FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Ar fi LOVITURA ANULUI! Cine ar putea deturna marca Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 20:31

Avocatul Pompiliu Bota încearcă să profite de situația incertă dintre Gigi Becali și CSA Steaua și a depus la Oficiul European pentru Mărci și Desene cerere de a deține exclusiv brandul Steaua.

Scandalul mărcii Steaua revine în actualitate. De această dată nici echipa lui Gigi Becali și nici oficialii MApN sau CSA nu sunt implicați, ci un avocat, Pompiliu Bota.
Acesta a speculat incertitudinea cazului și războiul dintre părți și a solicitat direct la Oficiul European pentru Mărci și Desene (EUIPO), ocolind OSIM-ul din România, o cerere pentru ca marca Steaua să îi fie atribuită cu tot cu logo-ul pe care Becali l-a pierdut în conflictul cu Ministerul Apărării.

Cazul a fost descoperit de agenția de proprietate intelectuală Weizmann Ariana&Partners, agenția românească cu cele mai multe cazuri prezentate la EUIPO.

"Cum este și firesc, Oficiul European a primit cererea respectivă și pentru că era depusă în conformitate cu cerințele de formă și fond ale oficiului, a publicat-o. Din acest moment, oficiul va analiza toate eventualele obiecții sau opoziții formulate de orice terț care își dovedește interesul", spune Radu Bozocea, partener la Weizmann.

Bozocea explică pentru cititorii Gazetei care sunt șansele ca acest demers să fie un succes: "Din experiență vă putem spune că atunci când analizează fiecare caz, specialiștii de acolo au acces la o bază impresionantă de jurisprudență, deci rezolvarea unor cazuri asemănătoare în care un brand foarte cunoscut și valoros este în dispută. Important este ca aceia care își susțin drepturile să respecte cu strictețe procedurile și să prezinte cât mai clar și documentat motivele pentru care consideră că un brand le aparține, începând chiar cu dovezi ale momentului creației acelui logo dacă este posibil".

Pompiliu Bota poate deveni titularul mărcii Steaua București la finalul lunii februarie, iar el va putea comercializa fără probleme în toată Europa produse cu numele Steaua.

"Dușmănia e a oamenilor cu funcții!"

Gigi Becali încă e încrezător că va câștiga războiul cu Armata: "Tot balamucul se va încheia pentru că nu are cum să țină o nedreptate, când adevărul e sută la sută de partea mea! Nu poate minciuna să dăinuiască la infinit! Și știți de ce? Pentru că toate celelalte echipe sunt în faliment! Păi, avem o singură echipă care trăiește, care aduce bani și ei vor să o distrugă?! O să se trezească niște oameni și o să zică: «Gata cu minciunile și cu măgăriile, că se duce țara de râpă așa!». Eu o să-i bat în instanță oricum. Și dacă rămâne așa, cu FCSB, foarte bine, nu am nimic de pierdut! Oamenii simpli înțeleg minciuna, o simt. Dușmănia e a oamenilor cu funcții!", a spus patronul FCSB pentru ProX.

Acum un an a pierdut tot

În data de 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis lui Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). La 17 ianuarie, Becali a declarat că a înregistrat trei nume la Registrul Comerţului pentru societatea ce administrează echipa sa de fotbal - FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti. z

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (74)
sibelius
sibelius  •  07 Decembrie 2017, 18:09
Postat de Ioan Trisi pe 07 Decembrie 2017, 17:30

Foarte bine Bota,ia-i banii prostului.

Scrii "ia-i" si vorbesti de prosti? Isn't that ironic?

1260234347346768
Ioan Trisi  •  07 Decembrie 2017, 17:30

Foarte bine Bota,ia-i banii prostului.

fangigi
fangigi  •  07 Decembrie 2017, 16:40

Deci orice fitenimeni poate sa revendice marca steaoa la tribunal!:)))

Vezi toate comentariile (74)
Comentează