FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV UPDATE Cristi Borcea se implică în salvarea clubului Dinamo! Pe cine trimite în locul său la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban

Cristi Borcea
Cristi Borcea

Articol de , - Publicat joi, 03 decembrie 2020 14:30 / Actualizat joi, 03 decembrie 2020 19:43

Întâlnire extraordinară vineri, după prânz, în jurul orei 14:00, la Palatul Victoria, în audiență la premierul României, Ludovic Orban.

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

UPDATE ora 16:00 - Cristi Borcea nu va mai participa la întâlnire, fiindcă ora acesteia a fost schimbată

Eu nu mă duc nicăieri, sunt la Craiova. Patrick, da, poate
Cristi Borcea, în emisiunea „Liga Digi Sport”

Întâlnirea cu premierul României a fost reprogramată pentru ora 17:00, iar la aceasta nu va mai participa fostul acționar din „Ștefan cel Mare”, Cristi Borcea. El l-a delegat pe Patrick, fiul său, să ia parte la întrevedrea de la Palatul Victoria.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un contigent de vechi dinamoviști au reușit să obțină o întrevedere cu primul ministru al țării pentru a dialoga despre tema noului stadion, dar și a situației dramatice în care se află Dinamo București, echipa de fotbal ce-a făcut parte decenii la rând din clubul aflat sub administrația Ministerului de Interne.

Conform surselor Gazetei Sporturilor, din delegația „câinilor” urmează să facă parte mai multe foste glorii ale clubului, care nu vor să rămână impasibile la faptul că Dinamo jonglează cu dispariția, după ce a fost cedată de Ionuț Negoiță managementului spaniol condus de Pablo Cortacero.

Borcea, parte a delegației dinamoviste! 

Ionel Dănciulescu, Florin Prunea, Florin Răducioiu, Gică Mihali și Ionel Augustin vor face parte din delegație, iar surpriza cea mare este Cristi Borcea! Fostul șef dinamovist a evitat în mai multe rânduri să se implice din nou la club, dorind să stea departe de fotbal, dar insistențele foștilor jucători cu care a lucrat și a fanilor l-au determinat să sprijine demersul roș-albilor.

  • CONTEXT: Cristi Borcea a fost conducător la Dinamo în perioada 1998-2012, perioadă în care echipa a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe. În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Premierul Orban ar avea simpatii dinamoviste!

Dinamoviștii au obținut asigurări că se vor vedea cu Ludovic Orban în persoană ca să discute despre probleme legate de club. În plus, conform informațiilor ce circulă de mai mult timp în rândul apropiaților clubului, premierul ar avea simpatii dinamoviste și datorită faptului că tatăl său era un mare fan al lui Cornel Dinu! În ceea ce-l privește pe „Procuroru”, „câinii” ar fi dorit să aibă parte de sprijinul său logistic și să vină alături de ei la întâlnire, doar că bărbatul de 72 de ani se confruntă cu probleme de sănătate.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Un nume important din istoria lui Dinamo, consternat de salariile promise noilor jucători ai echipei: „Când am văzut sumele alea, am luat-o razna! Eu aveam 8.000 de euro PE AN”

Cosmin Contra, final de aventură la Dinamo » Ce a declarat „Guriță” după ce a plecat de la Săftica

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (104)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  03 Decembrie 2020, 16:43

Dar ce nu înțeleg eu e,de ce "trebuie salvată "mimamo????Nu am văzut pe nimeni să salveze CAO ORADEA,RIPENSIA,CHINEZUL,PROGRESUL,CORVINUL,JIUL,etc.Si ce treabă are sică????Nu ar trebui să guverneze,să asigure un trai mai decent???De ce trebuie să fim noi ultimii proști din Europa????Da' să se ducă-n liga a doua,a treia,a noua după valoare și BASTA.Si să ia și cazarma csa cu ea!!!!

casa_regala_duar_dinamo
casa_regala_duar_dinamo  •  03 Decembrie 2020, 17:32

sub orice forma de organizare, orice entitate care raspunde la numele dinamo a fost, este si va ramane cea mai detestata structura fotbalistica romaneasca, o istorie plina de matrapazlacuri, sforarii in culise si samavolnicii

becalidinamovit
becalidinamovit  •  03 Decembrie 2020, 16:49
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 03 Decembrie 2020, 16:43

Dar ce nu înțeleg eu e,de ce "trebuie salvată "mimamo????Nu am văzut pe nimeni să salveze CAO ORADEA,RIPENSIA,CHINEZUL,PROGRESUL,CORVINUL,JIUL,etc.Si ce treabă are sică????Nu ar trebui să guverneze,să asigure un trai mai decent???De ce trebuie să fim noi ultimii proști din Europa????Da' să se ducă-n liga a doua,a treia,a noua după valoare și BASTA.Si să ia și cazarma csa cu ea!!!!

stai linistit ca pe Dinamo NU o salveaza nimeni se SALVEAZA SINGURA nu intervine nimeni cum a intervenit la steaua in 2003 cand i sau sters 15 mil de dolari datorie psd stie sau ajutoruld at de hrebe Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre oamenii care în februarie 2003 l-au ajutat pe Gigi Becali să preia trupa din GhenceaNu e prima oară când mi se cere ajutorul, am ajutat Steaua și în trecut și o voi face ori de câte ori mi se va cere. Sunt stelist de mic, țin mult la această echipă, îmi sunt foarte dragi aceste culori și e normal, nu?*Viorel Hrebenciuc a confirmat ceea ce ProSport a anunțat ieri în ediția tipărită: va ajuta Steaua în perioada următoare. În conturile clubului vor ajunge aproximativ 3 milioane de euro, bani necesari în primul rând pentru campania de transferuri Viorel Hrebenciuc, deputat

Vezi toate comentariile (104)
Comentează
Close