FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Străinul din Superligă și-a adus iubita celebră în România: „Nu pot spune că i-a plăcut așa mult” » Concluzii după 6 luni la noi în țară

Brent Lepistu și Anett Kontaveit / Sursă foto: Instagram +20   FOTO
Brent Lepistu și Anett Kontaveit / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 17:47 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 18:17

Estonul Brent Lepistu a evoluat jumătate de sezon în Superligă, la CS Mioveni, după care s-a întors în campionatul din țara natală, unde e dublu campion cu Flora Tallinn. Fotbalistul de 30 de ani, nimeni altul decât iubitul fostei jucătoare de tenis Anett Kontaveit, a vorbit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre lunile petrecute în România.

Născut și crescut la Tallinn, în capitala Estoniei, Lepistu întregea la începutul lunii ianuarie „legiunea estonă” din Superliga României, din care mai făceau parte atunci Joonas Tamm și rapidistul Mattias Käit. Lepistu n-a avut un impact semnificativ la Mioveni, a strâns doar nouă apariții la echipa care a retrogradat la finalul sezonului, iar pe final de play-out n-a mai jucat deloc pentru argeșeni. 

Șase luni i-au fost suficiente, însă, pentru a-și face o impresie despre România. Fostul internațional eston a povestit pentru Gazeta Sporturilor cu ce a rămas după experiența de la noi din țară, dezvăluind și că celebra sa parteneră i-a făcut o vizită în timpul șederii la Pitești. 

Insider în Estonia pentru Gică Hagi » Prin ce a trecut adversara Farului: „Un impact negativ în rezultatele ei”
FARUL - FLORA TALLINN
Insider în Estonia pentru Gică Hagi » Prin ce a trecut adversara Farului: „Un impact negativ în rezultatele ei”

Brent Lepistu, impresii după șase luni în România: „Viața e mai ieftină decât în Estonia”

„Mâncarea, de exemplu, e destul de asemănătoară cu cea din Estonia. Oamenii au fost chiar prietenoși. Sincer, m-am simțit în permanență în siguranță, n-am întâmpinat nicio problemă. 

Prețurile și viața de zi cu zi mi s-au părut mai ieftine decât în Estonia.

Mi-a plăcut foarte mult natura, mi-au plăcut zonele montane din România. Unul dintre locurile mele favorite pentru relaxare și liniște a fost Therme (n.r.- cel mai mare centru Spa din Europa de Est, situat în afara Bucureștiului, la Balotești).

Cât despre fotbal, am observat că unele echipe de la voi au stadioane moderne și o infrastructură dezvoltată. Pentru mine, singura problemă din fotbalul românesc sunt promisiunile comparativ cu realitatea în ceea ce privește banii și salariile”, a mărturisit Brent Lepistu, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. Acesta a recunoscut apoi că încă mai are bani de recuperat de la CS Mioveni. 

Anett Kontaveit a venit la Pitești pentru a-și vizita iubitul

Cât timp a fost legitimat la galben-verzi, Lepistu a locuit în Pitești, în municipiul de reședință al județului Argeș. Oraș care a avut un oaspete de seamă anul acesta, în persoana lui Anett Kontaveit. Fostul #2 mondial din tenisul feminin a venit în România pentru a petrece câteva zile alături de iubitul său.

„Da, Anett m-a vizitat. A venit o singură dată, pentru câteva zile. Ei bine, nu pot spune că i-a plăcut așa mult România, dar a fost o vizită scurtă”, a spus jucătorul care evoluează în prezent pentru Levadia Tallinn. 

+16 FOTO

Anett Kontaveit s-a retras oficial din tenis

Forțată să se retragă la doar 27 de ani, din cauza unor probleme cronice de sănătate, Anett Kontaveit și-a luat rămas bun de la tenis anul acesta, la Wimbledon, turneul pe care l-a părăsit în turul secund.

Estona făcuse anunțul total neașteptat la începutul verii: „Vreau să vă anunț că pun punct carierei de sportivă profesionistă. După mai multe vizite la medic și consultări cu echipa medicală, am fost informată că am o problemă medicală serioasă la spate.

Această problemă nu îmi permite să mă antrenez la capacitate maximă și nici să concurez. E imposibil să rămân în elită în aceste condiții.

Tenisul mi-a dat și m-a învățat multe, sunt recunoscătoare pentru asta. A fost important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe toate terenurile din lume. Sunt pregătită pentru noi provocări și pentru un ultim efort în calitate de jucătoare - să mă bucur de joc și să ajung cât de departe pot la Wimbledon. Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați oferit”, spunea Anett Kontaveit pe 20 iunie.

Cifrele carierei lui Anett Kontaveit:

  • 6 turnee câștigate
  • fost #2 mondial
  • Un sfert de finală la Australian Open în 2020
  • O finală la Turneul Campioanelor în 2021
  • 7.940.128$ câștigați din premii
  • 66% procentaj al victoriilor în circuitul WTA

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Insider în Estonia pentru Gică Hagi » Prin ce a trecut adversara Farului: „Un impact negativ în rezultatele ei”

Suporterii echipei cu două titluri de campioană au izbucnit de ziua clubului: „Rușine! A doua cea mai mare gafă din istorie”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează