FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB > MÂINE, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK

El e înlocuitorul lui Gnohere! Becali e dispus să dea 3 milioane de euro pentru a-l transfera! E cea mai mare sumă pusă la bătaie de Gigi de când e implicat în fotbal!

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , - Publicat sambata, 20 octombrie 2018 00:19

Gigi Becali îl scoate pe ”Bizonul” Gnohere pe tarabă și visează să-l înlocuiască pe francez cu golgeterul naționalei U21, George Pușcaș, aflat acum sub contract cu Palermo, în Serie B.

FCSB e lider datorită lui Gnohere, cel mai bun marcator al lui Dică, însă Becali preferă să renunțe la francez în iarnă și să-l schimbe cu un fotbalist de care e îndrăgostit de vreo doi ani, fără să fi reușit până acum să-l achiziționeze: George Pușcaș. Vârful naționalei de tineret joacă pentru Palermo, care l-a cumpărat de la Inter în vara acestui an cu 3,3 milioane de euro.

"E mult mai bine la FCSB!"

Gigi susține că Gnohere e aproape de un transfer:

"Suntem în discuții cu un club din zona arabă și cred că se va face afacerea în iarnă. Pe cine o să aduc în loc? Dacă va fi vorba să vină un atacant gratis, liber de contract, o să-i las pe Dică și pe MM să aleagă. Dacă reușesc să aduc pe cine vreau eu, voi plăti două, trei milioane de euro".

Finanțatorul roș-albaștrilor n-a dezvăluit care e ținta pe care ar da până la 3 milioane de euro, cel mai mare preț de când e el implicat în fotbal, dar e vorba despre Pușcaș. Steliștii încearcă de doi ani să-l atragă pe George, i-au și transmis mesaje cu care sperau să-l convingă.

"Ești prea bun ca să joci în Serie B! Aici ai avea ocazia să apari în cupele europene, să câștigi campionatul!". Până acum n-au funcționat argumentele și nici Becali n-a fost hotărât să achite un preț îndeajuns de mare.

Nu-i merge foarte bine

Gigi a avut ocazia să-l urmărească pe Pușcaș în lotul de tineret și s-a convins că e vorba despre un fotbalist cu un potențial important, de aceea e dispus să facă un efort financiar. George are doar 22 de ani, așa că ar mai putea să progreseze și să fie vândut mai departe. Visul lui Becali are șanse de realizare și pentru că atacantul nu e tocmai om de bază la Palermo. Are 4 prezențe în primele 6 etape din Serie B, doar 3 din postura de titular, și nu a marcat niciun gol. N-a prins niciun meci întreg.

Cum sicilienii sunt presați să promoveze, George fie își va securiza locul la Palermo în curând, fie va deveni disponibil pentru un transfer în mercato din iarnă. 

10 goluria marcat Pușcaș în sezonul trecut, în care a evoluat pentru Benevento și pentru Novara. În prima jumătate de an a jucat la prima formație, în Serie A, în a doua parte a stagiunii a jucat în Serie B

Mult mai scump decât recordul actual

Pușcaș a costat 3,3 milioane de euro la transferul de la Inter la Palermo, iar Becali e dispus să le întoarcă sicilienilor banii pe care i-au consumat la cumpărarea jucătorului. Ar deveni cel mai scump fotbalist din lot, mai costisitor decât a fost Florinel Coman, pe care FCSB a dat 2,6 milioane de euro când l-a luat de la Viitorul. Coman a costat cel mai mult dintre fotbaliștii aflați în lotul lui Dică. Gigi a propus și mai mulți bani, 5 milioane de euro, pentru Mitriță și Bancu, de la Craiova, însă oltenii sunt intangibili, patronul Rotaru refuzând să intre în afaceri cu Becali. 

E la clubul creator de vedete

Pușcaș a refuzat să revină în România, a preferat să lupte să-și câștige un loc în fotbalul italian, unde a activat și ca junior, la Inter Milano. Inter l-a tot împrumutat: Bari, Benevento și Novara au fost formațiile pentru care a evoluat sub formă de împrumut, înainte să fie cedat definitiv la Palermo. Sicilienii sunt la al doilea sezon consecutiv în Serie B, dar și-au creat în anii trecuți reputația unor creatori de vedete, au luat atacanți necunoscuți și i-au promovat foarte bine. L-au adus în Europa pe Cavani și apoi l-au vândut la Napoli. La fel au procedat cu Dybala, vândut cu 40 de milioane de euro la Juventus. Pușcaș poate visa să le calce pe urme sud-americanilor sau să se întoarcă în România ca să lupte cu FCSB pentru titlu și pentru grupele Champions League. 

"Va fi la fel de mare ca Răducioiu!"

Pușcaș a marcat un gol cu Țara Galilor și două cu Liechtenstein, în cele mai recente partide ale naționalei sub 21 de ani. Evoluțiile lui l-au convins și pe Bogdan Apostu, fost atacant în Liga 1 la UTA, la Farul și la Petrolul. Acum agent, Apostu l-a comparat în emisiunea GSP Live cu doi dintre cei mai mari atacanți din istoria României: "Pușcaș poate deveni la fel de bun ca Răducioiu și ca Viorel Moldovan! Îmi place mult de tot și va deveni tot mai bun. E puternic, agresiv și dă și goluri!". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
vnelu02
vnelu02  •  20 Octombrie 2018, 19:50
Postat de vnelu02 pe 20 Octombrie 2018, 18:23

Ei, asta este faţa lui de toate zilele. ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  20 Octombrie 2018, 19:39

Sa speram ca Puscas nu este nebun sa lase fotbalul din Italia, chiar daca acum joaca in Serie B, si unde il pot urmari echipele din Serie A, pentru a se “ingropa” la Fcsb si a juca pe la Chiajna, Voluntari sau Sf. Gheorghe !!

merace
merace  •  20 Octombrie 2018, 19:08

Gogosi becaliste! Sa se anunte dupa ce s-a semnat contractul, ca zvonuri ca sa para Gigi ca are bani si ca munceste din greu, am vazut destule fara finalizare!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează