FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - POLI IAȘI 2-0

Dunărea Călărași obține prima victorie din istorie pe teren propriu în Liga 1 și urcă pe loc de play-off! Flavius Stoican trăiește periculos la Iași

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 august 2018 16:32

Dunărea Călărași s-a impus în fața celor de la Poli Iași, scor 2-0, și urcă pentru moment pe poziția a 4-a în Liga 1.

Partida de la Călărași a început anost. Primele 20 de minute au fost remarcabile doar prin prisma durităților, Denis Ispas, de la gazde, și Cosmin Frăsinescu și Ionuț Cioinac, de la oaspeți, văzând cartonașul galben.

După pauza de hidratare, lucrurile s-au schimbat. Mediop a ratat 3 ocazii mari, una dintr-o poziție ideală, din situație de 1 la 1 cu portarul Denis Rusu. Era minutul 37, iar vârful nou-promovatei trimitea previzibil, pe centrul porții. Echilibrul s-a rupt la ultima acțiune a primei reprize. Cioinac a primit al 2-lea galben și i-a lăsat pe ieșeni în 10.

Dan Alexa a riscat la pauză. L-a intros pe Valentin Alexandru, golgerul din sezonul trecut. Vârful trecut și pe la Pandurii sau Chiajna a ieșit imediat la rampă. A deschis scorul în minutul 56, cu o execuție de vârf autentic, un interior în vinclul porții. Tot el a contribuit și la reușit care a stabilit scorul final. I-a pasat ideal lui Kanda, în minutul 79, iar mijlocașul Dunării a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Dunărea Călărași obține prima victorie din istorie pe teren propriu în Liga 1 și urcă provizoriu pe loc de play-off, 4. Poli Iași este penultima, cu doar 5 puncte în 6 etape.

clasament liga 1

clasament

 Dunărea Călărași - Poli Iași 2-0
Au marcat: V. Alexandru '56, Kanda '79

Desfășurarea TEXT aici

echipele de start 

Dunărea Călărași: C. Straton - Gligorov, Balaur, Dobrosavlevici, D. Ispas - Cr. Pușcas. G. Simion, S. Pană - Kanda, Keita, Ndiaye
Rezerve: C. Lungu - Mendy, L. Marinescu, N. Cârnaț, Cucu, Kouakou
Antrenor: Dan Alexa

Poli Iași: D. Rusu - L. Rus, O. Mihalache, C. Frăsinescu, Sin - Arias Gallego, Cionac, Chelaru, Pîrvulescu - Flores Knowles, A. Cristea
Rezerve: A. Cobrea - Panțîru, M. Mihăescu, P. Petre, A. Zaharia, Mimoun, Bosoi
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Ion Comșa (Călărași)

Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti - Argeş)
A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti - Bucureşti)
A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti - Bucureşti)

PROGRAM ETAPA A 6-A LIGA 1

Concordia Chiajna - Astra Giurgiu 0-3
Dunărea Călărași - Poli Iași 2-0
Sâmbătă, 21:00: Dinamo - AFC Hermannstadt
Duminică, 18:00: Gaz Metan Mediaș - CFR Cluj
Duminică, 21:00: Viitorul - FCSB 
Luni, 18:00: FC Botoșani - Sepsi Sfântu Gheorghe
Luni, 21:00: FC Voluntari - CSU Craiova

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
sexilian
sexilian  •  25 August 2018, 21:01
Postat de wba33 pe 25 August 2018, 19:46

3 meciuri consecutive in care calarasiul joaca in superioritate numerica...iar face manevre alexa

paraciosa nevasta ai.........

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  25 August 2018, 20:29

Becali e "pe fir" din luna mai,cu primarul de la Iasi, iar rezultatul va fi transformarea CSM-ului intr-unul din numerosii sateliti ai fcsb-ului!Iar "salvatorul fotbalului romanesc ii va "recomanda"si antrenorul!Stoican era asa nervos,fiindca stia ceva!

random.
random.  •  25 August 2018, 19:59
Postat de wba33 pe 25 August 2018, 19:46

3 meciuri consecutive in care calarasiul joaca in superioritate numerica...iar face manevre alexa

hai sa fim sinceri,ce manevre sa faca,acuma cand nu conteaza? vad ca astia de la gsp nu fac presa sportiva si nu au analizat nici macar o data playoutul si echipele care retrogradeaza. daca nu ma insel,in playout,o echipa care a terminat sezonul regulat pe locul 9 aka locul 3 din playout,a retrogradat dupa playout. atata timp cat nu o sa joace in playoff,calarasi poate retrograda lejer si daca termina pe locul 7 sezonul regulat.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează