FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

După ce l-a făcut pachet pe Marius Avram, Ion Crăciunescu a spus cine e singurul arbitru din Superligă care-i seamănă: „E unul contestat, dar cu posibilități mari”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu
Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 21:04 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 22:57

Fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu susține că Sebastian Colțescu este arbitrul din Liga 1 care-i seamănă cel mai mult ca stil. Inițial, el se oprise asupra lui Horațiu Feșnic.

Critic, în general, cu arbitrii din Superliga, Ion Crăciunescu a dezvăluit că există unul care-i seamănă foarte mult ca stil. Fostul arbitru FIFA, singurul român care a condus la centru o finală de Cupa Campionilor Europeni, Milan - Ajax 1-0, în 1995, l-a nominalizat pe Sebastian Colțescu. 

„E un arbitru care are posibilități mari, e pe lista FIFA. Consider că e unul dintre cei mai buni. E contestat de mulți, dar și pe mine m-au contestat. Am arbitrat în toate capitalele mari. Și eu contest arbitrii”, a spus Crăciunescu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digisport.

Stupoare în studio: „Mă comparați cu unii de care n-am auzit! Eu sunt un zero?!” » Radu Naum a rămas blocat: „Serios? Asta e răutate!”
SCANDAL
Stupoare în studio: „Mă comparați cu unii de care n-am auzit! Eu sunt un zero?!” » Radu Naum a rămas blocat: „Serios? Asta e răutate!”

Ion Crăciunescu îl nominalizase inițial pe Horațiu Feșnic

Inițial, el se oprise asupra clujeanului Horațiu Feșnic: „Se aseamănă cel mai mult cu mine, deși îl critic destul de des, dar și eu eram criticat. El e mai echilibrat, mai profesionist. Eu eram puțin mai exaltat, mai impulsiv”. 

Crăciunescu a vorbit și despre Istvan Kovacs. „Mie mi se pare că Istvan Kovacs are calități formidabile, atletice, e un tip profesionist, îi place, e dedicat, dar are și momente tulburi.

I-ar trebui mai multă liniște înaintea meciurilor ca să fie top. Eu nu eram arogant, dar fiecare are și calități și defecte. Fiecare suntem unici în felul nostru”, a comentat analistul pe arbitraj al amintitului post TV.

Ion Crăciunescu a avut o dispută cu Marius Avram din cauza lui Sebastian Colțescu

După CFR Cluj - FCSB (1-1), Crăciunescu a avut o dispută de la distanță cu un fost arbitru internațional, Marius Avram (43 de ani). Mărul discordiei? Golul anulat de Colțescu lui Florinel Coman, în minutul 52 al derby-ului din Gruia.

Avram și-a spus părerea, la DigiSport, despre momentul controversat: „Din punctul meu de vedere, este o fază la care arbitrul VAR nu trebuia să intervină. Este interpretabilă, controlată total de arbitru în teren și atunci eu aș fi dat credit deciziei luate de arbitru de a lăsa jocul să continue”.

Ulterior, intrat în direct la emisiunea „Fotbal Club” a postului amintit, Crăciunescu a analizat faza și a avut și o remarcă dură la adresa lui Marius Avram, într-un dialog cu Radu Naum, editorialist GSP, și moderatorul emisiunii.

El a susținut că Sebastian Colțescu a procedat bine mergând să revadă întreaga fază pe monitorul de la marginea terenului, la solicitarea arbitrului VAR, înainte de a anula golul.

După ce l-a făcut pachet pe Marius Avram, Ion Crăciunescu a spus cine e singurul arbitru din Superligă care-i seamănă: „E unul contestat, dar cu posibilități mari”
Adrian Șut și Sebastian Colțescu

Ion Crăciunescu: „Mă comparați pe mine cu unii... de n-am auzit de ei!”

Iar când Naum i-a amintit că „Marius Avram spune că Găman nu trebuia să-l mai cheme la VAR pe Colțescu...”, Crăciunescu a izbucnit: „Nu mă comparați pe mine cu Marius Avram! Mă comparați pe mine cu unii... de n-am auzit de ei!

Mamă, ce mare arbitru e Marius Avram! Hai, lăsați-mă în pace! Auzi, puneți-mă după Porumboiu, după Balaj, după Tudor. Nu mă puneți după... alții”.

Marius Avram i-a dat replica lui Ion Crăciunescu

Replica lui Avram n-a întârziat. „În fotbalul românesc există așa-ziși <dinozauri>, dar nu sunt unii care sperie, ci unii care mai mult amuză.

Acești dinozauri simt că se apropie asteroidul irelevanței care va duce la dispariția lor și intră în panică, atacă, mușcă, jignesc oameni a căror singură vină este că au altă părere”, a comentat el pentru iAMSport.

Mai puteți citi:

„Erai o «marionetă» la FCSB?” » Cum a răspuns Leo Strizu la cea mai grea întrebare pusă de Ovidiu Ioanițoaia

FCSB, în aer » Becali amenință postul unui fotbalist esențial cu noul transfer!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
robertssandu
robertssandu  •  16 Decembrie 2023, 19:27

E la alt nivel de coerenta Marius Avram fata de batranul de Craciunescu. Craciunescu este invechit, ranchiunos, are polite de platit, pur si simplu nu cunoaste ce e aia integritate. Avram e informat, la curent cu noile tendinte din fotbal, corect, pe scurt, un analist foarte bun.

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Decembrie 2023, 13:05
Postat de corectu pe 14 Decembrie 2023, 08:17

Excelent răspuns a lui MARIUS AVRAM.

Corect

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Decembrie 2023, 13:03

Are un tupeu incredibil moșul ăsta. El l-a descoperit pe Colțescu și l-a ținut numai în brațe, l-a apărat și când a făcut meciuri praf

Vezi toate comentariile (5)
Comentează