FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO ÎN PLAY-OUT // Radiografia erorilor COLOSALE care au costat-o pe Dinamo încă un sezon: strategie haotică, antrenori la foc automat și greșeli de amatori

Mircea Rednic nu a putut stopa inevitabilul: Dinamo e în play-out pentru al doilea an consecutiv
Mircea Rednic nu a putut stopa inevitabilul: Dinamo e în play-out pentru al doilea an consecutiv

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2019 10:14

Dinamo e oficial în play-out! Roș-albii au pierdut cu FC Botoșani, 1-2, și au ratat pentru al doilea an la rând calificarea în play-off. „Câinii” vor evolua din nou pentru evitarea retrogradării, la capătul unui sezon regulat în care strategia haotică și greșelile de amatori i-au costat scump.

Dinamoviștii au sperat până în ultima clipă că pot sfida realitatea ultimelor 6 luni și că pot ajunge în play-off, un vis care se dovedește până la urmă interzis pentru Rednic&co. Totuși, cum s-a ajuns aici?

1. Bratu, sacrificat după ce-și prelungise contractul

La adăpostul unui play-out câștigat cu autoritate, Florin Bratu și clubul au făcut o campanie de transferuri superficială „câinii” fiind luați prin surprindere încă din startul campionatului.

Transferuri precum Mircea Axente, Sergiu Popovici, Kino Delorge sau Danijel Subotic au eșuat lamentabil, tinerii nu au mai impresionat, cum o făcuseră în play-out, iar Bratu a ajuns să fie dat afară după doar 9 etape.

Totul la doar câteva săptămâni după ce antrenorul semnase prelungirea contractului până în 2020, într-o conferință spectaculoasă. Aceasta fost prima greșeală de amatori a clubului cu sediul în Vitan-Bârzeşti, roș-albii pierzându-și în lunile următoare orice strop de credibilitate.

Florin Bratu, antrenorul căruia i se promisese control total în club, a fost sacrificat în conflictul cu Dan Nistor, fotbalistul care agitase apele în vestiar după oferta venită dinspre FCSB. Continuitatea firească după play-out a fost spulberată, iar haosul a acaparat în totalitate echipa din acel moment.

2. UMILIREA LUI claudiu NICULESCU

A urmat instalarea lui Claudiu Niculescu, dat afară de la echipă după doar trei săptămâni. Fostul atacant a prins trei meciuri în toate competițiile și a suferit cea mai mare umilință a carierei după ce a fost anunțat brusc că e dat afară pentru a i se face loc lui Mircea Rednic

Clubul nu doar că și-a știrbit și mai mult credibilitatea, dar a umilit irevocabil o legendă a clubului, care alesese să întindă o mână de ajutor în cel mai delicat moment din istorie. În plus, un lot de jucători modest valoric a fost bulversat și mai mult de o nouă schimbare survenită la nivelul băncii tehnice.

„Omenește, regret demiterea lui Niculescu. Profesional, nu regret deloc schimbarea”Alexandru David, președinte Dinamo, pe 10 februarie 2019, la TV Digi Sport

3. Au îngropat «New Dinamo»

Înlocuirea lui Claudiu Niculescu cu Mircea Rednic a adus o schimbare completă a abordării strategiei de la Dinamo. Tinerii au fost înlăturați în totalitate, în locul lor făcându-și apariția un număr consistent de jucători străini, aproape toți veniți liberi de contract.

Aproape toți jucătorii de perspectivă au fost izgoniți de la Dinamo, împrumutați la diverse echipe din liga secundă, iar scheletul echipei care câștiga în 2017 Liga Elitelor U19 a dispărut în totalitate.

4. Rednic a pierdut mult timp cu străinii și și-a pus în cap vechiul lot

Până să găsească o formulă cât de cât convingătoare, afișată în primele două meciuri din 2019, Mircea Rednic s-a chinuit mult să încropească un prim „11” competitiv. A rulat numeroși străini și, la început, a criticat dur scheletul lotului Niculescu-Rednic.

Primele transferuri, făcute încă din toamnă, au confirmat cu întârziere: cu excepția lui Montini, nimeni nu a ieșit în evidență încă din 2018: Gregory Tade a venit accidentat și nici n-a apucat să debuteze, în timp ce, de exemplu, Naser Aliji a venit cu probleme și a intrat în circuit abia în ianuarie.

Tot în toamnă, Rednic a adus în probe și doi jucători care nici n-au mai apucat să semneze. Abdel Diarra, unul dintre ei, avea un istoric medical îngrijorător, GSP.ro descoperind la acea vreme problemele de sănătate ascunse de fotbalistul ochit de „Puriu”.

În tot acest timp, în care Rednic și-a pus în cap aproape tot vestiarul după criticile fără menajamente pe care le aducea după fiecare meci, Dinamo bifa rezultate negative la foc automat și își complica din ce în ce mai mult situația din clasament.

5. bugetul, complet dat peste cap

Mircea Rednic a susținut în numeroase intervenții că a salvat o sumă importantă din bugetul de salarii ca urmare a schimbărilor masive din iarnă, când jucătorii cu salarii mari, precum Salomao, Katsikas sau Pesic, au fost înlăturați. Totuși, cât de mult a ajutat acest lucru bugetul?

Jucătorii care au plecat pe ușa din dos de la Dinamo au trebuit să fie despăguiți cu sume deloc neglijabile, spun surse demne de încredere din club.  În plus, deși nu au salarii amețitoare, toți fotbaliștii aduși de Rednic ar fi primit bonusuri importante la semnătură, totul culminând cu o învălmășeală de nedescris la nivelul finanțelor clubului.

Vezi și:Urmează o altă „decimare”?! 3 întrebări vitale pentru echipa lui Mircea Rednic: de la obiectiv la stabilitatea financiară!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (47)
10218278342171019
Nicolae Banu  •  25 Februarie 2019, 07:09
Postat de fcsbist.de.mic pe 22 Februarie 2019, 22:19

Trebuia lasat Niculescu sa antreneze si sa pastreze jucatorii crescuti la echipa. Rednic a dat afara toti tinerii jucatori cu spirit dinamovist si a adus pe toti ***, care s-au remarcat numai prin cont(r)acte cu Luana. Are dreptate Raducioiu cand a spus ca a disparut spiritul echipei.

E foarte bine asa cum se intampla lucrurile la FC Dinamo. Sa retrogradeze ca asta merita Rednic cel cu nasul pe sus si compania. In Liga aIIa le e locul. Doar Dinamo Bucuresti va retrograda

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  22 Februarie 2019, 22:19

Trebuia lasat Niculescu sa antreneze si sa pastreze jucatorii crescuti la echipa. Rednic a dat afara toti tinerii jucatori cu spirit dinamovist si a adus pe toti ***, care s-au remarcat numai prin cont(r)acte cu Luana. Are dreptate Raducioiu cand a spus ca a disparut spiritul echipei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Februarie 2019, 13:27
Postat de redbuldog pe 18 Februarie 2019, 17:39

Dah sii care-i problema..!?Cu Negoita la timona nu ne mai calificam nici in play out,forever,deci singura solutie e sa preia Puriul clubul,dar alaturi de un investitor capabil sa bage mana prin buzunare,asta-i salvarea lui Dinamo!

deasupra lui Dinamo sunt 10 echipe in clasament. imi te rog cate din ele au "bagat mana adanc in buzunare" ?? si cate din ele au avut contracte de peste 10k pe luna cum a avut Dinamo sezonul asta ?? te-a batut Botosaniul tur-retur, aia nu au dat bani pe un jucator de cand s-au infiintat si au salarii de 4-5k pe luna. doar ca nu au adus Katzikas, Mezague, Delorge, Cooper, Gomelt samd. daca eram pe 4 acum cu pretentii de mai sus te intelegeam. dar nu e cazul.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează