FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FC BOTOȘANI 5-1

Bon explică de ce au fost scoși la pauză Ivan și Căpățînă: „Nu neapărat pentru poziționarea defectuoasă”

Andrei Ivan nu trece printr-o perioadă bună // foto: Imago Images
Andrei Ivan nu trece printr-o perioadă bună // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2023 19:02 / Actualizat duminica, 01 octombrie 2023 19:27

Dragoș Bon (43 de ani), antrenor secund la Universitatea Craiova, a analizat victoria cu FC Botoșani, 5-1, explicând de ce l-a schimbat pe Andrei Ivan la pauza meciului.

Huiduit copios de publicul de pe „Ion Oblemenco” la fiecare greșeală, Andrei Ivan a rezistat doar 45 de minute pe teren.

La pauză, la scorul de 2-1 pentru olteni, nouarul a fost înlocuit cu Jovan Markovic, decizie pentru care Dragoș Bon, „secundul” lui Corneliu Papură la CSU Craiova, a venit cu explicații de natură tactică.

Mitriță, iritat de fluierăturile de pe „Oblemenco”: „Nu e corect ce fac suporterii! Să înțeleagă și ei”
CSU CRAIOVA - FC BOTOȘANI 5-1
Mitriță, iritat de fluierăturile de pe „Oblemenco”: „Nu e corect ce fac suporterii! Să înțeleagă și ei”

Dragoș Bon, despre Universitatea Craiova - FC Botoșani: „Ivan? Markovic se pliază mai bine pe jocul pozițional”

„Este o victorie pe care o așteptam, aveam nevoie ca de aer de ea. Ne bucurăm că am marcat 5 goluri, să fie o victorie categorică iar băieții să-și recapete moralul.

Nu e ușor să joci împotriva suporterilor tăi, pentru că lumea a fost destul de ostilă. Îi înțelegem și atunci mă bucur că băieții s-au mobilizat și au trecut peste această situație”, a spus Bon inițial.

Întrebat despre cele două modificări de la pauză, Ndong și Markovic pentru Căpățînă și Ivan, Bon a explicat:

„Schimbarea lui Căpățînă nu a fost neapărat pentru poziționarea defectuoasă pe care a avut-o la acea fază, dar avea un cartonaș galben și jucător cu viteză în zonă, care îi putea pune probleme, așa că a fost ca o prevenție, să nu-l expunem. Căpățînă provine din mijlocaș, dar este un jucător inteligent care se adaptează la ceea ce îi cerem și a fost util echipei de foarte multe ori.

Ivan? Ca orice jucător, când trece prin momente dificile este greu să își revină dacă are suporteri cu adversitate. Andrei a căutat tot timpul spațiu, s-a bătut. A fost o modificare tactică, știam că ne așteaptă un joc pozițional pe care cred că Markovic se pliază mult mai bine.

Îmi doresc ca el să depășească acest moment, să marcheze, să redevină cel pe care-l cunoașteți. Sunt sigur că se va întâmpla asta în cel mai scurt timp”.

Avem nevoie de continuitate, parcurs bun, să avem atitudine și la celelalte partide, rezultate convingătoare și atunci cu siguranță suporterii vor veni alături de noi. Sper ca împreună cu băieții să îi facem să se apropie de echipă.

Mă bucur foarte mult pentru Marian (n.r. - Danciu), așteptam acest gol. I-am spus la încălzire că simt că va marca, a fost aproape și în partidele precedente. Merita acest gol cu prisosință.

Mitriță este unul dintre jucătorii importanți ai campionatului, ai fotbalului românesc. Când are evoluții bune este un plus pentru echipă. Încercăm să nu creăm o dependență de el, să atacăm în toate zonele terenului.

- Dragoș Bon, antrenor secund CSU Craiova

Mai multe știri despre Universitatea Craiova - FC Botoșani: 

Cel mai dur discurs după rușinea trăită pe „Oblemenco”: „Mi-e rușine să ies pe stradă! Poate să vină și Mourinho... «Jenibil»!”

Concluziile lui Romario Benzar, după înfrângerea usturătoare din Bănie

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dandana
dandana  •  06 Octombrie 2023, 08:35

Ivan a întrat într-o stare proastă de când a auzit ca au picat transferurile. El ca și mulți alți nu înțeleg căci Craiova este un serviciu, și nu doar o echipă de la care sa ma relansez. Ar trebui sa lasă nepăsarea și sa dea ce are mai bun el. Și știe ca el nu este foarte bun. După mine Ivan este mediocru spre bun când are chef. De asta suporteri te huiduie, ca nu-ți dai viata pentru echipă. Ivan a uitat că trebuie să mai joace și pentru fani, nu doar pentru bani. Aici a căzut în abisul nepăsării cu niște transferuri ratate. Dar dacă se lua bani pe tine Ivane cred ca plecai sigur, dar dacă nu dau nici ce s-a dat pe tine, cum vrei sa te vândă oamenii? Iar suporteri trebuie sa înțeleagă ca nu doar Ivan este de vină pentru asta. Rotaru este primul vinovat, ai văzut ca Ivan nu mai merge îl dai, dar nu el l-a băgat în echipă mediocră unde răsărea. De ce oare Câmpanu nu avea loc în echipa asta, din cauza lui Rotaru. Are băiatul ala un șut, are calitate mai buna decât Bairam. Și totuși l-a ținut afară. După mine patronul în România distruge jucători. Pe uni pentru ca sunt favoriți, pe alți buni ca nu-o lasă să joace. Haideți la stadion sa continuăm asta din nou și din nou pana acești antrenori dispar, și Rotaru își ia favoriți și lasă conducerea clubului în mana

observator_federal
observator_federal  •  01 Octombrie 2023, 20:37

Și Rotaru tot nu vrea să vorbească cu presa?? Păi de ce să o facă, dacă după victoria spectaculoasă (13 șuturi pe spațiul porții, combinații de mare efect cu Mitriță și Houri excepționali, cu puștiul Danciu joc consistent și cu gol, cu Markovic la golul 5 în acest sezon, cu Crețu redutabil etc.) se scriu articole despre înlocuirea lui Căpățână și "sancționarea" lui Andrei Ivan de către spectatorii craioveni? Băi, am văzut că deja au apărut promo-uri la posturile de sport cu golul lui Tavi Popescu - noi, oltenii, o să ne uităm (și o să păstrăm în grila de programe TV) doar la Eurosport??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close