FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ L-a câștigat Craiova pe Mitriță și îl pierde pe Ivan? » Provocarea lui Neagoe: cum pot fi integrați cei doi în primul „11” al oltenilor

Andrei Ivan (primul din stânga, jos) și Alexandru Mitriță (jos, în centru). 
Foto: Facebook @Universitatea Craiova
Andrei Ivan (primul din stânga, jos) și Alexandru Mitriță (jos, în centru). Foto: Facebook @Universitatea Craiova

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 11:36 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 12:08

Tehnicianul lui CS Universitatea Craiova, Eugen Neagoe (55 de ani), are o problemă cu Andrei Ivan (26). Mutat din flancul stâng în cel drept, ca să i se facă loc lui Alex Mitriță, golgheterul precedentelor două sezoane a fost de nerecunoscut în amicalele de la Bansko. Întoarcerea pe poziția favorită și trecerea lui Mitriță în centru ar putea fi în acest moment soluția salvatoare. Totul e să accepte și „Piticul”.

De luni într-o săptămână, Universitatea Craiova ia startul în campionat. Contra marii rivale Dinamo! Un meci în așteptarea căruia Eugen Neagoe are o mare problemă de rezolvat. Capacitarea lui Andrei Ivan.

Ultimul test al cantonamentului de la Bansko, acel 3-2 cu Slavia Sofia, a arătat încă o dată că golgheterul oltenilor în precedentele două sezoane nu se simte bine deloc în flancul drept, acolo unde „Geană” l-a mutat după întoarcerea lui Alexandru Mitriță.

Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”
CSA Steaua
Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”

Andrei Ivan pare „scos din priză”

Ca și în celelalte amicale ale juveților, Ivan a fost cel mai adesea apatic, neinspirat, și nu doar că n-a reușit să se „împrietenească” cu golul, dar nici ocazii de gol nu și-a trecut în cont. Iar limbajul corpului spune mult despre starea de spirit care-l „patronează”. Atacantul în vârstă de 26 de ani pare „scos din priză”.

Nicolae Dică: „Alexandru Mitriță are mai multă calitate în centru”

Soluția pentru „reconectarea” lui? Într-o recentă dezbatere la Orangesport, Basarab Panduru vs Nicolae Dică, ultimul i-a sugerat-o lui Neagoe, deși era partizanul ideii că Ivan poate da randament și-n banda dreaptă: „Mitriță este un jucător care vine în zona centrală, ştie să se descurce în aglomeraţie, are o tehnică bună şi poate să ia acțiuni unu contra unu, să verticalizeze, să dea ultima pasă. Ivan nu are ultima pasă. Mitriţă are mai multă calitate în zona centrală”.

Alexandru Mitriță poate fi „regizorul” care-i lipsește CS Universității Craiova

„Piticul Atomic”, cum îi spun suporterii, a demonstrat-o împotriva Slaviei Sofia. La acțiunea ce a precedat golul doi al juveților, el a apărut în centru și a verticalizat, trecând ca trenul pe lângă doi adversari, pentru ca apoi să-l servească impecabil pe Danciu, în stânga, pentru 2-1. 

Iar în final a sprintat ca să facă pressing la portarul advers, din blocajul său mingea a sărit la Atanas Trică și s-a făcut 3-2.

Sugestia Gazetei? Varianta cu Andrei Ivan aripă-stânga și Alex Mitriță în spatele „vârfului” pare mai potrivită în acest moment pentru CSU. Acolo unde se simte cel mai bine, Ivan își poate regăsi mai ușor eficacitatea din precedentele două sezoane. Și l-ar menține în cărți și pentru echipa națională. Iar în centru, Mitriță poate fi „regizorul” care-i lipsește Craiovei de mai mulți ani.

Rezolvarea nu-i însă chiar simplă. La întoarcerea lui Alex, căpitanul Bancu s-a arătat încântat că vor reface flancul stâng din perioada 2017/2019. Apoi, mai e de luat în calcul orgoliul „Piticului”. În Bulgaria, nimic n-a părut să indice că ar fi de acord să cedeze în favoarea lui Ivan.

17goluri şi 4 pase decisive a dat Andrei Ivan sezonul trecut, în 43 de meciuri pentru Universitatea Craiova. În 2021/2022, el a înscris tot 17 goluri, dar a bifat mai multe assisturi, 11, în 40 de partide

CS Universitatea Craiova - Varianta GSP: 

Sistem de joc 4-2-1-3: L. Popescu - Borța, Zajkov, Badelj, Bancu - A. Crețu, Screciu - A. MITRIȚĂ - Baiaram, Koljic (Markovic), A. IVAN.

VIDEO. Merita Andrei Ivan să fie la echipa națională? Eugen Neagoe e categoric: „Așa consider eu”

Citește și: 

Are 230 de meciuri la FCSB, dar n-ar mai accepta revenirea: „Nu execut ordine! Nea Gigi l-a forțat pe Pintilii să se retragă”

Eugen Neagoe, replici tăioase în dialogul din Bulgaria cu Gazeta: „Știu că îmi vânează postul” + „Am făcut 3 transferuri tari”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  07 Iulie 2023, 20:51

,Pierderea "lui Ivan ar fi cel mai mare câstig .

observator_federal
observator_federal  •  07 Iulie 2023, 12:34

Sunt tare simpatici jurnaliștii când "citează" numele dat de suporteri fotbaliștilor: cică "Piticul Atomic" pentru Mitriță. Absolut comică a fost sublinierea făcută de un jurnalist *** care "și-a amintit" (abia acum??) că pe noul fecesebist Alex Băluță suporterii îl alintă Mertens!! Păi i se spunea așa când juca la Craiova și când Craiova amintea mai mult ca oricând prin jocul ei spectaculos (și nu doar prin culori, vulcanul din stadion și istorie) de clubul italian Napoli- ei bine cuplul Mertens-Insigne era format la olteni din Băluță și Mitriță. (Pe când vreun "noul Balaci" în echioa Fcsbului??)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează