FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"El Clasico" de play-out » Cu ce echipă va avea meciuri de foc Dinamo

Articol de , - Publicat vineri, 09 martie 2018 15:23

Dinamo debutează luni seară, de la ora 20:45, în play-out contra celor de la Gaz Metan, iar Gazeta Sporturilor îți arată de ce acesta tinde să fie un derby al acestei zone a clasamentului.

Dinamo a ratat întreg sezonul și se mai luptă doar ca să salveze ce-ar mai putea fi salvat - dacă se mai poate salva ceva! - din actuala ediție. Adică să încheie măcar pe locul 7, maximum ce poate fi atins, și să evite poziția 8 din prezent, care ar egala cele mai slabe clasificări din istoria grupării, de trei ori (1949, 1950, 1960).
Roș-albii vor privi play-off-ul din afara jocului, iar proximul Derby de România îl vor juca abia în ediția viitoare.

Până atunci, "câinii" deschid balul cu ceea ce poate fi "Clasicul" play-out-ului! Partida de luni seară, din Ștefan cel Mare, cu Gaz Metan Mediaș (penultimul loc în clasament) astfel poate fi interpretată. Duelul cu cele mai multe meciuri directe.

La ce nivel a putut să ajungă Dinamo!

  • Dinamo are cele mai multe confruntări cu medieșenii dintre viitoarele rivale din zona play-out. Mai exact, 22 de dueluri directe în prima divizie, 12 victorii roș-albii, 6 remize și 4 victorii Gaz Metan. După ardeleni, al doilea duel ca număr de partide este între "câini" și Concordia: 14 meciuri, 8 victorii Dinamo, 2 egaluri și 4 succese Chiajna.
  •  Prima întâlnire dintre cele două "rivale" din play-out a avut loc pe 5 septembrie 1948, acum 70 de ani! O remiză pe terenul medieșenilor, care avea titulatura CSM, rezultat rămas în istorie drept întâiul egal înregistrat de roș-albi în prima divizie. Pentru oaspeţi, antrenaţi la vremea respectivă de Coloman Braun, a marcat Dumitru Ignat, în timp ce pentru trupa condusă de pe bancă de Alexandru Tănase a înscris Huzum.
  • În returul ediției 1948/1949, pe 27 martie 1949, Gaz a bifat singurul succes pe terenul "câinilor", scor 2-1, golul victoriei fiind izbutit de Iuliu Pop în minutul 89.
  • Prima victorie reuşită de Dinamo în campionat s-a consemnat pe 13 septembrie 2000, 2-0 la Mediaş (marcatori Marius Niculae şi Florin Cernat). 
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo-Gaz Metan 4-2 (Marius Niculae - triplă, Tameş / Lupescu - autogol, Ciurar).
  • Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 31 iulie 2011, Gaz Metan-Dinamo 0-5 (Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae - dublă, Torje).
  • Cea mai recentă întâlnire directă: 4 noiembrie 2017, Gaz Metan-Dinamo 0-3. 
  • Vor fi faţă în faţă echipele care au folosit cei mai mulţi jucători străini în sezonul regulat, Dinamo - 17, Gaz Metan - 16. 

12 puncteeste diferența în avantajul "câinilor" în play-out. Dinamo e pe locul 8, cu 20 de puncte, medieșenii sunt penultimii în clasament, cu 8 puncte

 

390 de meciuriare Gaz Metan în prima ligă, a doua echipă ca număr de partide la acest nivel, după "câinii" care au 2.114 dueluri

1945 este anul înființării clubului din Mediaș, cel mai vechi dintre cele din play-out. Pe locul 2 e chiar Dinamo, grupare fondată în 1948

18 titluri de campioană are Dinamo în 70 de ani de existență și de 20 de ori a bifat locul secund în clasament

La ce nivel a ajuns Dinamo

1. Gruparea din Ștefan cel Mare este singura campioană dintre echipele de play-out și singura care a prins vreodată podiumul în Liga 1.

2. Dinamo are de două ori mai multe meciuri în prima divizie decât toate celelalte echipe din play-out la un loc! "Câinii" au strâns 2.114 meciuri, 1.148 victorii, 473 de remize și 493 înfrângeri. Toate celelalte șapte formații au adunat 1.104 partide, 305 victorii, 319 remize și 480 eșecuri. 

3. Dacă Sepsi și Juventus Colentina sunt debutante în prima divizie, Gaz Metan a atins locul 7 drept cea mai bună poziție all time, Botoșaniul - locul 8, Chiajna și Voluntari - locul 9, iar ACS Poli - locul 12. Voluntariul e a doua cea mai titrată formație, cu Cupa României și cu Supercupa cucerite vara trecută. 

Cifre negre

Se întâlnesc două echipe aflate în criză, din puncte de vedere diferite. Dinamo a ratat tot, n-a mai dat gol în ultimele două meciuri oficiale, iar în Liga 1 a strâns două victorii și două remize în ultimele 4 meciuri jucate pe propriul teren. În schimb, ardelenii vin după o serie de 13 partide consecutive fără victorie în prima divizie! Mai exact, 7 remize și 6 eșecuri.

Ultimul succes a fost pe 29 septembrie 2017, 1-0 cu Botoșani. Elevii lui Cristi Pustai au 15 meciuri fără gol marcat în actuala ediție, capitol la care doar Juventus Colentina stă mai prost, cu 16 partide.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Martie 2018, 03:57

asa ba, prostovanilor, si ce daca Dinamo joaca un an in playoff, nu are voie ? vedeti-va bai prostilor de altele, cautati si voi un job serios, a lua mită, a falsifica, a instiga, a denatura, nu inseamna un job serios, prostovanilor. hai preasfinte, baneaza, mnkmai pollo, ca altceva nu stii.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  09 Martie 2018, 21:52
Postat de madalin_eivissa pe 09 Martie 2018, 17:45

NU TE AMBALA PREA TARE! ORICUM, NOI TOTI SUPORTERII DINAMOVISTI RAMANEM LANGA ECHIPA *****

Rămâneți, taică, rămâneți... În play-out!

fangigi
fangigi  •  09 Martie 2018, 21:00

Goooooooollll cfristii! Mor gigistii!:))))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează