FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ ANTRENORI "DE AVARIE"

EXCLUSIV A fost kamikaze! E oficial: decizia lui Negoiță a fost cea mai proastă din Liga 1! » Cum a distrus-o pe Dinamo

Articol de - Publicat joi, 05 aprilie 2018 09:25

”Tati” Vasile Miriuță e cel mai slab dintre tehnicienii numiți pe parcursul sezonului. A dezamăgit și la Chiajna, și la Dinamo, conform unei analize a Gazetei Sporturilor. Grozavu îl urmează: doar 0,28 puncte pe meci.

Ca antrenor nu e simplu să preiei o echipă în timpul sezonului. Gică Hagi a și spus-o răspicat, în repetate rânduri, după eșecurile înregistrate la națională și la Galatasaray: "Dacă mă mai implic în vreun proiect, numai de la început!".

Dar majoritatea tehnicienilor de la noi nu-și permit un asemenea lux. Și acceptă să intre în circuit și pe parcurs. Chiar dacă n-au făcut ei pregătirea de vară și trebuie să lucreze cu "materialul" moștenit.

În Liga 1, 2017-2018, n-au intervenit decât 9 schimbări de tehnicieni pe parcursul stagiunii. Ca niciodată în ultimele 6 campionate! Însă până acum, niciunul dintre cei care au riscat n-a reușit să miște lucrurile de asemenea manieră încât să se poată vorbi de-un adevărat reviriment al formației pe care o conduce.

Catastrofă la "câini"

Cel mai rău stau Vasile Miriuță și Leo Grozavu. Miriuță, în primul rând! A avut două tentative, ambele în sezonul regulat, înregistrând tot atâtea eșecuri. Pe Chiajna a preluat-o pe locul 10 și a lăsat-o, după 9 meciuri pe bancă, pe poziția a 12-a. Realizând doar 0,56 puncte în medie pe partidă.

S-a dus la Dinamo, în locul lui Contra. A avut la îndemână un lot superior calitativ, aspect relevat și de media punctelor per partidă, 1,61, dar a ratat obiectivul, calificarea în play-off. Ceea ce la Dinamo echivalează cu o catastrofă.

Trăiește din zestrea lui Popa

Grozavu, la rându-i, a preluat-o pe ACS Poli pe locul 9, dar dacă în play-out e la un punct distanță de poziția a 6-a, de baraj, o datorează mai degrabă zestrei moștenite de la predecesorul Ionuț Popa. Sub conducerea lui, bănățenii sunt încă fără victorie.

Cu o medie de 0,28 puncte pe partidă, Leo e cel mai slab dintre tehnicienii numiți în cursul acestui sezon. Mai slab și decât Marin Barbu, care a preluat-o pe Juventus pe 14 și a lăsat-o tot acolo, dar măcar a făcut 0,59 puncte pe etapă. 

2 schimbări de antrenor au operat în acest sezon Dinamo, Chiajna și Juventus. Cele mai multe

 08 092

Are stofă

Marius Baciu e de doar șapte etape pe banca lui Juventus, dar se vede că are stofă de antrenor. Sub comanda lui, formația din Colentina a căpătat o altă față și asta se distinge acum și în clasament. Ex-stelistul e cel mai bun dintre antrenorii "de avarie", iar cea mai mare notă și-a luat-o vineri, în Ștefan cel Mare, unde a furnizat marea surpriză de până acum a play-out-ului: 2-1 cu Dinamo. 

08 rk marius baciu

Soluția cea mai bună

Coborât din birou pe banca Chiajnei, Ion Moldovan a luat echipa pe 12 în clasament și acum e pe poziția a 4-a în play-out, adică a 10-a "la general". Iar media sa de puncte, 1,09 pe meci, spune că a fost și este soluția potrivită la Concordia. Neagoe, la rându-i, face și el o treabă bună la Sepsi. Dar încă n-a reușit să scoată echipa din zona fierbinte. 

cpr7114 ion moldovan

Excepțiile Bratu, Nagy și Mulțescu

Venit în locul lui Miriuță la Dinamo, Bratu n-a fost prins în ierarhia GSP deoarece are doar trei meciuri la activ în campionat. Prea puțin pentru o evaluare obiectivă. Tot pe afară a rămas și Sandor Nagy, care a asigurat interimatul la Sepsi, o etapă (0-3 cu Viitorul), după îndepărtarea lui Valentin Suciu. La fel, Mulțescu, abia numit la Astra, în locul lui Edi Iordănescu. 

09 sandor nagy covasnamedia ro

08 09

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
redshow
redshow  •  05 Aprilie 2018, 22:26

Contra, sincer mi se pare mai slab ca Miriuta. Din punctul meu de vedere ca anti-ciorbar , anti PSD , anti-***-*** dar Pro-Borcea cel mai OK antrenor pentru Dinamo (STRICT RAPORTAT LA OBIECTIVELE REALISTE SI REALIZABILE CONFORM VALORII LOTULUI SI BUGETULU-ADICA LIGA1 SI CUPA ROMANIEI ---IN NICI UN CAZ CUPE EUROPENE) mi se pare C ornel Talnar

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1211076955587563
Popescu Silviu  •  05 Aprilie 2018, 20:21

Domnu ziarist te-ai chinuit degeba ... comapra antrenorii dupa acelasi nr de meciuri ... ca altfel e de pomana. Ce medii compari tu daca imparti punctele la un nr diferit de meciuri.Un articol inutil.Compara primele 10 meciuri sau ultimle 10 sau cite 7 dupa primele 3. E de inteles esti "ziarist" nu inginer. Intreba-l pe Gembasu.Lasa cifrele pt cei care stiu sa le citeasca si sa le interpreteze.Numai bine.

169060557063831
Stefan Anghel  •  05 Aprilie 2018, 13:52
Postat de ffdp pe 05 Aprilie 2018, 12:55

Unchiule esti depasit de situatie ....a fost o cearta intre balint si olaroiu ....nu am zis ca au jucat impreuna ...si chiar daca era adevarat ce a zis olaroiu despre balint ....nu este problema noastra ....fiecare este liber sa faca ce vrea ....referitor la savulescu ...cauta pe net vezi cu cine s-a insurat ala ...ce sotie are ....pe mine nu ma intereseaza ce față are unul sau altul ....fiecare cum l-a lasat d-zeu ....doar fcsbistii sufera de narcisism ..." iei ieste numarul 1 "

"CAUTA PA NET" ...AI NU MA INNEBUNI ! PAI ACUM SI BOMBONEL ARE COPII,BA CHIAR SI SIR ELTON JOHN ! EXISTA STRAIGHT...HOMO SI BI DE LA BENDEAC ...ZI-LE EXPERIMENTE DE STUDENTI *** SI LASA-LE ASA !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează