FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Eroul Gazului are o poveste emoționantă: "Provin dintr-o familie săracă! Nu cheltui niciodată banii pe prostii" » Cum a ajuns în România

Articol de - Publicat miercuri, 25 iulie 2018 11:35

Carlos Fortes, 23 de ani, e omul primei etape din Liga 1, după ce a surprins pe toată lumea cu execuția superbă din prelungirile partidei cu Chiajna, care a stabilit scorul final, 2-1. 

- Carlos, ai reușit execuția etapei! La ce te-ai gândit în momentul șutului?
- Am văzut poziția portarului, era un pic ieșit, imediat mi-am dat seama că pot marca și am șutat.

- Ce ți-au zis colegii și antrenorul în vestiar?
- M-au felicitat, dar eu mă gândesc doar la faptul că am luat cele 3 puncte, ceea ce e mai important pentru echipă.

- Cum ai ajuns la Gaz Metan?
- Datorită agentului meu portughez, care lucrează cu managerul sportiv de la Gaz Metan. M-a încântat proiectul și imediat am acceptat. Am vorbit cu mai mulți prieteni și am căutat împreună pe internet informații despre club.

"Provin dintr-o familie săracă"

- Ce știai până acum despre România? Despre fotbalul de aici?
- E adevărat că nu știam mare lucru, dar am vorbit cu jucătorii care au fost aici anul trecut și mi-au spus doar lucruri frumoase despre Gaz Metan, despre România. Din fotbalul de aici auzisem de Gică Hagi, un mare fotbalist și acum antrenor.

- Unde ți-ai început cariera?
- Primul club din Portugalia a fost SG Sacavenense. Apoi, la 18 ani, am semnat cu Nacional Madeira, echipa la care a jucat și Cristiano Ronaldo în copilărie.

- Copilăria ta cum a fost?
- Extrem de grea. Eu vin dintr-o familie săracă, dar am avut noroc că părinții mei mi-au dat o educație foarte bună. Lor le datorez totul.

"Îmi doresc să joc în Premier League"

- Ce-ți place să faci în timpul liber?
- Nu sunt un adept al cluburilor. Îmi place viața de familie, îmi place să beau cafeaua cu prietenii și să-mi petrec mult timp cu iubita mea. Am venit în România cu iubita și cu fiul meu. Familia e cea mai importantă pentru mine, reprezintă sprijinul meu.

- Care e cel mai mare vis al tău?
- Îmi doresc foarte mult să joc în Anglia, pentru mine Premier League e cel mai bun campionat din lume.

- Pe ce îți cheltui banii?
- Nu dau banii pe tâmpenii. În general îmi ajut prietenii și familia. Mama și tatăl meu au muncit o viață întreagă pentru mine, iar acum e rândul meu să-i ajut. Primii bani i-am câștigat la 18 ani, o parte din ei i-am dat părinților mei, restul i-am ținut pentru mine, am grijă să pun și ceva deoparte.

- Cu ce jucător ți-ai dori să faci schimb de tricouri?
- Cu Cristiano Ronaldo

- Ce abilitate nu ai, dar ți-ai fi dorit-o?
- Mi-aș fi dorit să fiu foarte tehnic și să pot lovi mingea cu ambele picioare la fel de bine.

"Îmi plac sporturile de contact"

- Ce nu știu românii despre tine și le-ai putea dezvălui?
- Faptul că sunt o persoană fericită, îmi place să glumesc și să fiu mereu cu zâmbetul pe buze.

- Ce hobby-uri ai?
- Îmi plac sporturile de contact. Am chiar și o imagine pe Facebook în care sunt alături de cel mai bun jiu-jitsu portughez, Euclides Castro. Probabil că m-ar ajuta și fizicul în acest sport, am 1,90 înălțime.

1

- Și România a avut un atacant căruia îi plăcea judo. Marius Niculae, îl cunoști?
- Știu despre el doar că a jucat în Portugalia, a fost coleg cu Ronaldo

"România e o trambulină spre China sau Emiratele Arabe"

Octavian Moraru, manager sportiv la Mediaș și omul care l-a adus pe Fortes din divizia a 3-a portugheză, explică ce-i atrage pe străini la Liga 1.

Tânărul atacant născut la Lisabona, cu părinți originari din Insulele Capului Verde, a fost "ochit" și adus la echipă de Octavian Moraru, fiul lui Valerii Moraru, fostul patron al Rapidului.

Octavian e manager sportiv la Mediaș și a povestit cum l-a descoperit pe Fortes în liga a 3-a portugheză. "Eu l-am adus la echipă, dar am fost ajutați de niște scouteri de acolo care colaborează cu noi. Am lucrat la acest transfer în ultimele 3-4 luni. El aparținea de Braga, dar a fost împrumutat în liga a treia portugheză. Am avut niște negocieri de durată cu Braga și până la urmă am ajuns la un acord", spune Moraru.

El dezvăluie motivul pentru care jucătorul a acceptat să vină în Liga 1: "Pentru jucătorii străini România e o provocare. Ei înțeleg că avem un campionat de nivel destul de înalt, unde dacă prinzi un sezon bun poți ajunge în Emiratele Arabe sau în China pentru un salariu foarte bun. Noi mizăm pe toți străinii pe care i-am adus că vor face treabă. Obiectivul echipei e să intrăm în play-off".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Iulie 2018, 12:14

Succes, băiete!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează