FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo domină play-out-ul! Mircea Rednic și alți 4 „câini” cu nume, printre tehnicienii care luptă pentru evitarea retrogradării

Mircea Rednic nu a putut stopa o nouă cădere: Dinamo e în play-out pentru al doilea an consecutiv // FOTO: GSP
Mircea Rednic nu a putut stopa o nouă cădere: Dinamo e în play-out pentru al doilea an consecutiv // FOTO: GSP

Articol de , - Publicat joi, 07 martie 2019 12:05

ANALIZĂ GSP // În grupa ce luptă pentru evitarea retrogradării sunt 5 antrenori care au trecut dinamovist, Liviu Ciobotariu, Mircea Rednic, Flavius Stoican, Vasile Miriuță și Dan Alexa. Dintre aceștia, 4 au și pregătit, cândva, echipa din Ștefan cel Mare. 

Dinamo se luptă pentru a doua oară consecutiv să scape de retrogradare în rușinosul play-out. Mircea Rednic a venit să salveze ceea ce stricase Florin Bratu, dar nu a reușit și are, acum, misiunea de construi în play-out o echipă cu care să se lupte stagiunea viitoare la câștigarea campionatului, obiectiv anunțat chiar de "Puriu".

Lupta la retrogradare va fi interesantă și prin faptul că din totalul de opt echipe participante, cinci au antrenori cu trecut dinamovist atât ca jucători, cât și ca antrenori.

Dintre aceștia, singurul care nu a antrenat-o pe Dinamo este tehnicianul Dunării Călărași, Dan Alexa. "Chirurgul" a jucat însă pentru "câini" în perioadele 2002-2004 și 2005-2006.

Așa cum era de așteptat, cel mai titrat tehnician din play-out este actualul antrenor al "câinilor", Mircea Rednic. "Puriul" este dublu campion al României, cu Rapid și Dinamo, și are și cele mai multe meciuri antrenate în prima ligă, 314.


*Click pe imagini pentru zoom!


*Click pe imagini pentru zoom!


*Click pe imagine pentru zoom!

Sezonul trecut au fost jumătate!

Dinamo a jucat și stagiunea trecută în play-out. Și atunci, ca și acum, grupa de la retrogradare a fost dominată de antrenori dinamoviști. Dintr-un total de 8 echipe, 4 au avut tehnicieni cu trecut dinamovist.

La Dinamo a fost Florin Bratu, la Voluntari, Adi Mutu, la Chiajna, Ionuț Badea, iar la Sepsi, Eugen Neagoe. Play-out-ul a fost câștigat de "câini", iar pe locurile doi și trei s-au clasat FC Botoșani și Sepsi. 

Crescuți la "satelit"

Flavius Stoican și Liviu Ciobotariu au ajuns la echipa mare a lui Dinamo fiind promovați de la Dinamo II. Primul a semnat cu Dinamo în septembrie 2013, după ce a pregătit "satelitul" doar 3 meciuri. Ciobi a semnat cu Dinamo pe 11 iulie 2011, după 15 meciuri la Dinamo II.

"Contează mai puțin unde au jucat foștii antrenori, fiecare speră acum să câștige echipa lui. Cum am mai spus, eu am fost, sunt și voi fi dinamovist, cu toate că unii spun că eu am bifat doar câteva meciuri la Dinamo"

"Botoșani are cea mai bună echipă din play-out. Sunt acolo 6-7 jucători importanți care joacă de multă vreme împreună"
Vasile Miriuță, antrenor FC Hermannstadt

Cum arată clasamentul play-out

7. FC Botoșani 18p
8. Poli Iași 17
9. Gaz Metan 16
10. Dinamo 16
11. FC Hermannstadt 16
12. Dunărea Călărași 12
13. FC Voluntari 11
14. Chiajna 9

"O să mai luați trofee când vin eu!"

Deși nu a antrenat-o pe Dinamo, actualul antrenor al Dunării Călărași, Dan Alexa, a fost la un pas să semneze cu "câinii" înainte de venirea lui Mircea Rednic.

"Chirurgul" nu a fost însă agreat de fani, care au stopat mutarea. Enervat de acest lucru, Dan a declarat: "Dinamo are nevoie de Dan Alexa, nu Dan Alexa de Dinamo! Dinamo va câştiga trofee când Dan Alexa vine antrenor şi o să vedeţi că aşa va fi". 

În play-off sunt doar doi

În grupa echipelor care se luptă pentru campionat există doar doi antrenori cu trecut dinamovist. Este vorba de antrenorul marii rivale a "câinilor", FCSB, Mihai Teja, și de tehnicianul lui Sepsi, Eugen Neagoe.

Teja a condus-o pe Dinamo ca antrenor principal în 2015, iar Neagoe ajucat pentru dinamoviști în sezonul 1997/1998.

Vezi și: Giovanni Becali știe care e marea greșeală făcută de Ionuț Negoiță la Dinamo: „Era în play-off acum! Avea și «marfă» de pus în vitrină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
aress123
aress123  •  07 Martie 2019, 14:57

Am inteles...de aia domina rinamo playout-ul...pentru ca strambul e ma bun decat ceilalti. Logica, nene, nu gluma.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează