FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv / UPDATE ULTIMATUM pentru Dinamo: „Arcul de Triumf” sau 0-3 la „masa verde”!

Dinamo - Farul ar trebui să se joace pe „Arcul de Triumf”
Dinamo - Farul ar trebui să se joace pe „Arcul de Triumf”

Articol de , - Publicat marti, 19 septembrie 2023 14:48 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 15:49

Dinamo nu știe încă pe ce stadion va disputa meciul cu Farul, programat vineri, de la ora 21:00, în cadrul etapei a 10-a din Superliga. Oficialii alb-roșii au anunțat la LPF arena Arcul de Triumf, dar între timp situația a devenit incertă. Dacă nu se va juca acolo, „câinii” riscă să piardă cu 0-3 la „masa verde”! 

UPDATE - Andrei Nicolescu, administator special Dinamo: „Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administrează zece stadioane”

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a transmis, pe contul personal de Facebook, că a purtat, în ultima săptămână și jumătate, discuții cu administratorii a 10 stadioane din țară, pentru a vedea care este dispus să găzduiască meciul „câinilor” cu Farul acolo. 

„Fairplay, zero din zece! De zece zile, Dinamo caută un stadion pentru a disputa meciul cu Farul. Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administrează zece stadioane. Din București și nu numai. Nu dau exemple, ma refer la fenomen, nu la cazuri punctuale.

Am ales, evident, doar stadioane disponibile în ziua respectivă. Nu s-a putut să jucăm pe niciunul dintre cele zece. În unele cazuri, din motive temeinice, în altele… din alte motive. Dar, repet, nu s-a putut pe niciunul din zece.

Vorbim de arene construite din bani publici, care ar fi încasat o chirie semnificativă și care ar fi oferit o bucurie binemeritată câtorva zeci de mii de suporteri. Într-un asemenea context, un răspuns favorabil părea un reflex firesc și rațional din punct de vedere financiar, administrativ, sportiv. Și, totuși, răspunsul favorabil a întârziat să apară.

Nu acuz pe nimeni. Inerția ostilității din societatea noastră nu a fost inventată în fotbal. Trăim într-un colț de lume în care capra vecinului trebuie să moară cu orice preț, inclusiv cu prețul propriei capre. De regulă, privirile aruncate peste gard sunt încărcate cu frică, ură, invidie sau dispreț. Succesul celuilalt deprimă, în loc să motiveze.

Obsedați să ne demolăm reciproc, în loc să construim împreună, n-ar trebui sa ne mirăm că am devenit irelevanți în competiție cu cei pentru care fairplay-ul nu e doar o lozincă sau un drept discreționar, ci o obligație, un mod de viață.

Sunt convins că vom găsi o solutie pentru meciul cu Farul. Trebuie să găsim. Mereu găsim. Și, în ciuda acestui «zero din zece», cred că, împreună cu celelalte cluburi, putem reuși să construim solidar un campionat intern puternic și relevant la nivel internațional. 

Acționând rațional și cu fairplay. «Unu din zece» i-ar putea «contamina» și pe ceilalți nouă”, a transmis Nicolescu.  

ULTIMATUM pentru Dinamo: „Arcul de Triumf” sau 0-3 la „masa verde”!
Postarea lui Andrei Nicolescu de pe Facebook

UPDATE - Gică Popescu, președinte Farul: „Nu știm încă nimic”

Președintele Farului Constanța, Gică Popescu, a spus, contactat de Gazeta Sporturilor: „Nu știm încă nimic despre meciul cu Dinamo. Așteptăm să vedem ce se va decide”. 

UPDATE - Șanse tot mai mari să se joace pe „Arc”

Din informațiile GSP, în cursul zilei de luni au fost reluate discuțiile între reprezentanții clubului Dinamo și administratorii arenei „Arcul de Triumf”, pentru ca meciul cu Farul Constanța să se dispute pe stadionul din centrul Capitalei. Sursele GSP spun că Dinamo nu a luat în niciun moment în calcul să amâne jocul. 

UPDATE - LPF, ultimatum pentru Dinamo: „Arcul de Triumf” sau 0-3! 

Din informațiile GSP.ro, Dinamo, care a anunțat deja LPF că va organiza meciul cu Farul pe „Arcul de Triumf”, are două variante: fie respectă ce a anunțat și înfruntă campioana pe stadionul de lângă Herăstrău, fie pierde la „masa verde”, 0-3!

ROAF, Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, specifică: „Clubul organizator nu poate schimba ora, ziua, terenul sau localitatea de disputare a jocurilor stabilite de forul organizator, fără aprobarea acestuia, sub sancţiunea pierderii jocurilor respective prin forfait”.

Pentru Dinamo nu există nici varianta reprogramării meciului. Neînțelegerile „câinilor” cu administratorii arenei „Arcul de Triumf” nu reprezintă un motiv pe care dinamoviștii să-l poată invoca în fața LPF.

În cazul în care meciul nu va avea loc, Dinamo riscă și să plătească despăgubiri către eAD, firma care deține drepturile de televizare a competiției. „Noi avem contract cu LPF, care trebuie să se asigure că mecul se va desfășura”, a transmis directorul companiei, Orlando Nicoară, pentru GSP.ro. 

A picat și varianta Giulești pentru Dinamo - Farul: „Totul e calculat la fix”
DINAMO
A picat și varianta Giulești pentru Dinamo - Farul: „Totul e calculat la fix”

Știrea inițială 

Administratorii arenei de lângă Parcul Herăstrău le-au trântit ușa în nas "câinilor", sub pretextul că marți, 26 septembrie, acolo va juca naționala feminină de fotbal cu Finlanda, iar gazonul nu permite disputarea a două partide în interval de doar 4 zile.

Cum Dinamo nu poate juca meciul cu Farul nici pe Arena Națională, iar în provincie n-a găsit nicăieri deschidere, în mediile suporterilor dinamoviști s-a născut ideea reprogramării partidei. Varianta amânării este însă la limita regulamentului.

Contactat de GSP, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a precizat: „La prima vedere nu există o astfel de prevedere regulamentară. Vom vedea de la caz la caz. În functie de circumstanțele care ar determina o astfel de cerere".

Ce prevede regulamentul, referitor la reprogramarea unui joc oficial:

  • Forurile organizatoare, prin Departamentul Competitii, au dreptul de a schimba, în (cazuri excepționale), stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului.
  • Urmare a negocierilor cu partenerul media deţinator al drepturilor TV, Secretariatul General al LPF aprobă/modifică programul jocurilor pentru fiecare etapă din campionatul Liga 1, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament.
  • Schimbarea programării se poate face şi la solicitarea cluburilor organizatoare, pentru motive întemeiate, astfel:
  • Ora de disputare a jocului, cu 7 zile înainte de la programarea lui, chiar fără acordul echipei care se deplasează, dar care va fi anunţată,în mod obligatoriu de forul organizator, cu cel puţin cinci zile înainte de ziua disputării jocului.
  • Ziua de disputare a meciului sau localitatea, cu excepția cazurilor exceptionale, numai cu acordul celeilalte echipe, cu cel puţin 7 zile înainte.
  • Solicitările privind schimbarea programării jocurilor oficiale (ora, data sau localitatea), făcute cu mai puţin de 7 zile (respectiv, 10 zile – pentru Liga a 3-a) înaintea programării iniţiale, nu vor fi luate în considerare.
  • În calculul termenului intră şi ziua în care se depune cererea şi ziua în care jocul este programat (zile incluse).
  • Jocurile oficiale a căror dată a fost schimbată vor fi reprogramate nu mai târziu de sfârşitul turului sau returului competiţiei sau a fazei respective a competiției, după caz.

Potrivit ROAF, clubul organizator nu poate schimba ora, ziua, terenul sau localitatea de disputare a jocurilor stabilite de forul organizator, fără aprobarea acestuia, sub sancţiunea pierderii jocurilor respective prin forfait.

De ce nu poate juca Dinamo pe Arena Națională

Dinamo și-a dorit să joace pe Arena Națională meciul cu Farul. Însă cel mai mare stadion al țării este închiriat pentru un eveniment, Asia Fest 2023, festivalul care promovează cultura și tradițiile orientale, în week-end-ul 22-24 septembrie.

Astfel, Dinamo a luat în calcul alte 3 variante, arenele din Târgoviște, Ploiești și Voluntari, însă a fost refuzată de fiecare dată.

VIDEO. Andrei Nicolescu: „În acest sezon, obiectivul este poziționarea pe locurile 8-10, chiar dacă noi intern, vorbim altceva”

Citește și alte articole:

Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/claudiu-tudor-istvan-kovacs-cfr-cluj-petrolul-711740.html

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
lancewillis
lancewillis  •  20 Septembrie 2023, 12:43
Postat de Mosh.Gerilla pe 19 Septembrie 2023, 17:50

Făceau mișto de ***, dar tu încă nu te-ai prins!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

popescu222
popescu222  •  19 Septembrie 2023, 23:26

Bun comunicatul lui Nicolescu. In general pare un mic robotel dar comunicatul pare sa aiba un autor uman si inteligent. Intr-adevar, multa bucurie pe unii ca n-are Dinamo unde juca. Am trait pentru perioade lungi in diverse culturi si n-am intalnit nicaieri o atitudine gen capra vecinului, ca la noi. Chit ca nu a avut importanta in practica, respect galeriei Rapid pentru anuntul ca n-are nimic impotriva sa joace Dinamo la ei. Daca cei de la Arc renunta la opozitia motivata de ranchiuna, ar trebui sa se joace acolo, cred. Pana la urma, daca tot e vorba de capre, pana avem stadionul nostru, nici noi nu putem fi capra raioasa cu coada pe sus.

John.Wick
John.Wick  •  19 Septembrie 2023, 22:53
Postat de gimiskutze pe 19 Septembrie 2023, 18:41

Mai sunt si alte echipe cu stadion nu doar KFR-ul si Farul (sau mai nou Lumanarea nu prea e lumina de la far). Dar daca se dau echipe profesioniste...pe banii de la drepturile tv...sa lasam....facem campionat amator si atunci stim o treaba si asa e plin de amatori in fotbalul romanesc.

Nem, nu mai sunt, da poate ne zici tu. Btw, nici Bayern n-are stadion.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează