FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

DINAMO - FCSB // EXCLUSIV Cu trei trofee la Dinamo, Dan Alexa surprinde: "Mai degrabă ia Steaua titlul decât să ajungă Dinamo în play-off!"

Duel Alexa-Dică într-un Derby de România din 2004
Duel Alexa-Dică într-un Derby de România din 2004

Articol de , - Publicat vineri, 09 noiembrie 2018 00:00

Dan Alexa a analizat pentru Gazeta Sporturilor derby-ul de duminică și anunță că în acest moment echipa lui Dică e la pământ mental, iar Dinamo trece prin cea mai neagră perioadă, dar că Rednic îi poate redresa pe "câini".

A câștigat eventul cu Dinamo și a fost dorit insistent de Gigi Becali și MM Stoica la Steaua, atunci când juca în China, la Beijing Hyundai. Acum, Dan Alexa e antrenor la Călărași! A făcut 1-1 cu Dinamo în campionat, iar pe FCSB a eliminat-o din Cupa României, la primul meci din istoria orașului desfășurat în nocturnă.

- Domnule Alexa, FCSB nu mai e Steaua, iar Dinamo e abia pe 9 în clasament. Mai e un derby meciul de duminică?
- O să fie mereu Derby de România! Vedeți și voi ce se întâmplă în tribune la astfel de meciuri. Și, dacă vă uitați, Dinamo a cam încurcat-o pe Steaua în ultimii ani indiferent de ce probleme avea echipa. Eu cred că o s-o încurce și anul ăsta. Vor vrea să se autodepășească!

- FCSB are foarte mulți jucători accidentați.
- Și asta e o problemă foarte mare. Problema fundașilor centrali! Steaua e vulnerabilă acum, indiferent de jucătorii pe care îi are la mijloc sau în atac. Baza sunt fundașii centrali într-o echipă, iar acum Steaua suferă serios.

- Dar și Dinamo are probleme în apărare.
- Chiar dacă a jucat prost, a primit un singur gol în ultimele trei meciuri. Și ăla de la Călărași! Dinamo este în proces de reconstrucție, vin jucători noi. Jucători pe care Rednic îi știe și nu mai riscă. Dacă ratează transferurile o să le fie foarte, foarte greu, pentru că toți își pun speranțe în jucătorii ăștia.

- Rednic nu a pierdut niciodată ca antrenor al lui Dinamo în Derby!
- Contează enorm experiența de pe bancă! Jucătorul simte presiunea! Steaua e pe locul 2, e presiune, nu stă deloc bine moral. Dinamo trece printr-o perioadă neagră, dar acum antrenorul e baza! Rednic are experiența derby-urilor și asta poate să fie decisiv.

- Nicolae Dică spune "Nu înțeleg cum luăm atâtea goluri din faze fixe"...
- Fazele fixe înseamnă concentrare și determinare. Eu nu cred că jucătorii Stelei sunt lipsiți de experiență și nu pot să câștige un duel cu orice adversar din Liga 1. Dar la Steaua e lipsă de concentrare pe ambele momente, și pe atac, și pe apărare. E doar o problemă mentală!

- Ce așteptări aveți de la Derby de România?
- Cred că o să fie un derby închis pentru că ambele echipe vin după perioade grele. Dinamo are o serie neagră, Steaua are evoluții slabe și o are pe CFR pe cap. Un eventual eșec ar conta foarte, foarte mult. Ce ironii vor fi dacă bate Dinamo... Oricum, va câștiga cine o să fie mai organizat în apărare!

- Ce credeți că e mai ușor de îndeplinit: să ia FCSB campionatul sau să ajungă Dinamo în play-off?
- Să ia Steaua titlul, deși o văd pe CFR favorită! Dinamo a pierdut foarte multe puncte, are doar 16 și e nevoie de 40-41 ca să ajungă în play-off. Și mai sunt 12 meciuri... Este foarte greu să aibă un parcurs aproape perfect. Degeaba au venit jucători cu CV dacă ei n-au mai jucat de nu știu cât timp și nu sunt pregătiți.

- Credeți că...
- Cred că Dinamo a făcut o mare greșeală când l-a dat afară pe Grozav. Cei de acolo nu știau cum e Gicu Grozav când l-au adus? Ce contează că a bătut "scăriță"? Dacă dădea gol era cel mai mare fotbalist! Ei știau foarte bine când l-au luat că nu are meciuri în picioare, că e nepregătit. Toți îl știau pe Gicu. Din punctul meu de vedere, au făcut o mare greșeală că l-au dat afară. 

"Dinamo-Steaua e un meci important, dar cea mai mare încărcătură o are un Rapid-Steaua. Când joacă cu Steaua, rapidiștii pleacă într-un război, ca pe front și scapă cine poate! Acolo e război, război"
Dan Alexa

"Derby-ul meu special a fost în 2004, în Ștefan cel Mare. Atunci a căzut nea Ando în genunchi (foto jos) când voia să se ducă să se bucure cu galeria! Gol Fane Grigorie cu capul în 90+3, din pasa lui Naidin. Meciul care ne-a făcut campioni în anul eventului"
Dan Alexa


3
trofee a câștigat Alexa în România, toate în tricoul lui Dinamo: un titlu de campion național (2003-2004) și 2 Cupe ale României (2002-2003 și 2003-2004)

Meciurile lui Alexa în Derby de România

Data / Competiția / Meciul
15 septembrie 2002 Liga 1 Steaua - Dinamo 1-1
27 noiembrie Cupă Steaua - Dinamo 0-3
23 martie 2003 Liga 1 Dinamo - Steaua 2-4
23 august 2003 Liga 1 Steaua - Dinamo 1-0
27 martie 2004 Liga 1 Dinamo - Steaua 2-1
9 aprilie 2006 Liga 1 Dinamo - Steaua 1-1

Vezi și: VIDEO Jean Vlădoiu și-a dezvăluit favorita înainte de Derby: "A fost o atracție sufletească, acest club va rămâne pe viață în inima mea"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
116318208879996
Costica Costica  •  09 Noiembrie 2018, 10:04

in lumea asta tampa mai bine taceai loaza hu

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Noiembrie 2018, 09:59

Mai degrabă va arăta Alexa a om, decât va lua FCSB-ul titlul. Deh, așa-i când de consiliază AMP în materie de look...

catalin_cj
catalin_cj  •  09 Noiembrie 2018, 09:11
Postat de moartea_din_vaslui pe 09 Noiembrie 2018, 08:24

Cât l-am atacat/înjurat pe Dan Alexa în ultimii ani, dar uite că băiatul are totuși creier și e realist! Oricum, are mai mult creier decât alde Tibi IQ 33, lăpușneanu și legiunea de prostălăi care susțin (prin postări zilnice de tip șablon - pentru care sunt plătiți) că FCSB nu e Steaua. Păi cum să nu fie Steaua, băi capete de bibilici?? Steaua joacă în liga 1 neîntrerupt, ați auzit voi să se desființeze Steaua în 2003??

Interesant e alt fapt. Ca Gigi nu ii mai spune Steaua desi nu e oficial al echipei si ar putea sa ii spuna cum doreste el. Ii spune FCSB. Deci ceva nu se leaga in rationamentul tau.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close