FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - FCSB 1-1

DUNĂREA CĂLĂRAȘI - FCSB 1-1// Posesie înșelătoare și instabilitate defensivă! 4 concluzii după prima partidă a lui Mihai Teja

Raul Rusescu a jucat slab contra celor de la Dunărea Călărași, foto: Raed Krishan/GSP
Raul Rusescu a jucat slab contra celor de la Dunărea Călărași, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 februarie 2019 15:19

FCSB a terminat la egalitate cu Dunărea Călărași, scor 1-1. Echipa lui Mihai Teja a luptat pe un teren destul de rigid, însă poate pierde contactul cu CFR Cluj, care joacă diseară, de la ora 20:00, contra lui Hermannstadt.

GSP a analizat la cald meciul făcut de Dennis Man&Co. Iată concluziile:

1. planici, filip și instabilitatea din defensivă

FCSB a suferit vizibil pe faza defensivă. Cu Bogdan Planici și Lucian Filip în centru, echipa a părut instabilă, în special în prima repriză. Romario Benzar, Bogdan Planici, Lucian Filip și Junior Morais au fost de multe ori prinși pe picior greșit, nu s-au coordonat, în timp ce sârbul a fost depșit ușor la golul lui Mediop. În repriza a doua, Dunărea a făcut pasul înapoi, iar presiunea s-a mutat de pe fundașii FCSB. Au fost aproximativ aceleași probleme ca pe vremea lui Dică.

Venit în decembrie la Dunărea Călărași, mijlocașul francez Aymen Souda a făcut cel mai bun joc al său. Folosit în banda stângă, Souda i-a hărțuit în permanență pe fundașii de la FCSB

Vezi AICI clasamentul Ligii 1 și programul etapei

2. Adrian Stoian s-a zbătut, dar degeaba

Mijlocașul Adrian Stoian, 27 de ani, a fost titular în primul său meci la FCSB. Teja l-a distribuit lângă Dragoș Nedelcu, iar jocul acestuia a avut de suferit. Adrian Stoian s-a zbătut, a pasat mult și a ajutat la recuperare, dar nu a ieșit în evidență. Pe faza ofensivă, prezența lui Stoian nu s-a simțit, acesta nereușind să facă diferența și să își surprindă adversarii.
Adrian Stoian a fost schimbat în minutul 51, în locul lui intrând Florentin Matei.

18 pase a reușit Stoian, în 51 de minute. A greșit doar 3 dintre ele, dar a fost primul schimbat de Teja

3. Joc combinativ: Man mereu în atenție

Una dintre schimbările vizibile aduse de Teja este modul în care FCSB construiește. De-a lungul meciului, jucătorii roș-albaștrilor au încercat mereu să joace pe jos, cu pase scurte, rapide, indiferent cât de greu era terenul. Poate au și exagerat, lucru observat de Balint la pauză, în studioul TV Digi Sport: „De ce insistă să plece cu pasă încă de la portar?”.

„În prima repriză au fost multe pase în lateral și înapoi. A fost puțină mișcare în atac”Gabi Balint

Dar FCSB a arătat un pic mai multă imaginație, iar Dennis Man, autorul unui gol senzațional și al altor câteva ratări mari, a părut filtrul prin care au trecut acțiunile interesante.

3șuturi pe poartă a avut FCSB

4. Posesie pozitivă, dar înșelătoare

 De la instalarea lui Mihai Teja, Gigi Becali a insistat că l-a adus pe aceasta pentru că vrea ca FCSB să aibă posesia.

„Să vă spun de ce l-am ales pe Mihai. L-am întrebat cum vede fotbalul? Mihai Stoichiță m-a influențat, că am văzut la televizor că a spus că e antrenor de posesie. I-am cerut părerea și lui Gică Hagi și mi-a spus: «Gigi, e antrenor de posesie». Exact ce voiam”Gigi Becali

În primul meci cu Teja, posesia a fost de partea roș-albaștrilor, care au beneficiat și de stilul defensiv al echipei lui Alexa. FCSB a avut o posesie de 55%, în condițiile în care în repriza a doua, Dunărea Călărași s-a retras în apărare.

Deși a fost mai bună decât a adversarilor, posesia celor de la FCSB a fost sub cea din meciul tur, FCSB - Dunărea Călărași 2-0, când jucătorii antrenați atunci de Nicolae Dică a avut o posesie de 63%. 

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (31)
sala_dalles
sala_dalles  •  02 Februarie 2019, 18:57
Postat de Calin Radulescu pe 02 Februarie 2019, 16:42

Zero antrenor TEJA... MIHAITA trebuie trimis la pascut oile

Si tu bastos ai fost educat ìn capitalismul damvovitean !

1745flo
1745flo  •  02 Februarie 2019, 17:48
Postat de corectu pe 02 Februarie 2019, 17:30

Ce ziceti de Balgradean.E al doilea meci,consecutiv,cand gafeaza.Si asa totusi Steaua trebuia sa castige.Dupa dominare si ocaziile clare de joc.Eu cred ca in meciul urmator Steaua va arata mult mai bine.

Care stea pacaliciule? Esti un figurant ca si stapanul tau!

sala_dalles
sala_dalles  •  02 Februarie 2019, 17:36
Postat de Constantin Mosnegutu pe 02 Februarie 2019, 16:18

SUFICIENTA si SUPERFICIALITATE. Ca de obicei!!! Pacat de jucatori. Nu sunt antrenati. Nu sunt motivati. Nu sunt educati in spiritul sportiv... de invingatori. totul e o aiureala. O POSPAIALA... Marca JIJI si MM!!! Cai verzi pe pereti!!! Numai milioane si milioane de euro. Cred ca astia doi sunt bolnavi psihic. Jucatorii sunt tot timpul evaluati ca o marfa. Parca ar fi dovleci ori castraveti. In rest o apa si-un pamant. Cu asemenea management si cu asemenea antrenori va castiga fcsb campionatul la SFANTUL ASTEAPTA.

Pe timpul meu tu ersi cu buchisitul , rodicai 2 dente sa te lasa on spatele curtii

Vezi toate comentariile (31)
Comentează