FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANTRENOR FCSB // EXCLUSIV Gigi, te bagi? Sumă-record cerută de Edi Iordănescu pentru a veni antrenor la FCSB!

Edi Iordănescu va împlini luna viitoare 41 de ani
Edi Iordănescu va împlini luna viitoare 41 de ani

Articol de , , - Publicat joi, 23 mai 2019 09:07

Edi Iordănescu va negocia cu Gigi Becali venirea la FCSB imediat după ultima etapă de play-out, dar una dintre cerințe e o sumă-record în cazul în care e demis pe parcursul sezonului.

"De luni într-o săptămână vom avea antrenor" a fost anunțul pe care Mihai Stoica l-a făcut marți seara, la TV Digi Sport. Acela e momentul în care Gigi Becali va putea avea discuția și negocierea decisivă cu tehnicianul care ocupă prima poziție pe lista sa: Edward Iordănescu. Acesta i-a transmis că până după finalul play-out-ului nu intră în nicio negociere, iar ultima etapă va fi în weekendul viitor. 

Din informațiile pe care GSP le-a aflat există câteva certitudini în relația Iordănescu jr. - FCSB:

  • Becali nu vrea să înceapă nicio discuție, cu un alt antrenor, până nu are un răspuns ferm din partea lui Edward
  • Edi Iordănescu e interesat să preia FCSB în acest moment
  • primul transfer pe care Becali l-a realizat după ce a anunțat public că îl dorește pe antrenorului Gazului a fost Darius Olaru, nume dorit în mod deosebit chiar de Edi Iordănescu.

Există însă și câteva incertitudini, care păstrează încă semne de întrebare în privința venirii lui Iordănescu la FCSB. În primul rând, e vorba despre cerințele pe care antrenorul le va avea la negocierea, față în față, cu Gigi Becali. Anumite aspecte au fost atinse și rostite de antrenor inclusiv în convorbirile telefonice pe care le-a avut în ultima săptămână cu patronul roș-albaștrilor. 

1. Vrea asigurare record

Gazeta a aflat că o condiție obligatorie pe care Edward o va pune pentru a accepta postul de A1 va fi existența unei clauze de reziliere. Edi va avea pretenții extrem de ridicate: un milion de euro dacă va fi demis pe parcursul sezonului. Această cerință este de fapt un scut pe care tehnicianul îl vrea în fața imixtiunii lui Becali. Va face primul "11" și schimbările cum crede de cuviință, iar dacă Becali va fi nemulțumit că nu e ascultat, va avea varianta de a-l da afară, caz în care Iordănescu s-ar alege cu banii.

2. "Nu-ți bag jucătorii dacă nu cred în ei"

În dialogurile pe care deja le-au avut, Edward l-ar fi avertizat pe Becali că inclusiv achizițiile trebuie bifate după ce își dă și el acordul pe numele jucătorilor. Antrenorul i-ar fi transmis lui Gigi că nu va folosi fotbaliștii pe care acesta îi aduce la echipă dacă nu va crede și el în calitățile lor.

A încasat clauza și la CFR

Nu mai departe de acum un an, Edi Iordănescu a fost ofertat de un alt mare club din Liga 1. CFR l-a dorit pe bancă și i-a acceptat inclusiv o caluză de reziliere, care a fost de 400.000 de euro. În momentul în care Edward a fost demis, după numai 3 meciuri oficiale, dintre care unul fusese Supercupa, câștigată de CFR, 1-0 la Craiova, antrenorul a activat acel punct din contract, iar clubul s-a supus. I-a achitat lui Edi 200.000 de euro când s-a semnat încetarea colaborării, iar restul au fost plătiți până la finalul lunii octombrie 2018.

PRECEDENT » Reghe a avut clauză de 800.000 de euro...

În vara lui 2012, Reghecampf devenea antrenor la FCSB, iar în contractul său exista o clauză conform căreia dacă o parte rupe unilateral înțelegerea, atunci trebuie să suporte o plată de 800.000 de euro. Iar în vara lui 2014, Reghe a fost ofertat de Al Hilal, Becali n-a fost de acord cu rezilierea, antrenorul a plecat și a fost nevoit să plătească respectiva clauză. 

... iar Gâlcă a fost salvat de 500.000 de euro

Nu doar Reghecampf a reușit să obțină în contract o clauză de reziliere. Deși nu antrenase nicio echipă de seniori, în momentul în care a fost ofertat de FCSB, în vara lui 2015, Gâlcă a solicitat și Gigi a fost de acord cu introducerea unui punct în contract prin care dacă e dat afară, atunci va încasa o jumătate de milion de euro. A fost principalul argument pe care Gâlcă l-a avut în returul acelui sezon, când pierduse inclusiv primul loc, dar Gigi nu l-a demis tocmai pentru a nu fi nevoit să achite 500.000 de euro.

Edward și-a asigurat și planul B: Gaz Metan

Dacă negocierile cu Gigi Becali vor eșua, atunci, foarte probabil, Edi Iordănescu va continua la Mediaș. Iar vânzarea lui Darius Olaru la FCSB și mai ales suma obținută, deschid perspective foarte bune clubului. Gigi s-a angajat să achite acum toți cei 600.000 de euro, bani care o vor ajute pe Gaz să iasă din insolvență, să-și poată păstra scheletul actualei echipe și chiar să mai aducă jucători. Obiectivul clar la Mediaș pentru sezonul următor, în care bugetul ar urma să fie cu aproape 50% mai mare decât cel din acest campionat, ar fi calificarea în play-off.

Doar la Pandurii a stat măcar un sezon

Edi Iordănescu a debutat ca antrenor principal acum 6 ani, când a preluat-o pe Fortuna Brazi, formație de Liga a III-a. De atunci a ajuns la 7 echipe, dar doar la Pandurii a reușit perfomanța de a începe și de a termina un sezon pe bancă.

5 bile albe ca antrenor

  1. A preluat-o pe Pandurii, după turul sezonului 2014-2015, la doar 4 puncte de retrogradare și a terminat în prima jumătate a campionatului.
  2. În al doilea sezon cu Pandurii a terminat pe locul 3, în cel dintâi campionat cu play-off.
  3. A dus-o pe Pandurii în finala Cupei Ligii în 2015, după ce a eliminat-o pe Dinamo în semifinale, a pierdut însă ultimul act, 0-3 cu FCSB.
  4. A calificat-o pe Astra în play-off în campionatul trecut.
  5. A câștigat Supercupa României cu CFR Cluj, 1-0 cu U Craiova vara trecută, meci disputat chiar în Bănie.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
rocky2
rocky2  •  23 Mai 2019, 19:09

Buna smecheria asta! Ca si cum saracul de Iosif s-ar angaja la lidl ca manuitor de caruturi, dar ar vrea in contract ca indiferent daca el isi face sau nu treaba, iar aia il dau afara in mai putin de un an, vor trebui sa-i plateasca despagubiri! Dar Edy e smecher, la Gigi poate tine pacaleala si poate chiar sa duca fcsb in playout fara grija!

shark_34
shark_34  •  23 Mai 2019, 18:24
Postat de dinamo100 pe 23 Mai 2019, 10:58

Avand in vedere comportamentul patronilor din Liga I (si in special Becali), este absolut normal ca un antrenor sa-si doreasca continuitate macar un sezon. Daca acestea sunt pretentiile lui Iordanescu, nu mi se par exagerate. Patronii s-au obisnuit sa schimbe 2-3 antrenori pe sezon ca sa-si acopere saracia si incompetenta.

corect.

shark_34
shark_34  •  23 Mai 2019, 18:23
Postat de Pavel Radu pe 23 Mai 2019, 12:41

Mai cocoșel, tu te uiți în oglindă cand ii ceri lui Jiji , un milion daca te da afara ? Pai ce mare antrenor esti tu mai băiatule, ca în afara de gargara ,se pare ca nu prea le ai cu performantele în fotbal. Tu nu pricepi ca Jiji te-a ales numai pe "criteriul" religios ( te închini,tii post, mergi la biserica, ai duhovnic ...) In rest , cred ca o sa aștepți vreo 10 ani până ti-o face clauză de un milion, alegi tu jucătorii, joaca cine vrei tu ....si alti fluturași de ai tăi!

edi iordanescu pune conditii pt ca,in primul rand,e un antrenor si un om care se respecta intr-o posibila colaborare cu gigi becali care e asa cum e...in al doliea rand,gigi becali are mai multa nevoie de edi iordanescu decat invers.in al treilea rand,nu are relevanta faptul ca ai sau nu performante ca antrenor cand accepti sa devii presul unuia ca gigi becali cum a facut dica sau teja.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează