FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu îl vrea pe Ilie Dumitrescu alături de el la FCSB: „Aș merge cu el oriunde, până în pânzele albe!”

Edi și Ilie, în urmă cu aproape un deceniu, pe când colaborau la FCSB
Edi și Ilie, în urmă cu aproape un deceniu, pe când colaborau la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 mai 2019 17:57

Edward Iordănescu, 40 de ani, ar merge la FCSB doar cu o garanție: colaborarea cu Ilie Dumitrescu, care ar ocupa un post de manager și ar certifica faptul că Gigi Becali e dispus să predea puterea tehnică.

Becali schimbă de la o zi la alta lista cu antrenorii doriți și niciunul nu e în mod clar accesibil, ușor de instalat. Noul favorit al lui Gigi, Edward Iordănescu, e legat contractual de Gaz Metan și mai are și alte oferte. Nu astea ar fi piedicile principale din calea angajării lui Iordănescu junior, mai important e că el nu e convins c-ar beneficia la FCSB de libertatea de a lucra ca un antrenor normal. Știe foarte bine metoda lui Becali, e conștient că patronul impune titulari și mai dictează schimbări în timpul partidelor.

De ce se teme

Edi s-a și lovit de practica lui Gigi în perioada în care a fost secundul lui Ilie Stan. Atunci a încercat să-l convingă pe "principal" să-și asume mai multe decizii, să fie curajos. Îndrăzneala i-a fost fatală până la urmă lui Stan, demis după un joc cu ASA Târgu Mureș în care nu operase modificările pe care le comandase patronul.

"La un meci a venit Narcis Răducan pe bancă și mi-a arătat telefonul cu un mesaj de la Becali. Pe tot ecranul scria «Tatu, Tatu, Tatu, Tatu, Tatu!»", a povestit Ilie. Era un ordin să-l trimită pe teren pe micuțul atacant brazilian.

Dumitrescu e "idolul" lui Gigi

Ca să nu aibă parte de asemenea scene, Iordănescu ar vrea să fie însoțit la FCSB de Ilie Dumitrescu! Mister s-a retras din antrenorat de când a demisionat chiar de la FCSB, enervat că peluza îi cerea să plece deși nu pierduse niciun meci și calificase echipa în grupele Europa League. De atunci, din 2010, nu a mai antrenat pe nimeni, doar a comentat despre fotbal la TV.

Edward l-ar vrea pe Ilie ca manager, într-un post din care fostul internațional să funcționeze ca o garanție că patronul n-o să se mai implice. Dumitrescu e independent financiar, n-ar semna pentru salariu, și e printre puținele persoane din fotbal în care Becali are încredere.
Ilie i-a fost aliat lui Gigi și în disputa "FCSB-CSA", Mister a susținut în permanență că echipa din Liga 1 e continuatoarea "militarilor" din Ghencea, printre care a crescut el ca jucător, nu formația din "D" e cea adevărată. Pițurcă, Tudorel Stoica, Bumbescu, Iovan, Balint s-au pronunțat invers, în favoarea echipei Clubului Sportiv al Armatei, care l-a deposedat pe Becali de numele și de marca tradiționale.

"Nu i-am propus lui Gigi să-l aducă pe Ilie, fiindcă nici n-am discutat despre vreo ofertă a FCSB. Dar Ilie Dumitrescu e un mare stelist, tata l-a promovat în echipa mare a Stelei și aș merge cu el oriunde, până în pânzele albe!"
Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

"Ori mă convinge, ori stau acasă!"

Iordănescu jr. a negociat aspru cu toate cluburile la care a lucrat. A plecat de la CFR după doar trei meciuri și fiindcă patronul Nelu Varga sunase pe bancă în timpul unui meci cu Malmo, din preliminariile Champions League: "Iese Andrei Mureșan, intră Adam Lang!". Edi n-a aplicat ordinul, Mureșan a rămas pe teren. "Am contract cu Gaz Metan pentru încă un sezon, dar există niște condiții în înțelegerea mea cu clubul, fiecare dintre părți are anumite obligații. Dacă nu ar fi îndeplinite criteriile acestea și nici n-aș găsi un club care să mă convingă, eu prefer să stau acasă un an decât să merg undeva doar de dragul de a avea un post!", a afirmat Edi la TV Digi Sport.

Ilie l-a inventat ca antrenor

Edward Iordănescu, 40 de ani, a fost junior al Stelei, apoi a trecut ca senior și pe la Rapid, și prin Grecia, la Panionios. S-a retras devreme, din cauza unei accidentări, și a devenit antrenor din 2010, de când Ilie Dumitrescu l-a inclus ca secund în staff-ul lui de la FCSB. Edi a continuat pe urmă și cu Lăcătuș, și cu Ilie Stan. În același an în care Dumitrescu l-a angajat la FCSB, Iordănescu avea și o propunere să fi mers la Galatasaray, cu Hagi, însă a preferat să lucreze cu steliștii

"Nu voi mai lucra niciodată cu Becali!"

Edi ar trebui să-i convingă și pe Gigi, și pe Ilie Dumitrescu. Fostul internațional a afirmat în decembrie 2018, într-un interviu la împlinirea a 50 de ani: "Nu voi mai lucra niciodată cu Becali, am observat că nu suntem compatibili. Cum nu sunt potrivit cu ceea ce se întâmplă în general în fotbalul românesc. Sunt într-o relație bună cu Gigi, mai vorbim, fiindcă el și-a dat seama că am fost corect, nu l-am tratat cu răutate după ce am plecat de la Steaua. Pentru mine e Steaua, da, e clubul la care m-am întors din Mexic ca să mă retrag din locul în care începusem fotbalul".

MM pariază pe Șumi

Varianta Șumudică, de care era tentat și Becali, îl mai atrage doar pe Mihai Stoica. Managerul și Șumi s-au împăcat și MM insistă pentru angajarea ex-rapidistului. Șansele lui Șumudică s-au micșorat cu mult din cauza reacției pe care au avut-o suporterii. Membri ai galeriei au scris mesaje împotriva tehnicianului pe zidurile clădirilor din cantonamentul FCSB, inclusiv înjurături. "Să-și dea palme singuri, că în 2015 și eu i-am făcut campioni. Dacă n-o băteam cu Astra pe ASA Târgu Mureș nu mai lua FCSB titlul!", a reacționat antrenorul afirmat la Rapid și consacrat ca rival al Stelei.

vezi și:

Concluziile conducerii FCSB-ului după încă un sezon ratat » Ce i-a lipsit echipei

Șumudică la FCSB? Doi oameni care îl cunosc bine au dat verdictul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
cneius
cneius  •  16 Mai 2019, 09:39

Alo, cei trei crai ce se tot chinuie sa scrie articole pe aici, aveti un titlu fals !!! ...Iordanescu : "Nu i-am propus lui Gigi să-l aducă pe Ilie, fiindcă nici n-am discutat despre vreo ofertă a FCSB"...

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  16 Mai 2019, 00:20
Postat de poison pe 15 Mai 2019, 19:50

Niciun antrenor bun sau mediocru nu vine la impostoarea FC FCSB. Luțu e singura variantă sau rămâne Teja.

Iarasi plangi ca s-a calificat Steaua in Europa League cu Dica antrenor ?? Iarasi plangi ca acelasi antrenor Dica a calificat Steaua mai departe in Primavara Europeana ?? :)) Lasa ca vine Mangia antenor la Steaua, o califica in EL, si mai plangi si anul asta :))

gazistu
gazistu  •  15 Mai 2019, 22:44

Pune beton de 300, pe langa stadionul din Medias si poaate pleca la ***; sau ii da Becali betonul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează