FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum vrea Dinamo să scape de datorii » „Câinii” vor să șteargă 4 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 09:29 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 11:49

Dinamo, club aflat în insolvență, speră să găsească o modalitate de a scăpa de o parte dintre datoriile acumulate.

 Responsabilii Dinamo 1948 speră ca Tribunalul să le accepte să șteargă jumătate din datoria de 8 milioane de euro. 

„Datoriile pot fi reduse acum, în urma modificării planului de reorganizare, până la 4 milioane de euro, din care 2,4 milioane reprezintă datoria către DDB. Fără această datorie, rămân 1,6 milioane de euro, care pot fi plătiți în termen de 3 ani", susțin responsabilii SC Dinamo 1948.

Ar fi șocul verii! Lovitură grea pentru Dinamo: „S-ar putea să nu se înscrie în Liga 2”
DINAMO
Ar fi șocul verii! Lovitură grea pentru Dinamo: „S-ar putea să nu se înscrie în Liga 2”

 Cred că în interiorul clubului CS Dinamo există o opoziţie puternică la proiectul nostru de a colabora. Eu am simţit că suporterii şi-ar dori foarte tare această colaborare. Ar fi bine ca întregul palmares să fie reunit sub egida Clubului Sportiv Dinamo
 - Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo 1948

Ce datorii are Dinamo

În aprilie 2022, datoria clubului era de 7 milioane de euro. Între timp, restanțele s-au mărit. Potrivit informațiilor interne, pe care șefii DDB le-au prezentat fanilor, Dinamo are o datorie de 2,5 milioane de euro către DDB. Următorul creditor important e ANAF, care are de recuperat mai mult de un milion de euro.  

Planul de redresare al clubului a fost dat peste cap, după ce echipa a retrogradat. Zăvăleanu a descris sursele de finanțare pentru a-i convinge pe creditori și pe judecător și nicio sursă dintre cele pe care le pomenea el nu mai e valabilă.  

Administratorul judiciar calculase că avea să obțină din drepturi TV 3,9 milioane de euro în trei ani. Cu echipa picată în liga a doua, sursa aceasta a dispărut. Zăvăleanu se mai baza pe 3 milioane din transferuri de jucători și pe 8 milioane de euro din aportul acționarilor. 

Jucători de 3 milioane de euro nu a vândut niciun club din „B" vreodată. Iar acționar majoritar e Dorin Șerdean, care nu a investit nimic.  Zăvăleanu a anunțat recent că societatea are posibilitatea să-l forțeze în instanță pe Șerdean să-și asume investiții sau să cedeze acțiuni. 

VIDEO Ovidiu Burcă despre situația de la Dinamo: „Toată lumea vorbește de faliment, eu cred că e loc de redresare”

Citește și:

„Noi suntem Dinamo!” » A început marea schismă din Ștefan cel Mare: „Suporterii sunt bineveniți alături de noi”

Are 9.000€ pe lună la Dinamo și negociază plecarea: „Zăvăleanu vrea să reziliez gratis, eu cer 1-2 salarii”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (24)
flosud97
flosud97  •  27 Iunie 2022, 16:58
Postat de hristo33 pe 27 Iunie 2022, 14:06

tilica, tu citesti articolul sau fabulezi asa ca iti place.„Datoriile pot fi reduse acum, în urma modificării planului de reorganizare, până la 4 milioane de euro, din care 2,4 milioane reprezintă datoria către DDB. Fără această datorie, rămân 1,6 milioane de euro, care pot fi plătiți în termen de 3 ani", susțin responsabilii SC Dinamo 1948."

Tilica Asta Era inainte sa retrogradeze minimao sau Fc lotus, acum planul nu mai functioneaza, ça nu mai sunt aceeasi bani tu intelegi, zavaleanu vostru incearca marea cu degetu

tictictic
tictictic  •  27 Iunie 2022, 15:30

@hristo33: Esti in eroare! Una e ce vrea Dinamo acum si alta e ce spune la lege! Exista un plan de redresare aprobat de catre o instanta legala, de catre un judecator sindic, privind acceptarea societatii ce administreaza clubul Dinamo in regim favorizant de insolventa financiara, in conditiile respectarii angajamentelor depuse la dosar. Ceea ce presupui tu si ce declara Zavaleanu, ar insemna ca acea hotarare judecatoreasca sa fie declarata nula (de catre cine?!?), dosarul sa fie declarat nul (de catre cine?!?), si sa se reia procesul de la capat, cu un alt dosar de insolventa (diferit) construit in alti termeni, cu un alt termen de judecata si cu cu un alt judecator sindic la decizia tribunalului. Personal, asa ceva n-am intalnit inca in Romania (asa cum e ea, chiar si in justitia noastra originala); nici macar legea nu permite blasfemia asta! Iar daca un judecator sindic va incerca sa schimbe un dosar de insolventa, aprobat si validat in instanta printr-o hotarare judecatoreasca, cu o alta de capul lui, e limpede ca-si risca atat cariera cat si pensia (speciala). Insa, repet, in Romania lui Dincu se poate intampla orice...:) Conform tuturor legilor din Romania, statutul juridic al lui Dinamo astazi, in imposibilitatea de a-si respecta obligatiile legale asumate pentru a beneficia de reorganizare financiara prin insolventa, se numeste FALIMENT.

freddy
freddy  •  27 Iunie 2022, 14:40

Astia daca retrogradeaza in C, o sa faca un "nou plan" prin care vor avea bani de luat nu de dat! :)))))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează