FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO ÎN PLAY-OUT // Urmează o altă „decimare”?! 3 întrebări vitale pentru echipa lui Mircea Rednic: de la obiectiv la stabilitatea financiară!

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2019 23:20

Dinamo e în play-out și nu e o noutate. Învinsă de FC Botoșani, 1-2, Dinamo se bate în a doua parte a clasamentului pentru al doilea an consecutiv. Ce urmează pentru Mircea Rednic și compania? 3 întrebări.

1. Rednic, o altă „decimare” în vară? 

Mircea Rednic a schimbat toate liniile în colecția toamnă-iarnă, a adus 14 jucători, dar rezultatele nu au venit. Deci, care vor fi evoluțiile lor în perioada următoare, mai ales că nu vor mai beneficia de niciun fel de prime, iar motivația va fi aproape de zero? 

„Nu vom mai plăti niciodată contraperformanța”, au spus oficialii în ultimele săptămâni. 

La conferința de la finalul meciului, Rednic a declarat că va mai urma un moment zero în vară, când se va trage linie în privința tuturor jucătorilor transferați în această iarnă. Un alt moment ZERO. 

„Avem o înțelegere cu jucătorii care au venit, dacă nu se ridică la cerințele mele s-ar putea să ne despărțim. Sper să nu fie cazul și că vor demonstra că merită să rămână la Dinamo”.

Aveți încredere în continuare în Mircea Rednic la Dinamo?

Da, știe ce face
Nu, nu s-a simțit schimbarea

2. Obiectivul: retrogradarea sau primul loc în play-out? 

Mircea Rednic își propune să câștige play-out-ul, așa cum Florin Bratu a reușit sezonul precedent. Dar e un scenariu realist pentru Dinamo?

Roș-albii sunt pe locul 11, cu 28 de puncte, la 6 lungimi de Dunărea Călărași, locul 12, singurul loc de baraj. După înjumătățire, Dinamo ar fi la doar 3 puncte de Dunărea lui Dan Alexa, iar cele două se întâlnesc în meci direct etapa viitoare.

Cum lupta pentru play-off e una aprigă, iar două echipe puternice vor rămâne în afara lui, șansele lui Dinamo de a câștiga play-out-ul par minime.

Dacă, de exemplu, Viitorul ar rămâne în afara primelor 6, e greu de crezut că ar putea termina sub Dinamo, echipă pe care a învins-o într-o manieră categorică recent, 4-1.

3.  Money, money, money. Câte rateuri financiare își mai permite Dinamo? 

Al doilea an consecutiv în play-out înseamnă, automat, și că Dinamo va primi pentru al doilea an la rând bani mai puțini din drepturile de televizare, o sursă importantă

Alexandru David, președintele echipei, susținea recent într-o emisiune că Dinamo se autofinanțează în prezent strict datorită banilor încasați din drepturile TV. 

În plus, contraperformanța naște la rândul ei alte rateuri financiare: tot mai puțini fani la stadion, tot mai puține produse vândute de club și, în general, tot mai puțin interes către brand. Cât mai rezistă Dinamo pe linia de plutire în acest mod, cu un Negoiță și așa mult mai rezervat în investiții?

Vezi și: Mircea Rednic, deziluzionat: „E trist și rușinos! Asta e realitatea, ne batem la retrogradare!” + ce spune despre investițiile lui Negoiță

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Februarie 2019, 11:50

Si la anul va fi...exact la fel!Poa'sa vina si Maurinho si Zidane-ca tot sunt liberi de contract!De ce?Simplu:Nu sunt bani!Iar daca vrei sa joci tot cu jucatori liberi de contract,la anul vei fi exact aici!Sa ne intelegem,unii din ei sunt mult mai buni decat ce a mai ramas prin liga lui Becali,dar oamenii, normal ca asteapta niste oferte mai bune si accepta sa vina doar in ultimul moment,cand se incheie perioada de transferari si iata ca antrenorul e nevoit sa inceapa campionatul cu jucatori pe care nu i-a avut la pregatirea din vara!Antrenorul ii va forta,introducandu-i nepregatiti, cu riscul de ai compromite si timora, sau mai rau, de a se accidenta!Si uite asa trec vreo 10 etape,incepe scandalul si...se repeta scenariul!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  18 Februarie 2019, 11:48
Postat de George Adrian Popescu pe 18 Februarie 2019, 10:53

In ultima vreme s-a vorbit numai de Dinamo si de FCSB, ca si cum celelalte echipe nici nu ar exista. Nici macar in ziua meciului nu se spune nimic iar dupa intalnire abia de se scriu cateva propozitii. Ce sa mai vormim de meciurile din ligile inferioare! Asistam la o campanie desantata de sustinere acelor doua si la o deprofesionalizare fara precedent a meseriei de gazetar sportiv. O fi pe bani, pe multi bani?

Ziaristii stiu ca FCSB si Dinamo au cei mai multi suporteri ( nu neaparat de stadion!) si stiu ca de acolo le vine audienta / traficul. Probabil statistic si cei mai multi ziaristi sunt stelisti si dinamovisti. Dar sincer acum, nu ne ajuta cu absolut nimic pe noi ca dinamovisti si banuiesc ca nici pe stelisti. Iar de dat bani, exclus. Pai aia de la Dinamo se zgarcesc si la 1-2 mii de euro si dau bani la ziaristi?

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Februarie 2019, 11:37
Postat de zecs93 pe 18 Februarie 2019, 02:34

au facut ce au vrut fabbrini,golofca si karaboue din noi, macar de l ar lua pe fabbrini negoita dar ala nu da niciodata un ban pe jucator, karaboue ala nu degeaba a fost la psg in lot, iar golofca prosti rau fcsbisti ca nu i-au acordat sanse !!!

Ai dreptate,Karabue a fost baza la Botosani!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close