FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Încă un dinamovist a impresionat și a prins echipa etapei: „Noi căutăm acul în carul cu fân”

Josue Homawoo, în centru // foto: GSP +25   FOTO
Josue Homawoo, în centru // foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2023 10:35 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 12:01

Josue Homawoo, 25 de ani, a prins echipa etapei la LPF încă de la prima apariție, în Dinamo - FC Botoșani 1-0. Directorul sportiv al roș-albilor, Gabriel Glăvan, a explicat pentru GSP.ro câteva detalii ale mecanismului de scouting al „câinilor”.

Dinamo a învins luni seară pe FC Botoșani, scor 1-0, după faza spectaculoasă a lui Dennis Politic și autogolul lui Răzvan Ducan.

„Raid” în SuperLigă! Rapid l-a luat pe Andrei Borza și a ofertat OFICIAL alți 2 superfotbaliști din campionat! Ce sumă e dispus să ofere Dan Șucu
RAPID
„Raid” în SuperLigă! Rapid l-a luat pe Andrei Borza și a ofertat OFICIAL alți 2 superfotbaliști din campionat! Ce sumă e dispus să ofere Dan Șucu

„Câinii” au fost apreciați pentru prima victorie de la revenirea în Liga 1. În afara lui Dennis Politic a fost lăudat în mod special și fundașul Josue Homawoo, 25 de ani.

Josue Homawoo a sosit de o lună la Dinamo, dar abia luni seară a jucat primul meci

Togolezul a fost la prima prestație în tricoul roș-albilor și i-a impresionat nu doar pe spectatori, ci și pe reprezentanții LPF, care l-au selectat în echipa etapei. 

„Aflat la debut în campionatul României, a făcut un meci solid, fiind, la final, printre remarcaţii partidei”, au notat oficialii Ligii.

Africanul a sosit de o lună la Dinamo, însă nu a fost forțat. S-a pus la punct cu pregătirea fizică, iar când a intrat, a făcut-o direct în prima echipă. 

Ovidiu Burcă a avut răbdare, alături de Josue l-a titularizat și pe Răzvan Patriche, 37 de ani, luând decizia de a nu mai apela la duo-ul Deniz Giafer (22 de ani) - Ricardo Grigore (24 de ani).

Ovidiu Burcă a riscat și i-a ieșit până acum: „I-a oferit un context de creștere”

Antrenorul a decis să se bazeze pe Homawoo atunci când s-a pus la punct cu pregătirea fizică, mai ales că togolezul cu pașaport francez nu a făcut cantonamentul alături de bucureșteni.

14meciuri a jucat Homawoo ediția trecută pentru Red Star, în liga a treia din Franța

„Ovidiu Burcă i-a oferit un context de creștere lui Homawoo. Știm ce calități are acest fundaș, sperăm să crească. Fluctuații de formă vor avea cu toții, nu e ceva anormal. Până la urmă, noi căutăm acul în carul cu fân. 

Dacă ai avea 20 de milioane de euro pentru o mutare sau pentru transferuri, e mai simplu. Așa, la nivelul nostru, trebuie să cauți în toată lumea, să-i convingi, să vină ei, să-i adaptezi, să fie caractere...

Apoi, mulți dintre ei, când aud de România... Nu sunt convinși că vor să vină aici cu iubita, cu familia. Partea bună este că atunci când ajung în România, realizează gradul mare al securității, apoi calitatea oamenilor, ale orașelor, chiar au unde să vină”, a explicat Gabriel Glăvan, directorul sportiv al lui Dinamo, pentru Gazeta Sporturilor.

1este cifra partidelor pe care togolezul le-a adunat în Ligue 1, pentru Nantes, în 2020, 3-3 cu Dijon, când a bifat o repriză

Se poate spune că în cazul lui Josue am avut norocul de a avea impact imediat. Noi le spunem, și le repetăm, jucătorilor noi să nu pună presiune suplimentară pe ei. Știm ce-am adus. Avem și șansa de a fi adus jucători inteligenți, care-și fac multe procese de conștiință.

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

Lucas a fost impresionat de ceea ce a găsit în București: „Ne-a zis top, top, top”

Un alt fotbalist cu experiență și de o calitate superioară adus de Dinamo în mercato estival este fundașul brazilian Lucas Alves de Araújo, 31 de ani, care a fost și căpitanul celor de la Luzern. 

Roș-albii au insistat mult pentru a-l aduce pe fotbalistul care are un palmares bogat, cu partide în prima ligă helvetă, în Zweite Bundesliga sau în prima divizie portugheză, el fiind ultima oară la Portimonense.

„Pe Lucas am reușit, mai întâi, să-l convingem să vină în România să vadă cum e țara. Abia, apoi, am discutat despre contract. Fiindcă ei au trăit mulți ani în Occident, vă dați seama că nu au o părere favorabilă despre România, chiar dacă este eronată. 

După ce a ajuns la București, iată ce-a spus Lucas: «Nu mă așteptam la așa ceva, mă simt ca la mine acasă, la São Paulo. Este top, top, top la voi! Mă simt deja foarte bine». Apoi, ne-a fost ușor să ne înțelegem. 

Un atu mare pentru Dinamo sunt brand-ul, suporterii, apoi orașul și principiile de dezvoltare vizavi de ceea ce va urma”, a admis directorul sportiv al roș-albilor.

Citește și alte știri despre Dinamo:

De ce nu dă randament Hakim Abdallah la Dinamo: „Atunci va fi foarte bun” » Remarca acidă a lui Cornel Dinu

Portretul noului idol al galeriei lui Dinamo: „Nu are presiunea greșelii! Are valori sănătoase în dezvoltarea lui”

Citește și:

Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Superliga
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?
Campionate
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  16 August 2023, 17:47

Asa de buni sunt, ca au ajuns pe penultimul loc. Si ala pt ca au reusit adversarii un autogol in ultimile secunde joc. Cu apararea asta "buna" o sa se zbata prin play off.

redbuldog
redbuldog  •  16 August 2023, 16:26

Dah,probabil ca-i si meritul lui Glavan,in transferurile reusite in aceasta perioada de Dinamo...!Se pare ca la fundasi stam cel ma bine,impreuna cu portarul,dau un plus de incredere echipei,apoi vin atacanti,desi Abdallah nu ma convins,dar Burca il ,,citeste" la toate antrenamentele, astfel ca s-ar putea sa ne surprinda placut,in urmatoarele 2-3 saptamani..!Problema ramane in continuare la mijloc,unde spaniolii cam bat pasul pe loc si nu cred ca se vor ridica la nivelul de Superliga,acum vedem cat va conta si absenta lui N.Rosu,dar zic ca un mijlocas cu experienta mai trebuie..!

Bedyxanul
Bedyxanul  •  16 August 2023, 15:12

Nu-l vrea ciobănetele:)!?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează