FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Duminică intră în istorie? FCSB este la un pas de un dezastru nemaivăzut de pe vremea când abia a scăpat de retrogradare

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 31 iulie 2018 12:45

Egalul cu Dinamo, 3-3, îi apropie pe steliști de cel mai slab început de sezon din istorie. Doar de trei ori s-a mai întâmplat să nu bată pe nimeni în primele trei runde, iar în etapa viitoare o vor întâlni pe Poli Iași, duminică de la ora 21:00.

FCSB se consolează cu ideea că va avea timp să repare ce a stricat la începutul campionatului, cu eșecul de la Giurgiu, 0-1, și cu egalul cu Dinamo, 3-3. Și mai sunt 24 de etape din sezonul regulat, deci chiar există destule oportunități pentru Dică și pentru oamenii lui, mai ales că nici CFR, nici Craiova, contracandidatele principale, nu izbutesc să câștige.

Dacă previziunea optimistă nu se îndeplinește, vicecampioana în exercițiu riscă să-și modifice istoria, să adauge pe listă un sezon dintre cele mai slabe, fără victorie în primele trei etape. Doar de trei ori s-a mai întâmplat să nu câștige roș-albaștrii niciun joc în etapele 1,2 și 3. 

Adversarul de duminica viitoare va fi Poli Iași, o întâlnire care mai conține și un simbolism, pe lângă dificultatea concretă a partidei. Moldovenii le-au suflat titlul steliștilor în sezonul trecut, într-un moment în care trofeul părea foarte aproape de clubul lui Becali, mai bine plasat în concurența cu CFR.

Poli a câștigat cu 1-0, gol Andrei Cristea, și campion a devenit Clujul. Iașiul o chinuise pe FCSB și în sezonul regulat, 1-0 pentru alb-albaștri în Copou și 1-1 la București. Trupa lui Stoican e în reconstrucție, a pierdut oameni importanți precum Jo, Platini, Qaka, și i-a înlocuit cu 9 achiziții pe care Flavius ar trebui să le "lipească" în timp lângă cei rămași din stagiunea precedentă. Așa, eterogenă, formația din Iași nu a pierdut în primele două etape: a remizat la Craiova, 0-0, și acasă cu Astra, 1-1. Dacă nu pierde nici pe Arena Națională, o întoarce pe FCSB cu 52 de ani în urmă. De atunci n-au mai pornit steliștii atât de prost! 

"Cu Dinamo am avut victoria la îndemână, am condus de trei ori, n-aveam voie să nu câștigăm! Poate singura satisfacție e că nu câștigă nici Craiova, nici CFR" Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Echipa va progresa, ne batem pentru titlu și pentru grupele Europa League, dar am cerut un fundaș central și un atacant. Încă mai sper că se vor rezolva aceste achiziții" Nicolae Dică, antrenor FCSB

Sezoanele în care echipa roș- albastră n-a câștigat în primele 3 etape

Ediția Egaluri Înfrângeri

1947-1948 2 1
1961-1962 1 2
1965-1966 2 1

Ultima oară abia s-au salvat

Steliștii au pornit cu două egaluri și cu o înfrângere sezonul 1965-1966, atunci s-a întâmplat ultima oară să nu câștige în primele trei etape. Continuarea a confirmat slăbiciunea: Steaua a terminat pe poziția a 12-a din 14, prima deasupra liniei retrogradării! Au picat Crișul Oradea și Siderurgistul Galați, s-au salvat "militarii" la limită. În lotul roș-albaștrilor se aflau nume faimoase din istoria clubului, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare: Florea Voinea, Gheorghe Constantin, Emeric Ienei, Lajos Sătmăreanu, Bujor Hălmăgeanu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează