FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // VIDEO Cine e Alexandra Stîngă, prima femeie crainic din Liga 1 + Imagini nedifuzate cu momentul istoric de pe stadionul Dinamo

Alexandra Stîngă, luni seara la Dinamo - FC Botoșani 1-0 // Sursă foto: Facebook Fotografii din Peluză +4   FOTO
Alexandra Stîngă, luni seara la Dinamo - FC Botoșani 1-0 // Sursă foto: Facebook Fotografii din Peluză

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 12:48

Alexandra Stîngă (21 de ani) a fost protagonista unei premiere luni seara, la meciul Dinamo - FC Botoșani 1-0, devenind prima femeie crainic din istoria fotbalului românesc. 

Ea va deveni crainic permanent la meciurile echipei lui Mircea Rednic, urmând să colaboreze în această funcție cu Ionel Culina, unul dintre cei mai vechi oameni din club. „Vom prezenta în aceeași formulă fiindcă ne completăm perfect”, a precizat Alexandra Stîngă. 

GSP.ro a obținut un video cu momentul care va rămâne cu certitudine în istoria fotbalului autohton:  

VIDEO cu momentul din startul meciului 

 

„Și femEile iubesc sportul, și femeile iubesc fotbalul!”

GSP.ro a luat legătura cu Alexandra Stîngă, care și-a exprimat propria viziune cu privire la discriminările și sexismul existente în sportul românesc, în special în fotbal. 

„În Spania sau în campionatul italian sunt femei la stația de amplificare a stadionului. Amintiți-vă că Suedia vs România, meciul din preliminarii de-acum o lună, a fost comentat de o femeie. Și femeile iubesc sportul, și femeile iubesc fotbalul!

Acest subiect este mai sensibil probabil din cauza unor prejudecăți venite din alte timpuri. Însă trăim în secolul 21, mentalitățile s-au mai schimbat. Înainte, femeile erau menajate pentru că fotbalul era considerat drept un domeniu dur pentru niște ființe asa gingașe. Din punctul meu de vedere, nu contează sexul, fie el feminin sau masculin, atât timp cât iți faci treaba și o faci bine.

Eu m-am născut după Revoluție, am doar 21 de ani, am crescut în Peluza Cătalin Hildan și am trăit momente fantastice atât alături de persoanele de sex masculin, cât și alături de cele de sex feminin. Nu uitați ca in PCH si alte zone ale stadionului sunt adolescente, sunt mame venite cu copii să susțină echipa, care cânta tot meciul în galerie. Sunt foarte mândră si fericită de ceea ce fac, o fac din suflet pentru Dinamo! Aș ajuta clubul în orice moment, la orice oră, așa cum s-a întamplat și până acum”, a spus Alexandra Stîngă, pentru GSP.ro. 

alexandra stinga 2 +5 FOTO

„Dinamo a venit întotdeauna cu ceva nou”

Într-un interviu pentru ProSport, Alexandra Stîngă, pasionată totodată de jurnalism, a explicat contextul în care a ajuns să devină crainicul echipei pe care o iubește de la 6 ani.

„Am avut ceva emoţii, însă pentru mine, de regulă, emoţiile sunt constructive şi consider că m-am descurcat. M-am simţit foarte onorată pentru această titulatură şi mândră totodată. Mi-am demostrat că pot şi sunt foarte fericită pentru această premieră.

Am primit un telefon de la Ionel Culina (n.a - ofițer de presă la Dinamo)  şi mi-a cerut părerea despre implementarea unei voci feminine la microfonul stadionului Dinamo. O idee inovatoare pentru Liga 1. Oricum, Dinamo întotdeauna a venit cu ceva nou. Atunci când mi s-a propus, am fost foarte curioasă să văd dacă pot să fac asta, fiindcă până atunci consideram că mă defineşte doar arta scrisului. Şi iată că mi-a plăcut şi abia aştept următorul meci de acasă”, a mărturisit Alexandra, conform sursei citate. 

Vezi și: A fost aprobat PUZ-ul pentru noul stadion al lui Dinamo » Se va construi pe vechiul Velodrom

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
zinzir
zinzir  •  25 Aprilie 2019, 00:38

Bravo, felicitari, la cum arata e perfecta pentru Dinamo :)

1746539129002833
Carol Popa  •  24 Aprilie 2019, 20:23

Mare greseala... Toata lumea e obișnuită cu barbatul cu vocea puternică... daca ar fi sa privim obiectiv, nu ar fi o problema daca ar fi ramas singurul lucru neschimbat de la Dinamo... in loc sa ne preocupe lucruri irelevante de ex ca suntem prima echipa cu crainic femeie, mai bine ne preocupam de echipa care e vai de ea

ios_ge
ios_ge  •  24 Aprilie 2019, 17:31

Felicitari Alexandra ! Te'ai descurcat f. bine. Vocea ta pe stadion da o nota aparte meciului. Bravo!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close