască. adio si nu am cuvinte!

Randoomlegend
Randoomlegend  •  09 Februarie 2024, 17:58

sa-i spuna careva lui dinu ca nici cu 10 victorii nu se salveaza vitan barzesti,daca restul de 5 infrangeri sunt cu cine nu trebuie si cand nu trebuie. 6 victorii in ultimele 6 meciuri ale sezonului regulat,4 victorii in playout si 5 infrangeri in playout cu iasi,voluntari,otelu,uta si petrlu,iar toate echipele astea castiga meciurile cu botosaniul si nu fac egal intre ele.vitan abrzesti este pa si la revedere.

istet10
istet10  •  09 Februarie 2024, 16:49
Postat de liozmr pe 09 Februarie 2024, 14:34

Cornel Dinu, un imens jucator si antrenor dinamovist aflat la ultimele *** ... nu face decat rau echipei actuale si suporterilor, el si aia carora le-a dat 0,003 ... Senectutea poate fi traita cu bun simt sau sa dea drumul urii din neputinta, psihologic este de inteles, uman...fotbalistic...strigatul *** care nu mai poate trai fara pampers.

Ba, chiar are dreptate. Sa urasca ce? "Succesele" ddb-istilor? Greseste cand socoteste de cate victorii mai au nevoie? NU. Are multe pacate Dinu. Multe lucruri urate a facut. Dar acum chiar are dreptate. Sa spui ca bate campii e dovada de lipsa de luciditate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează