FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - ASTRA 0-0

Edi Iordănescu primește un răspuns acid după acuzațiile la adresa clubului Sepsi: "Mi-ar fi rușine! Să vă spun ce s-a petrecut la meciul tur"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2017 15:16

După ce antrenorul echipei Astra Giurgiu, Edward Iordănescu, a protestat la conferinţa de presă de după meciul cu Sepsi de pe stadionul Tineretului că partida nu s-a oprit când s-a stins a doua oară instalaţia de nocturnă, conducerea clubului covăsnean a trimis o scrisoare de răspuns fostei campioane.

Partida din Liga 1 dintre Sepsi și Astra Giurgiu, scor final 0-0, a întâmpinat probleme grave din cauza unor defecțiuni repetate la instalația de nocturnă. Aceasta a cedat de două ori, însă centralul partidei nu a oprit meciul, în ciuda regulamentului (detalii AICI).

După meci, Edi Iordănescu a acuzat că jucătorii săi au fost luați de fraieri şi a anunțat că Astra a depus contestaţie să câştige meciul cu 3-0. În replică, vicepreședintele celor de la Sepsi,  David Kertesz, a afirmat că meciul nu ar trebui să fie decis la "masa verde" și a amintit de un episod petrecut la meciul tur.

Atunci, echipa sa ar fi fost anunțată pe ultima sută de metri să se cazeze la alt hotel decât cel rezervat inițial, astfel că jucătorii au ajuns să stea la București, deși meciul se juca la Giurgiu.

Comunicatul integral al conducerii lui Sepsi

„Cu regret trebuie să constat că un meci din primul eşalon al fotbalului românesc, disputat între Sepsi OSK şi Astra Giurgiu, două echipe cu ţeluri diferite, se transformă într-un «război» străin de principiile noastre. Mă refer la meciul disputat pe Stadionul Tineretului din Braşov şi care s-a încheiat cu scorul de 0-0, însă echipa oaspete, nu demult campioană a ţării, recent participantă în Cupele europene, cu pretenţii la un loc pe podium la finalul campionatului, cere acordarea victoriei la masa verde.

Stimaţi Domni! Permiteţi-mi să vă atrag atenţia că nu aţi fost «luaţi de fraieri», aşa cum aţi declarat, nu cred că cineva şi-ar putea imagina că noi, clubul gazdă, intenţionat am fi oprit instalaţia de nocturnă. Ce am fi avut de câştigat din acest lucru? În schimb, dumneavoastră, spre surprinderea mea, depuneţi o contestaţie ca Astra să câştige jocul la masa verde, cu 3-0.

Vă spun sincer, mi-ar fi ruşine să apelez la astfel de trucuri şi, mai mult decât atât, pe tot parcursul reprizei a doua oficialii Sepsi OSK au fost îngrijoraţi, şi nu că ar fi existat riscul să primim gol, ci din cauza instalaţiei de nocturnă.

Mi-am imaginat atunci că şi Dvs. sunteţi îngrijorat, dar din alte motive, şi anume din cauza celor două mari ocazii ale echipei noastre de a înscrie – şut Nikolic şi cap Damian. Am greşit. Se pare că cea mai mare dorinţă a dumneavoastră a fost să cedeze din nou instalaţia de nocturnă, ca să nu mai depuneţi efort pentru redactarea unei contestaţii, iar jocul să se omologheze cu rezultatul de 3-0 în favoarea Astrei.

Îmi exprim convingerea că, în cazul în care veţi câştiga la masa verde, în primul rând va avea de pierdut sportul, deoarece crezul nostru este că un meci se câştigă pe teren.

În încheiere, vă atrag atenţia asupra unui eveniment neplăcut petrecut înaintea meciului din tur dintre Astra Giurgiu şi Sepsi OSK: după ce delegatul clubului nostru a făcut toate demersurile pentru a rezerva camere la un hotel din oraşul Giurgiu pentru membrii echipei Sepsi OSK, am fost anunţaţi să ne cazăm la o altă unitate, deoarece acel hotel aparţine unuia dintre sponsorii echipei giurgiuvene... M-am întrebat dacă nu cumva noi am fost «luaţi de fraieri» prin acest fapt?!

Însă am trecut repede peste respectivul impediment, nu am început să facem tot feluri de declaraţii, ci am rezolvat problema, găsind un alt loc de cazare, în Capitală. Închei această scrisoare prin a vă ura multă sănătate şi spor la muncă şi mult succes, atât pe plan sportiv, cât şi personal!” vicepreşedintele clubului Sepsi Sfântu Gheorghe, David Kertesz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
bazileon
bazileon  •  18 Octombrie 2017, 07:32
Postat de indolentu pe 17 Octombrie 2017, 17:56

asta zici ca ie un articol scris de hihi covalact pai ba astia ce legatura are un club cu cazarea voastra?clubul gazda sau cel care organizeaza meciu trebuie sa asigure toate conditiile ca acel meci sa se dispute fara probleme din toate aspectele nu ie obligat sa va asigure si casa masa ieventual sa va plateasca si transportu

Pai nu-ti spui degeaba "indolentu", nu? Se stie ca nu doare!

bazileon
bazileon  •  18 Octombrie 2017, 07:29

Eu cred ca pe langa 0-3 la masa verde, Iedisor ar trebui sa capete si trofeul fair play.

titiduru22
titiduru22  •  18 Octombrie 2017, 04:33

Mare *** Iordanescu asta mic , deh e stelist !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close