FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Doar pariorii nu-i cred pe olteni! Cum arată cotele: „Dacă nici de data asta nu profităm, nu știu când ne-am mai apropia de titlu!”

FCSB - Craiova
FCSB - Craiova

Articol de , - Publicat luni, 18 martie 2019 09:57

Gigi Becali anunțase deja că a depus armele, nu-și mai consideră echipa o candidată la câștigarea campionatului. Oamenii care stabilesc cotele pentru casele de pariuri tot văd în FCSB a doua favorită, peste Craiova.

Devis Mangia a acceptat obiectivul pe care i l-au impus suporterii Craiovei și patronul Mihai Rotaru, doar casele de pariuri tot nu văd echipa din Bănie capabilă să pună mâna pe primul titlu de campioană după 28 de ani. Din 1991 nu au mai devenit alb-albaștrii campioni și deteriorarea tradiției i-a scos din calculele obișnuite.

Galeria i-a forțat să creadă

Creatorii cotelor continuă s-o considere pe FCSB a doua pe lista favoritelor la câștigarea campionatului, cu șanse mai mari decât ale Științei. Asta în condițiile în care cotele erau valabile ieri după-amiază, înaintea partidei pe care FCSB avea s-o dispute cu Astra. Oamenii lui Becali se aflau la patru puncte în spatele oltenilor, și tot ei erau văzuți favoriți!

Cine mizează pe Universitatea încasează de cinci ori suma pariată dacă Keljici și Kolici încheie sezonul pe primul loc. FCSB are cotă mai mică, 3,5. Iar CFR e candidatul principal, cu cota 1,55. Oltenii au intrat oficial în cursa pentru trofeu datorită insistenței cu care fanii le-au cerut să accepte scopul acesta.

De unde evita să discute pe seama concurenței cu CFR și cu FCSB, Mangia a admis în ultima vreme că echipa lui e o candidată: "Ca să fie clar: ne dorim să fim campioni, obiectivul e să câștigăm competiția și avem un lot îndeajuns de bun pentru a reuși așa ceva!". 

Cârțu: "Acum ori niciodată!"

Clubul a apelat recent din nou la Sorin Cârțu, numele de care e legată precedenta performanță majoră a oltenilor, eventul din 1991. Cârțu era antrenor după Revoluție, când alb-albaștrii au cucerit Cupa și campionatul, de data asta a fost recrutat în conducerea administrativă, ca manager general, și a insistat să explice că nu va fi implicat în deciziile tehnice, în atribuțiile care-i revin lui Mangia. Și că nici nu ar accepta să-l înlocuiască pe italian dacă Devis ar fi demis în perioada următoare: "M-am retras din antrenorat de vreo doi ani și așa rămâne, cum am anunțat, nu mă răzgândesc! Craiova are ocazia să devină campioană acum, e într-o situație bună. Dacă nici de data asta nu profităm de context, nu știu când ne-am mai apropia de titlu!".

"Craiova își propune să fie campioană, n-are cum să fie altul obiectivul! Eu zic că lotul nostru e cel mai bun din campionat, deci suntem îndreptățiți să vrem să fim primii!"
Gheorghe Craioveanu, director de imagine al Craiovei

"Atuul Universității e Devis Mangia. Eu sunt impresionat de italian, mi se pare evident că e un tip foarte priceput, e clară competența și din deciziile lui, și din prestația pe care o are în conferințele de presă"
Aurel Țicleanu, la TV Digi Sport

Cotele pentru titlu:

CFR 1,55
FCSB 3,50
Craiova 5,00
Viitorul 100,00
Astra 200,00
Sepsi 500,00

Cum a arătat clasamentul în 1990-1991, la precedentul titlu al Craiovei:

  1. Universitatea Craiova 50 de puncte +48 golaveraj
  2. Steaua 50 +39
  3. Dinamo 43 +27

Și golgeter după 24 de ani?

Craiova nu s-a mai aflat aproape de titlu și n-a mai dat nici măcar un golgeter al campionatului în istoria recentă a fotbalului din oraș. Ultima oară când un jucător al Universității a fost marcatorul principal din campionat a fost în 1995, când Gică Craioveanu încheia stagiunea din Divizia A cu 27 de goluri în 34 de etape. Se clasaseră în spatele lui: Axinia, de la Ceahlăul, Marin Dună de la FC Național și Ilie Lazăr de la Gloria Bistrița. Koljici are ocazia să oprească și tradiția asta, "deșertul" instalat de la Craioveanu încoace. Bosniacul are 13 goluri, cu 4 mai puține decât are liderul Țucudean. Au mai rămas opt etape și românul tocmai s-a accidentat, va rata minimum o rundă, deci ex-iugoslavul Craiovei e îndreptățit să creadă că mai are șanse să devină el golgeter.

Click AICI pentru statistici din Liga 1 și clasamente play-off / play-out!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
110146613198286
Gabi Simon  •  18 Martie 2019, 19:48

Avram nu mai are voie sa arbitrezevreun meci dintre FCSB si CRAIOVA. Mai bine nu ne prezentam la meci decit sa fim bataia lor de joc,dar sint linistit ca nu va fi berbecul asta.

fabius_2014
fabius_2014  •  18 Martie 2019, 14:58
Postat de luisharcsa pe 18 Martie 2019, 14:43

eu ca CFR-ist nu-l vreau pe Kovacs niciodata.Asta *** de cate ori poate.Se teme sa nu fie acuzat ca tine cu noi.Mai bine cu oricine.

Atunci sa fie Hategan si cu FCSB si cu CFR. Cred ca nu e voie. :)))

luisharcsa
luisharcsa  •  18 Martie 2019, 14:43
Postat de fabius_2014 pe 18 Martie 2019, 12:27

Sigur, trebuie sa fie unul din cei doi. Covacs e periculos cand joaca Clujul sau Sepsi, dar atunci cand vrea, este foarte bun. Hategan la fel, este foarte bun. Greseli pot exista si le acceptam, dar daca statistica spune ca din 25 de meciuri cu un arbitru, ai castigat 22 si ai terminat la egalitate 3, inseamna ca este o imensa problema.

eu ca CFR-ist nu-l vreau pe Kovacs niciodata.Asta *** de cate ori poate.Se teme sa nu fie acuzat ca tine cu noi.Mai bine cu oricine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează