FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, moment halucinant în biroul şefului Securităţii, Tudor Postelnicu: „I-a zis lui Nuţă: «Dragă, ăsta e idiot!». Şi m-a dat afară!”

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 12:00

Dumitru Dragomir, nostalgic al vremurilor apuse, a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” câteva evenimente care l-au avut în prim-plan înainte de Revoluția din 1989, atunci când colabora cu șeful Securității, Tudor Postelnicu.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Sunteți nostalgic după acele vremuri. Cum era perioada aia?

- Am colaborat cu Postelnicu, dar și cu generalul Nuță. Când m-au adus la Victoria m-a chemat Nuță la o cafea la 7 jumate dimineața. Eu nu-l cunoșteam. Mă învățaseră cum să vorbesc. „Bună ziua, tovarășe general, sunt căpitanul Dragomir". „Băi, Dragomire, am o rugăminte. Stai la mine, la Victoria, doi ani și după te duci la Dinamo. Dar dacă te cheamă tovarășul....". Le era o frică de Postelnicu! Teamă ca de Postelnicu n-am văzut la oameni, poate doar de diavol sau de Dumnezeu să le fie așa frică. 

Primii secretari nu-i pomeneau numele lui Postelnicu. Le era mai frică de el decât de Ceaușescu. De multe ori eram chemat la cabinet, la Postelnicu. Avea o sondă așa mare, îi puneam whisky și apă. Eu știam foarte bine să pun în pahar. Ne plăcea pe mine și pe Lucescu, iar Mircea a avut grijă de el până a murit.

- Vreau să vă întreb...

- Imediat! Să vă povestesc ceva. La un moment dat m-am îmbrăcat într-un costum de milițian. Asta e de pomina lumii! Ajung la Postelnicu. M-au băgat înăuntru. Când să intru acolo, în loc să zic „Să trăiți tovarășul ministru”, am zis „Să vă trăiască viața, tovarășul ministru”. S-a uitat la mine și îi zice lui Nuță. „Nuță, dragă, ăsta e idiot!”. M-a dat afară. Vine Nuță după mine... „Nu poți să ții minte!”. „Ba da, dar are nevoie de milițieni sau de oameni de la sport?”. Eu nu știam că tot ce se vorbea în anticameră era ascultat. Și se deschis ușa, mă pune să intru. 

- Așa? Ce s-a întâmplat?

- „Bună ziua, tovarășul ministru, sunt căpitanul Dragomir, permiteți să raportez!”. „Nuță ăsta nu e idiot, ăsta e hoț, e șmecher cu noi. Să-l trimiți pe graniță cu rușii”. „Tovarășe ministru vă raportez că n-am vrut să mă jignesc. Dar mi-am dat seama că eu nu pot să ajung niciodată la nivelul domnilor generali din dreapta și din stânga dumneavoastră și m-am gândit să fac în așa natură să mă trimiteți tot la sport că pentru asta m-ați adus”. „Stați că se schimbă situația”. „Aș dori să mă duc la Victoria să învăț, mă obișnuiesc cu ministerul, că eu armata am făcut-o ca sportiv. Nu știu să trag cu pistolul, cu arma, și m-ați făcut direct comandant”. „Dragă, te rog să fii comandant”. Și-așa am ajuns la Victoria.- 

Dumitru Dragomir a numit cel mai tare jucător de poker dintre patronii din Liga 1: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea el”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dumitru Dragomir a numit cel mai tare jucător de poker dintre patronii din Liga 1: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea el”

- Pe vremea aia câștigați toate meciurile cu ajutorul lui Postelnicu?

- Nu! În toată perioada asta am participat la un singur meci trucat. Meciul de la Cluj... Mă cheamă Postelnicu și-mi spune. La Cluj era Dinu antrenor. "Te duci la profesorul Maior, tatăl lui Liviu Maior, și vezi să faceți meci egal cu U Cluj ca să-i salvăm". Noi eram deja în cupele europene. Am fost la el, am rezolvat, s-a terminat egal. La plecare, Dinu s-a urcat în avionul nostru, dar l-am văzut cum alerga pe unul, cu spume la gură, era comandantul aeroportului: "Dați-l jos pe Dinu că ne arestează Postelnicu pe toți!".

- Și l-ați dat jos?

- Cum era să mă duc eu la Cornel Dinu, care era o valoare extraordinară. S-a dus colonelul Neamțu până la urmă. Rețineți ce vă spun că ăsta e singurul meci trucat din viața mea! A mai fost unul, dar nu s-a mai realizat nimic. Toate s-au prescris și le-aș spune pe toate. Dar eu n-am avut niciun rol. Rolurile erau între miniștri, prim-secretari, generali. Totul era deasupra mea.

Cine a fost Tudor Postelnicu?

Un demnitar comunist și general român, membru PCR/ PMR din 1953. În 1977 a făcut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului. În 1978 a fost numit șef al Departamentului Securității Statului. În 1987 devine Ministru de Interne și membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. 

Tudor Postelnicu a fost deputat în Marea Adunare Națională în sesiunile din perioada 1980 - 1989. A luat parte și la ultima ședință a Comitetului Politic Executiv al CC al PCR, desfășurată în dimineața de 22 decembrie 1989. În urma acestei ședințe, generalul Vasile Milea a decis să se sinucidă. În timpul Revoluției române din 1989 a fost arestat de revoluționari și interogat de procurorii militari.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO Victor Pițurcă se implică într-o dilemă istorică: „Ienei a făcut Steaua '86!” + mesaj clar pentru Becali: „Ține 4-5 ani jucătorii”

EXCLUSIV „Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
624094521074140
Bebe Hostiuc  •  16 Martie 2022, 22:03

De ce il tot bagati in seama si-i facet lobi acestui impostor ***, fost militian puscarias, care poate sa-l blameze si jigneasca pe presedintele UKRAINEI Volomir Zelenski. Cu isi permite acest tradator sa-l judece.?. Atunci insemneaza ca faceti echipa. De asemenea el da sfaturi tuturor celor care urmaresc fenomenul fotbal. Este un hot mincinos, profitor si mai bine ar sta in banca lui. ***trebatil pe bunul lui prieten Giovani Becali. Sa se multumeasca cu ce a furat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  26 Decembrie 2021, 15:49

Vad ca va plac tenebrele! Cred ca si voi misunati printre tenebrosi, nu v-ati saturat de minciuni, prosteli si manipulari? Asta isi bate joc de voi si voi il ascultati smeriti si cu gura cascata, poate pica ceva ( stiti ce-i ppc-ul ,nu?)!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Decembrie 2021, 15:24

din cauza acestui ben zona fotbalul romanesc a ajuns ciuca batailor...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează