Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 15:03 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:44

Florin Marin, 70 de ani, este consilierul și mentorul lui Ovidiu Burcă și ar urma să aibă o funcție și în cadrul clubului Dinamo la care a mai fost de două ori, în 2002 și 2006.

Florin Marin, 70 de ani, va fi viitorul transfer al lui Dinamo! Reputatul tehnician va întări staff-ul lui Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă despre mentorul său: „Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ovidiu Burcă despre mentorul său: „Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani!”

Florin Marin revine la Dinamo

Fanatik a publicat informația, sursele GSP.ro au confirmat faptul că Florin Marin ar urma să devină un consilier cu atribuții de director tehnic pentru „câini”, mai sunt de stabilit mici detalii. Nu este o mare surpriză, totuși, întrucât Ovidiu Burcă are o relație de decenii cu cel ce i-a fost antrenor și la Universitatea Craiova, și la Dinamo.

„Am o relație bună cu el (n.red cu Ovidiu Burcă). Am mai fost la antrenamentele lui, suntem prieteni de atâția ani. Normal, ne mai dăm sfaturi. Nu am ce comenta acum vizavi de acest subiect”, a replicat Florin Marin, chestionat de subiect de GSP.ro.

„Profesorul e mentorul și prietenul meu”, a punctat antrenorul „câinilor”. Rămâne de văzut cum va funcționa în continuare colaborarea dintre cei doi. Între ei exista o comunicare și înainte, mâine echipa se pregătește să plece la Oradea, pentru o dublă esențială, cu FC Bihor în Cupa României și cu UTA în Liga 1.

Mutare la Dinamo! Numele surpriză care vine și mai aproape de Ovidiu Burcă

Florin Marin foarte apreciat de Victor Pițurcă, un rol important în calificarea la Euro 2008

Florin Marin era extrem de apreciat și de fostul selecționer Victor Pițurcă, acesta din urmă având foarte mare încredere în ideile colaboratorului său. 

De fapt, Marin este considerat, a recunoscut și Pițurcă, unul dintre cei ce au influențat calificarea României la Euro 2008, când olteanul era antrenorul naționalei tricolore.

Unul dintre cei mai longevivi antrenori din fotbalul intern, Florin Marin nu a mai stat pe banca tehnică din 2017, când a plecat de la CS Mioveni. El a avut și două mandate ca antrenor principal la Dinamo. 

În vara 2002, când „lotul Nețoiu”, de 12 jucători, a sosit din Bănie în Ștefan cel Mare, printre ei și Ovidiu Burcă, apoi în 2006 ultima oară, două perioade agitate la nivelul echipei și al clubului, cu certuri interne uriașe.

În 2006, a încheiat ediția pe locul 3, după 11 meciuri. Ar fi dorit să continue munca în Ștefan cel Mare, dar conducerea a dorit să se rupă de tot ceea ce ținea de Gigi Nețoiu așa că l-a concediat pe antrenor și l-a adus pe Mircea Rednic, la primul său mandat în alb și roșu.

Ovidiu Burcă apreciere maximă pentru Florin Marin: „Am avut această onoare de a-l avea ca mentor”

”În momentele dificile, o idee te poate ajuta enorm. Florin Marin este un antrenor atât de modern în idei și în principii! Este frapant uneori… Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani! Un om mult subevaluat, de la care fotbalul românesc ar avea atât de multe de învățat.

Florin Marin e un om pe care lumea nu-l cunoaște cu adevărat, la adevărata lui valoare. Este un om care a stat lângă mine, un om care este în continuare lângă mine și vreau să-i mulțumesc! 

Un om extraordinar și eu mă bucur că am avut această onoare să poată să-mi fie mentor. E unul din punctele forte pe care eu le-am avut, în detrimentul altor tineri care se apucă de meserie”, a dezvăluit Burcă despre Marin la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, a lui Ioanițoaia.

VIDEO EXCLUSIV Florin Marin, mesaj clar pentru Edi Iordănescu: "Are momente în care filosofează! Nu poți să schimbi trei, patru, cinci sisteme"

Citește și alte știri:

Poza care i-a făcut pe fani sa spere la o repatriere: „Hopa! Ar fi bine să revină"

Ionuț Negoiță, temător cu privire la situația de la Dinamo: „Viitorul poate fi sumbru”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping