FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, „lovită” în Marca: „Cum a pus piciorul în România, a realizat că totul a fost o minciună!”

Aleix Garcia, în noiembrie 2020, la Dinamo // foto: Cristi Preda, GSP
Aleix Garcia, în noiembrie 2020, la Dinamo // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 16:01 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 13:41

Cotidianul madrilen Marca i-a dedicat un material lui Aleix Garcia (26 de ani), fostul dinamovist care a debutat joi seara în naționala de seniori a Spaniei ♦ În cadrul articolului, jurnaliștii spanioli au făcut mai multe trimiteri la situația pe care mijlocașul a avut-o de îndurat la Dinamo.

Legitimat în prezent la Girona, liderul campionatului spaniol, Aleix Garcia a debutat seara trecută pentru naționala de seniori a Spaniei, jucând o repriză în victoria cu Cipru, 3-1.

GSP, în dialog cu un insider israelian: „Oamenii râd când aud de calificarea la EURO. Doar ce am mai pierdut doi jucători”
ISRAEL - ROMÂNIA
GSP, în dialog cu un insider israelian: „Oamenii râd când aud de calificarea la EURO. Doar ce am mai pierdut doi jucători”

Vineri, cotidianul Marca i-a dedicat un articol mijlocașului care în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021 a aparținut de Dinamo. Titlul articolului este „Aleix Garcia, un internațional forțat să urmeze calea lungă”.

Dinamo, menționată în Marca: „Aleix s-a confruntat cu neplata salariilor, minciuni și chiar revolte ale fanilor”

Catalanul a trecut peste retrogradări, plăți nerealizate și promisiuni neîndeplinite până a ajuns să triumfe în lumea fotbalului”, scriu ibericii. Aceștia au amintit în articol de perioada petrecută de Garcia la Dinamo:

„Fără opțiuni atractive, dar cu un proiect care i-a fost prezentat ca fiind interesant, Garcia a ajuns la Dinamo București. Cum a pus piciorul în România a fost conștient că tot ce i-au vândut a fost o minciună, apoi a avut de lucru ca să scape de acolo.

În timp ce unii colegi pe care i-a avut la Villarreal sau la City au ajuns importanți în echipele lor, Aleix s-a confruntat cu neplata salariilor, minciuni și chiar revolte ale fanilor, în cadrul unui club unde promisiunile spaniolilor au rămas vorbe goale”, se arată în materialul din presa spaniolă.

Liber de contract după despărțirea de Manchester City, Aleix a fost convins să semneze cu Dinamo de către conaționalii aflați la acea vreme la conducerea clubului din Ștefan cel Mare.

Aleix Garcia, om de bază la Girona, liderul din La Liga

După evadarea de la Dinamo, Aleix a revenit în fotbalul spaniol. A semnat cu Eibar, iar după numai o jumătate de an a făcut pasul la Girona, unde parcurge un sezon fenomenal.

Echipa catalană este prima în Spania, peste Real Madrid, Barcelona și Atletico, iar mijlocașul trecut pe la Dinamo este om de bază.

Aleix este pe locul 5 în clasamentul jucătorilor din TOP 5 campionate europene cu cele mai multe pase progresive, cu 98. Doar Granit Xhaka (119), Luis Alberto (110), Bruno Fernandes (108) și Achraf Hakimi (107) sunt peste.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Real Madrid nu mai poate conta pe el în acest an! Ruptură de ligamente pentru fotbalistul „galacticilor”

Penalizare uriașă în Premier League! Liga engleză i-a tăiat 10 puncte clubului de tradiție și l-a trimis pe ultimul loc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
istet10
istet10  •  19 Noiembrie 2023, 00:14
Postat de red_panzer pe 17 Noiembrie 2023, 21:07

????. L-am speriat rău și s-a reapucat de fotbal la modul cel mai serios. Când a venit era într-o pasă f proastă, nu-l lua nicio echipă serioasă. De păcălit, nu Dinamo l-a păcălit, ci ai lui spanioli. Asta trebuia sa scrie Marca. Cât despre titlul din ***... de-aia nu vă mai tipăresc ăștia

Ba, spaniolii aia insemnau Dinamo. Cu Dinamo a avut contrct , nu cu spaniolii, desteptule!

X01Y
X01Y  •  18 Noiembrie 2023, 15:54

Borfașii sunt "sans frontiere". *** buzate si-au găsit corespondenți în România și au dat tunul. Au distrus un club de tradiție, care oricum a fost subminat din interior de "actionari" care au țepuit și jefuit tot ce se putea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviut1
liviut1  •  18 Noiembrie 2023, 13:57
Postat de istet10 pe 17 Noiembrie 2023, 20:51

Da, adevarul este ca daca treci pe la prapaditii aia devii cunoscut in lumea fotbalului serios. Teapa data de dinamo jucatorilor va sifona si mai rau imaginea fotbalului romanesc.

***i *** de isteț!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează