FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, reacție oficială după ce Poli Timișoara S.A. a solicitat intrarea clubului în insolvență

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2019 15:28

Poli Timișoara S.A. solicitat la Tribunalul București intrarea în insolvență a clubului Dinamo. Oficialii alb-roșiilor au reacționat astăzi printr-un comunicat.

  • Motivul cererii timișorenilor: Dinamo încă n-ar fi plătit toată suma echivalentă celor 50 de procente din transferul lui Dorin Rotariu (23 de ani) la FC Bruges către Poli Timișoara SA, societatea intrată în faliment care aparținea lui Marian Iancu. Ar fi vorba, mai exact, despre un rest de 270.000 de euro plus TVA. 

Mesajul postat pe pagina de facebook a lui Dinamo este unul tranșant, care exclude orice datorie către fosta formație a lui Marian Iancu. Mai mult, oficialii dinamoviștii amenință că vor cere despăgubiri pentru prejudiciile de imagine aduse. 

Comunicatul integral al clubului Dinamo 

„Demersurile realizate în aceste zile de reprezentanții legali ai Politehnica Timișoara S.A., în persoana lichidatorului judiciar Instant Expert S.P.R.L., sunt cunoscute de Dinamo 1948 S.A. încă din luna ianuarie a acestui an, când Politehnica Timișoara S.A. și-a manifestat intenția de a soluționa litigiul existent, în prezent aflat în faza recursului la I.C.C.J., prin încheierea unui contract de tranzacție.

Deși nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar și de avocatul Politehnica Timișoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează și care ar înfrânge prevederile legii insolvenței.

Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecatorească competentă. În numeroase situații, persoane aflate în situații litigioase cu cluburile de fotbal din România, și nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenței tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate.

Până în prezent, deși situația litigioasă avută cu Politehica Timișoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timișoara S.A. nu a solicitat niciunei instanțe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligației Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timișoara S.A. s-au limitat la forțarea încheierii unui contract de tranzacție, demersuri ce au fost fără rezultat.

Recomandăm reprezentanților Politehnica Timișoara S.A. să analizeze cu atenție conținutul hotărârilor deja pronunțate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenții ar avea față de Dinamo 1948 S.A..

Față de prejudiciile de imagine, și nu numai, create cu intenție de reprezentanții Politehnica Timișoara S.A., Dinamo 1948 S.A. își rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timișoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acționează în numele și pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte”.

Vezi și: 

DINAMO // Rachid Ait-Atmane, transferul care a impresionat, riscă să plece din Ștefan cel Mare! Care e motivul și ce spune Rednic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
stoichkov10
stoichkov10  •  20 Martie 2019, 18:26
Postat de Anton Pan pe 20 Martie 2019, 17:40

Tupeu la maxim la cateii-militieni. Intra in insolventa, tepuiesc statul cu multe milioane de euro, ies fraudulos din insolventa si acum vor sa continuie cu smenurile caracteristice. Daca nu ar fi avut fratii neghinita conexiuni politice si relatii speciale cu Min de Interne, echipa asta amarata, abonata la play-out, ar fi fost de mult dizolvata si ar fi ramas numai trupa de circ canin PCH care sa fuzioneze cu vecinii de la Circul de Stat!

Iar ai aparut mai ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

antalmihai
antalmihai  •  20 Martie 2019, 17:49

Dibamo??? HOTI! Bnii pe Lobont si pe alti jucatori, procente , etc, unde sunt?? La borcea si badea care huzuresc , la puscarie ar trebui sa fie ambii!

104343947122875
Anton Pan  •  20 Martie 2019, 17:40

Tupeu la maxim la cateii-militieni. Intra in insolventa, tepuiesc statul cu multe milioane de euro, ies fraudulos din insolventa si acum vor sa continuie cu smenurile caracteristice. Daca nu ar fi avut fratii neghinita conexiuni politice si relatii speciale cu Min de Interne, echipa asta amarata, abonata la play-out, ar fi fost de mult dizolvata si ar fi ramas numai trupa de circ canin PCH care sa fuzioneze cu vecinii de la Circul de Stat!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close