FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Situația de la Dinamo, sub lupa unui lector universitar: „Doar 1% șanse de salvare”

Flavius Stoican
Flavius Stoican

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 07:07 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 07:28

Lectorul univ. dr. Dan Păun, de la catedra de fotbal a Universității „Spiru Haret” București, a explicat pentru GSP de ce crede că misiunea lui Stoican e aproape imposibilă.

Dinamo nu bate pe nimeni, dar speră să se salveze de la retrogradare. Timpul presează, mai sunt 7 etape din sezonul regulat, plus 9 în play-out, iar în acest moment „câinii” sunt la 10, respectiv 11 puncte de locurile de baraj. Ecartul se reduce la jumătate în play-off.

Primul nume important care îl contestă pe Flavius Stoican: „Nu îți dă niciun fel de speranțe”
Dinamo
Primul nume important care îl contestă pe Flavius Stoican: „Nu îți dă niciun fel de speranțe”

„E vital să facem puncte în partidele care urmează. Dacă va crește distanța față de echipele de deasupra noastră, va fi foarte greu să recuperăm. Eu am speranțe, am mai adus jucători. Am transferat un atacant francez bun, Azakpo, o să mai facem probabil un transfer. 

Am îmbunătățit lotul, acum trebuie doar să vină acel declic de care avem nevoie”, a declarat administratorul special, Iuliu Mureșan, la DigiSport.

„La Botoșani o să vedeți alt Dinamo” e convins Flavius Stoican, care i-a molipsit și pe jucători cu optimismul său. „Ne lipsește omogenitatea, dar cred că în două-trei săptămâni vom fi la nivelul nostru maxim. Vom fi printre cele puternice echipe din play-out. Nu retrogradăm”, a declarat veteranul Torje.

Poate face Stoican echipa să producă rezultate într-un timp foarte de scurt, cu jucători veniți în tranșe? Specialiștii nu-i dau mari șanse. „Ce poate să spună Flavius? El își face treaba, e normal să transmită suporterilor că vor vedea o altă echipă în etapele următoare. E ca unul care știe că n-are nicio șansă la alegeri, dar spune «Eu voi fi președinte!». 

Declarativ e OK, vrem să ne salvăm, dar trebuie să mai fie un plan de rezervă, prin care să se gândească de pe acum ce facem sezonul viitor”, a precizat, pentru GSP, lectorul univ. dr. Dan Păun la catedra de fotbal a Universității „Spiru Haret” București.

Profesorul a detaliat: „Omogenizarea se realizează greu. E un proces care durează. Cu o adunătură de jucători nu poți să dai din bici și să plesnească. La Dinamo e «boală lungă, moarte sigură». Sunt mulți factori la mijloc. Dinamo a început pregătirea pe 5 ianuarie, s-au jucat deja două etape de la reluarea sezonului, dar încă mai aduce jucători. 

Când se mai integrează aceștia? Dinamo e cu un picior în groapă. Jucătorii care vin trebuie să aibă mai mult decât calititate, trebuie dorință și voință. Nu-mi doresc ca Dinamo să retrogradeze, însă sunt multe cluburi de tradiție care au luat-o de jos și s-au chinuit. Părerea mea, sunt șanse 1% ca Dinamo să se salveze, ținând cont de situația actuală”.

Dr. Dan Păun: „E manager, nu antrenor”

Flavius Stoican trebuie să integreze nu mai puțin de 12 jucători transferați în această iarnă, ultimii veniți fiind fundașul Aloe și atacantul Azankpo. O misiune foarte grea, mai ales în timpul campionatului. „De fapt, Stoican este un manager acum, nu e antrenor. El manageriază o situație. 

Încearcă foarte mult să vadă tabloul general și să limiteze pagubele. În timpul campionatului e foarte dificil să construiești o echipă. Se consumă mult timp și energie. Flavius trebuie să unească grupul, să iasă cu ei la un grătar, în stilul lui Șumudică.

 Un jucător care se plimbă de la o echipă la alta va avea o problemă de acomodare și nu empatizează cu clubul. O ia pur și simplu ca pe un simplu job, «Să joc, să iau banii și să plec»”

27de achiziții a făcut Dinamo după ridicarea interdicției la transferuri: 7 în mandatul lui Bonetti, 8 cu Rednic și 12 cu Stoican

Dinamo ar trebui să-și pună de pe acum problema să construiască o echipă care să promoveze anul viitor din Liga a 2-a. Ar trebui să investească în tineri, nu în mercenari care vin și pleacă
-Dan Păun, lector univ. dr. la catedra de fotbal USH

Stoican trebuie să se decidă repede asupra unui grup de 14-15 jucători. Buni-răi, să meargă pe mâna lor, să nu-i mai schimbe când greșesc
-Marian Bondrea, fost antrenor Dinamo

Cele 12 transferuri din mercato de iarnă

Nume (vârstă)PostMeciuri/minute jucateGoluri/pase de golCotă de piață (€)
Figueiredo (31) portar1/90 -3/0 350.00
Chesneau (22)  portar1/90-2/0 75.000
Tomozei (31) fundaș dreapta 2/1680/0150.00
Patriche (35) fundaș central2/1800/0150.000
Jovanovici (32)  fundaș central--200.000
Aloe (27)fundaș central--125.000
J. Rodríguez (31)  mijlocaș central1/440/0650.000
Pierret (21 de ani) mijlocaș central 2/180 0/0300.000
Buleică (30) mijlocaș dreapta2/180 0/0100.000
Ivanov (26)  mijlocaș ofensiv 1/6 0/0300.000
Azankpo (28)atacant-- 450.000
Celar (25)atacant--25.000

Ce presupune retrogradarea

Dinamo nu se resemnează cu ideea retrogradării. Purtătorul de cuvânt al programului DDB, Daniel Șendre, a explicat că retrogradarea presupune, printre altele, următoarele: pierderea banilor proveniți din drepturile de televizare, diminuarea sumelor din contractele de publicitate, riscul pierderii sponsorilor, cu totul, odată cu diminuarea vizibilității lor, scăderea interesului din partea unor posibili investitori, dificultăți majore în ce privește planul de reorganizare.

Mureșan face tactica de joc

Administratorul special Iuliu Mureșan a fost nemulțumit că Dinamo a luat gol în secunda 89 în Derby, pe contraatac, la primul șut pe poarta lui Figueiredo. „Am vorbit cu Flavius, i-am spus că trebuie să abordăm altfel meciurile. Dinamo nu e o echipă care să atace, ar trebui să jucăm mai mult pe contraatac”, a declarat „Muri”, la DigiSport. 

Oficialul vrea ca Dinamo să se salveze cu orice preț: „Nu m-ar deranja să se facă un campionat de 18. Nu m-ar deranja nici să fie depunctate câteva echipe din fața noastră. Dar noi sperăm să ne salvăm sportiv, nu ne gândim la falimentul lui Gaz Metan sau la altceva”.

Citește alte știri din Liga 1:

Cum a ajuns Edjouma la FCSB » Gigi Becali, negocieri cu diversiuni: „Am spus 1001 de minciuni, dar visez la asta de 20 de ani!”

Primul nume important care îl contestă pe Flavius Stoican: „Nu îți dă niciun fel de speranțe”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
141318741016842
Petrică Nicula  •  03 Februarie 2022, 17:48
Postat de param0unt pe 03 Februarie 2022, 09:37

Realitatea este alta! Pe Dinamo București a distrus-o mafia arbitrajului gigist din fotbalul românesc, care i-a tocat cel puțin 15 pct, numai până acum!! Istvan Kovacs, Bârsana, Hațeganul gigist s.a. își fac titluri de glorie din a martela pe Dinamo după bunul lor plac!! Sancțiuni!? De unde?....VAR!??...Neeeee!... Distrugând pe Dinamo, FRF, CCA, liga profesionistă nu fac altceva decât să contribuie la dărâmarea fotbalului românesc, din care Dinamo București reprezintă o parte importanta!!! De ce se vrea asta!?. Intrebati-i pe burleanu, deaconu, Iorgulescu și Gigi Becali! Ce vor ei în fond!?

Totul e planificat și în favoarea lui nicu badea și borcea.

dvd1
dvd1  •  03 Februarie 2022, 11:44

sansele ca Dinamo sa se salveze de la retrogradare nu sint 1% sint exact 0%. Dinamo e retrogradata demult. Sa vedeti macel la Botosani. Dinamo nu mai ia nici 1 punct pina la sfirsitul campionatului

baddog26
baddog26  •  03 Februarie 2022, 09:59
Postat de dora pe 03 Februarie 2022, 09:39

Domnule ”specialist”, fotbalul se joaca pe teren ! Nu se stie ce se poate intampla in cele cateva etape care mai sunt de jucat. Nu uita ca nici altii nu joaca mare lucru si sunt intro situatie financiara mai proasta decat Dinamo. Ai dat 1 % sanse de salvare de la retrogadare. Daca, totusi, scapa, si in acest an, te lași de meserie ?

Statistic cred ca are dreptate, ok, poate nu 1% dar mai mult de 10% sanse nu cred ca au cei de la Dinamo. In primul rand, nu ii avantajează programul din ultimile etape, cu excepția meciului cu Gaz Metan, sincer nu o vad pe Dinamo sa faca cwva cu restul echipelor. In ultimile 7 etape, Dinamo va juca cu Botoșani, Csu Craiova, Uta, Sepsi, Rapid, CFR si Gaz Metan. Unde vezi tu realistic ca Dinamo ar putea face punct sau puncte cu excepția meciului cu nediesenii? Eu realiati spun ca vor putea face maxim 5 pct, intr-un caz optimist maxim 7 pct. Daca dupa înjumătățire distanta nu va fi mai mica de 5 pct va fi greu de recuperat ecartul fata de echipele din față. In olay out, se prefigureaza a fi echipe precum Sepsi, Arges, Uta, Rapid. Pe astea 4,Dinamo nu cred ca le poate bate. Cred insa ca se pot lupta cu sanse reale cu Fcu Craiova, Clinceni, Gaz Metan, Chindia si Mioveni. Dar nici cu astea nu cred ca pot face maxim de puncte!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează