FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Europa îi face contract lui Teixeira! Ce înțelegere va semna portughezul

Teixeira a jucat 36 de meciuri la FCSB sezonul trecut: 27 în campionat, 4 în Champions League şi 5 în Europa League Foto: Cristi Preda
Teixeira a jucat 36 de meciuri la FCSB sezonul trecut: 27 în campionat, 4 în Champions League şi 5 în Europa League Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2018 09:00

Portughezul Felipe Teixeira va semna o înțelegere pe 6 luni, care se va prelungi automat până în vara lui 2019 doar dacă FCSB va prinde grupele Europa League.

Gigi Becali n-a glumit în privinţa lui Filipe Teixeira. Nu are de gând să-i pună pe masă un contract întreg pentru sezonul viitor. Ci doar unul pe jumătate. Adică pe 6 luni. Iulie-decembrie. Cu un salariu de 15.000 de euro pe lună, ceea ce ar însemna 90.000 de euro. Totuşi, Teixeira îşi poate prelungi contractul până în vara lui 2019 cu o condiţie: FCSB să reuşească să treacă de cele 3 tururi preliminare şi să-şi facă loc în grupele Europa League.

Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci Gigi Becali va fi sigur de venituri importante, care vor depăşi 10 milioane de euro, şi îi va oferi mijlocaşului portughez încă 90.000 de euro pentru prima jumătate a lui 2019. Dacă nu, lusitanul va rămâne liber de contract în iarnă şi aproape sigur nu i se va mai propune prelungirea!

"Teixeira este cel mai bun fotbalist străin care a venit vreodată în Liga 1! Spuneţi-mi voi altul! Wesley? A fost bun, dar Teixeira e peste el. Un profesionist şi un băiat cum rar, foarte rar am întâlnit în cariera mea de antrenor"
Răzvan Lucescu

7
din ultimii 10 ani au fost jucaţi de Teixeira în Liga 1, la Braşov, Rapid, Petrolul, Astra şi FCSB, ceilalţi 3 ani au fost bifaţi în Anglia, Ucraina şi Emiratele Arabe Unite

Va face 38 de ani!

Teixeira va împlini în octombrie nu mai puţin de 38 de ani. În momentul de faţă, doar 4 jucători care au evoluat în Liga 1 în sezonul recent încheiat au fost peste el ca vârstă: Cernat, Sânmărtean şi Hadnagy. În ciuda anilor, Teixeira a fost în ultimele 5 sezoane un fotbalist care are o medie de peste 35 de meciuri disputate pe sezon, indiferent că el a îmbrăcat tricoul Petrolului, pe cel al Astrei sau al FCSB-ului.

Bătrânul versus tinerii

Rămânerea lui Teixeira în lotul lui Dică va produce o concurenţă extrem de interesantă, măcar din perspectiva vârstei. Teixeira e un jucător de bandă, dar poate evolua şi ca mijlocaş central. Cu el vor avea de luptat câţiva jucători tineri şi foarte tineri. Unii dintre ei au jumătate din vârsta portughezului.
- Dennis Man, 19 ani
- Olimpiu Moruţan, 19 ani
- Florinel Coman, 20 ani
- Florin Tănase, 23 de ani

1988
e anul în care Teixeira a debutat în echipa lui Felgueiras, an în care Moruţan încă nu se născuse

5
luni e diferenţa de vârstă între Dică şi Teixeira, ambii născuţi în 1980, antrenorul în luna mai, iar portughezul în octombrie

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (21)
firaldo
firaldo  •  12 Iunie 2018, 14:29

FC Fcsb o sa joace doar 2 tururi preliminare si un meci play-off pentru accederea in grupe.Viitorul joaca 3 tururi preliminare.

adriann_
adriann_  •  12 Iunie 2018, 13:50
Postat de 0.palmares.csa pe 12 Iunie 2018, 13:35

Pai cine e de vina pt mediatizarea excesiva a ciobanului?Nu presa ,si voi postacii anti cioban?!Ca daca nu ati mai intra pe articolele cu si despre el ca sa postati mesaje anti ciobi ,nu ati mai face vizualizari.Si in cateva luni s-ar reduce articolele cu si despre el.Dar cand tu ,nebraska,poison si alti postaci sunteti prezentti non stop pe articolele cu si despre el,presa o sa ni-l bage pe gat mereu.

Nu mai bate campii, ciobanul este mediatizat excesiv pentru ca plateste gros o gramada de asa-zisi ziaristi. In rest, a ma face pe mine postac e o dovada de prostie abisala, postac e unu' care posteaza pe bani, iti urez sa mai castigi tu in viata cati bani am luat eu pe toate mesajele postate pe net...

104772133226352
Petre Radulescu  •  12 Iunie 2018, 13:43

Gigi a gândit corect și de data aceasta. Dacă Steaua se califica în grupe, automat vin banii și i se poate plati in continuare salariul. Altfel, n-are rost să se risipească bani pe un jucător care nu va mai putea fi vândut ulterior.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează