FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

U Cluj îi răspunde dur Universității Craiova, care a acuzat „tertipurile” primarului Emil Boc: „Ultimii care ar trebui să vorbească despre politizare”

Eugen Neagoe
Eugen Neagoe

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 20:58 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 20:58

Eugen Neagoe nu va putea sta pe banca celor de la CSU Craiova la meciul de diseară cu FC Botoșani, din cauza conflictului cu Universitatea Cluj, fosta echipă. Oltenii au emis un comunicat în acest sens, la care clujenii au răspuns dur. 

  • Pe bancă la meciul de azi stă secundul Ionuț Stancu.
  • Neagoe a făcut deplasarea la Botoșani, pregătind normal meciul.
  • Oltenii speră să se rezolve cât mai repede litigiul, pentru ca noul antrenor să poată sta pe bancă.
  • Neagoe a stat 4 luni la Cluj, pe un contract de 8.000€/lună, dar n-a fost plătit în două dintre cele 4 luni. El a denunțat unilateral contractul cu ardelenii în decembrie, când a fost căutat de CSU Craiova
Reacție categorică după ce Vali Lazăr a aruncat cu două perechi de chiloți spre Ovidiu Burcă: „Cariera lui s-a încheiat azi!” + „Antrenorul de la Păulești ce o zice?”
DINAMO
Reacție categorică după ce Vali Lazăr a aruncat cu două perechi de chiloți spre Ovidiu Burcă: „Cariera lui s-a încheiat azi!” + „Antrenorul de la Păulești ce o zice?”

UPDATE - U Cluj reacționează tăios: „Jalnică perdea de fum. Clubul din Craiova e ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare”

U Cluj a răspuns acuzațiilor lansate astăzi de CSU Craiova prin intermediul unui comunicat tăios, în care numește poziția oltenilor „o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni” și neagă orice implicare a primarului Emil Boc în situația antrenorului Eugen Neagoe.

În continuare, redăm comunicatul integral: 

FC Universitatea Cluj respinge tentativa Universității Craiova de politizare a cazului antrenorului Eugen Neagoe, de fapt doar o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni pentru a le ascunde adevărul.

Clubul din Craiova încearcă, în același timp, să pună presiune pe comisiile Federației Române de Fotbal care judecă dosarul lui Eugen Neagoe. 

Adevărul este că primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă FC Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru.

Adevărul este că Eugen Neagoe știa, încă de la prima întâlnire cu conducerea clubului nostru după ce și-a anunțat intenția de a “părăsi corabia”, că nu i se va permite rezilierea pe cale amiabilă a contractului de antrenor principal și că rezilierea unilaterală la care a apelat va trece, obligatoriu, prin comisiile Federației Române de Fotbal.

Adevărul, pe care suporterii craioveni merită să îl știe, este că Eugen Neagoe va putea semna un contract de antrenor principal doar în momentul în care comisiile vor emite o decizie definitivă. Adevărul este că, dincolo de desconsiderarea contractului semnat cu FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe și-a încălcat cuvântul dat conducerii clubului nostru, suporterilor și orașului. Acum doar suferă consecințele acestui gest.

Adevărul este că, înainte să primească oferta de a antrena FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe nu mai stătuse pe banca unei echipe din 8 mai 2021.

Adevărul este că, prin abandonarea proiectului pe care și l-a asumat la Cluj, Eugen Neagoe a pus FC Universitatea Cluj într-o situație ingrată cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului. 

Adevărul este că Eugen Neagoe a părăsit echipa la doar câteva zile după ce generase el însuși o situație complicată la nivelul echipei, anunțând o serie de fotbaliști că nu mai fac parte din planurile sale pentru 2023.

Se spune că “tot răul e spre bine”. Avem speranța că așa vor sta lucrurile și în acest caz.

P.S. De asemenea, sperăm că insinuarea cu iz de amenințare a clubului din Craiova, care avansează ideea că ar putea să obțină rezultate defavorabile cu FC Botoșani și AFC Hermannstadt, influențând astfel artificial lupta din partea inferioară a clasamentului, este doar o gravă eroare de comunicare (și nu altceva), care poate, însă, afecta imaginea și integritatea competiției. 

P.S. 2 Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român.

Știrea inițială - Comunicat CSU Craiova: „Domnul Boc și-a pus ambiția în «a-l pedepsi» pe actualul nostru antrenor”

Oltenii au emis un comunicat în care explică situația de la nivelul băncii tehnice.

„Știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus.

Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România”, au scris aceștia pe Facebook.

„Eugen Neagoe este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc”

CSU Craiova s-a referit și la detaliile contractuale ale lui Neagoe:

„Decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care „U” Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului.

Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe, dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”.

Eugen Neagoe pornește greu » Problema care-i dă bătăi de cap înainte de debutul la Universitatea Craiova
CSU CRAIOVA
Eugen Neagoe pornește greu » Problema care-i dă bătăi de cap înainte de debutul la Universitatea Craiova
Debut cu stângul pentru Neagoe » Universitatea Craiova pleacă învinsă de la Botoșani
FC Botoșani - CS Universitatea Craiova
Debut cu stângul pentru Neagoe » Universitatea Craiova pleacă învinsă de la Botoșani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (78)
Adi1919
Adi1919  •  19 Februarie 2023, 10:53
Postat de 10iul73 pe 21 Ianuarie 2023, 18:00

Te angajez la mine,te plătesc prin iulie,ce zici???prostovane..

***... vorbeste frumos nu te-am jignit cu nimic,in plus El a fost platit,stai linistit..Nu sunt salarii restante la U Cluj.Chestia cu 2 salarii a fost o vrajeala aruncata in ochii papagalilor..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deal1
deal1  •  22 Ianuarie 2023, 17:00

chia asa. clonatii au uitat ca sunt echipa partidului?

clubman
clubman  •  22 Ianuarie 2023, 12:58

Fără caracter, o ***, Nea Goe a ajuns exact acolo unde-i este locul...:) Plătește-ți datoriile, ***, nimeni nu-ți duce dorul la Cluj...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează